Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 15 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 15 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Beanpole 607

Ενα Ψηλό Κορίτσι (Beanpole) του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Το μεγαλεπήβολο, συγκλονιστικό «Ενα Ψηλό Κορίτσι», είναι τοποθετημένο στο Λένινγκραντ του 1945, στον έντονο απόηχο του πολέμου ο οποίος μοιάζει να κατοικεί ακόμη στο μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων που τον βίωσαν -παρ΄ ότι όλοι προσπαθούν να τον ξορκίσουν προσμένοντας μια περίοδο ειρήνης- και δανείζεται τον τίτλο του από την ηρωίδα του Ιγια, μια κοπέλα τόσο ψηλή κι αδύνατη που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους. Η Ιγια δουλεύει σε ένα νοσοκομείο φροντίζοντας τραυματίες πολέμου και προσπαθώντας να γιατρέψει τα δικά της τραύματα από το μέτωπο όπου είχε βρεθεί για να πολεμήσει, τραύματα που της έχουν αφήσει ένα σύνδρομο που κάθε τόσο κυριολεκτικά την «παγώνει» και την αποκόπτει από τον υπόλοιπο κόσμο. Στριμωγμένη στο μικρό της διαμέρισμα μεγαλώνει ένα νήπιο με περίσσευμα αγάπης, μόνο που σύντομα θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι δικό της παιδί, αλλά μιας συναγωνιστριάς της και της καλύτερής της φίλης Μάσα, που έμεινε πίσω να πολεμήσει, όταν η Ιγια έφυγε για να θεραπευτεί. Με την ειρήνη να είναι πλέον η κανονικότητα, η Μάσα θα επιστρέψει από το μέτωπο, αλλά η χαρά της επανένωσης θα σημαδευτεί από ένα καταστροφικό γεγονός που θα σπρώξει τις δυο γυναίκες σε μια σχέση αλληλεξάρτησης και μια σειρά από αποφάσεις που συχνά αγγίζουν το πεδίο σχεδόν της αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Τα όσα θα συμβούν, μεταμορφώνουν το δράμα στην καρδιά του φιλμ, σε ένα πρίσμα που θα σου επιτρεψει να δεις μέσα από τις διαθλάσεις του μια σειρά από πτυχές της κοινωνίας της εποχής, του τραύματος του πολέμου, της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.

Μετά την πρώτη του εμφάνιση με το «Οι Δικοί μου Ανθρωποι», ο Ρώσος Κάντεμιρ Μπαλάκοφ, επιστρέφει με μια ταινία που δικαιώνει με το παραπάνω τους επαίνους και τα βραβεία που κέρδισε τότε. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

first man trailer 607

Ο Πρώτος Ανθρωπος (First Man) του Ντάμιεν Σαζέλ

Ο πιλότος Νιλ Άρμστρονγκ είναι συγκλονισμένος από το θάνατο της δίχρονης κόρης του και αισθάνεται ανίκανος να μοιραστεί τη θλίψη του ακόμη και με τη γυναίκα του. Έτσι, αναζητώντας ένα κίνητρο για να ξεπεράσει τον πόνο του, κατατάσσεται στην NASA, η οποία το 1962 ανακοινώνει το διαστημικό της πρόγραμμα Gemini. Ο Ντέιμιαν Σαζέλ κινηματογραφεί το πρώτο ανθρώπινο βήμα στο φεγγάρι σαν μια εμμονική διαδρομή προς το άγνωστο, διευρύνοντας μαζί με τους ορίζοντες της ανθρωπότητας και την κινηματογραφική του γλώσσα, χωρίς να φτάνει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ANT1

Deadpool 2 607

Deadpool 2 του Ντέιβιντ Λιτς

Oταν ένας σούπερ-στρατιώτης από το μέλλον έρχεται και ζητά εκδίκηση, ο αντισυμβατικός υπερήρωας Deadpool οργανώνει μια ομάδα μεταλλαγμένων με ασυνήθιστες υπερδυνάμεις για να τον αντιμετωπίσει και αναθεωρεί τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας!

Δεύτερη εξόρμηση για τον Deadpool - τον πιο αθυρόστομο, πλακατζή και απρόβλεπτο υπερήρωα που θα συναντήσετε εκεί έξω. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

the truman show

Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (The Truman Show) του Πίτερ Γουίαρ

Ο Τρούμαν είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη. Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία, επιστρέφει σπίτι στην καλοσυνάτη σύζυγό του και οι σχέσεις του με τους γείτονές του είναι άψογες. Όμως τώρα τελευταία, ο Τρούμαν δεν είναι και τόσο ευτυχισμένος. Επιθυμεί διακαώς να αφήσει τη «φωλιά του» και να γνωρίσει τον κόσμο. Όταν ξαφνικά το επιχειρεί, τα πάντα θα ανατραπούν, καθώς ο Τρούμαν θα συνειδητοποιήσει πως η ζωή του δεν είναι και τόσο... «αληθινή» όσο νόμιζε μέχρι τώρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον Σκάι

dragon tattoo 607

Το Κορίτσι με το Τατουάζ (Τhe Girl with the Dragon Tattoo) του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, ένας μεγαλόσχημος δημοσιογράφος με βεβαρημένο παρελθόν, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός ηλικιωμένου βιομήχανου να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία αρχίζει να ανακαλύπτει πως η ιστορία της οικογένειάς τους είναι «σπαρμένη» με μια πληθώρα ανομολόγητων μυστικών, η Λίζμπεθ Σάλαντερ, μια εκκεντρική χάκερ, ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει να του προσφέρει μια αναπάντεχη χείρα βοηθείας…

Στο πιο ριψοκίνδυνο φλερτ του με το mainstream, o Ντείβιντ Φίντσερ παραδίδει μια από τις πιο σκοτεινές ταινίες της φιλμογραφίας του στη συσκευασία ενός υποβλητικού αστυνομικού θρίλερ. Στο σώμα του βρίσκονται «χτυπημένα» με ανεξίτηλη δεξιοτεχνία μια επίκαιρη αλληγορία για την πτώση της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας και ένα μανιφέστο υπέρ της ανθρώπινης αυτοδιάθεσης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Open

The Hurt Locker 607

The Hurt Locker της Κάθριν Μπίγκελοου

Βαγδάτη, μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν τη ζωή τους. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί τη ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ως ομάδα εξουδετέρωσης βομβών. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούργιο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX

bon plan

Η Μεγάλη Περιπέτεια (Bon Plan) του Ζερόμ Λεβί

Πέντε παιδικοί φίλοι, αχώριστοι συμμαθητές στο Λύκειο. Λάιονελ, Καρολάϊν, Μπριζίτ, Μπρούνο, Κλεμεντίν. Απόφοιτοι πλέον, είναι η ώρα να ζήσουν τη ζωή τους ως ενήλικες και υπεύθυνοι επαγγελματίες. Επιθυμία όλων τους είναι να γίνουν ανεξάρτητοι, χειραφετημένοι να γευθούν τη ζωή και την περιπέτεια και να γνωρίσει ο καθένας καλύτερα τον εαυτό του. Αποφασίζουν λοιπόν, να κάνουν το γύρο της Ευρώπης, με μόνο “όπλο” ένα ταξιδιωτικό οδηγό!

Δεκαπέντε πόλεις, σε τριάντα ημέρες, αξίζουν κόπο και.. έξοδα! Καλό σχέδιο, μόνο που… παραείναι φιλόδοξο! Όμως, όσο τα ταξίδια είναι η ευχαρίστηση της ζωής, άλλο τόσο οι απρόσμενες περιπέτειες ειναι η ευχαρίστηση των ταξιδιών!

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Strada Films ή στο viva.gr

calamity myfff

Calamity του Ρεμί Σαγιέ

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, 1863. Η 12χρονη Μάρθα Τζέιν κι η οικογένειά της κατευθύνονται με το τρένο προς τη Δύση, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Οταν ο πατέρας της Μάρθα Τζέιν τραυματίζεται, εκείνη αναλαμβάνει τ' αδέλφια της και μαθαίνει να οδηγεί την άμαξα της οικογένειας. Για πρώτη φορά αισθάνεται ελεύθερη. Πρακτική και τολμηρή, η Μάρθα Τζέιν ντύνεται με αγορίστικα ρούχα και προκαλεί όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινότητα όπου ζει, εξαιτίας της γενναιότητας και της ντομπροσύνης της. Οταν ο επικεφαλής του κονβόι την κατηγορεί άδικα για κλοπή, φεύγει μακριά για να βρει αποδείξεις για την αθωότητά της. Μέσα στην άγρια φύση, ανακαλύπτει τον εαυτό της κι έναν κόσμο που τη διαμορφώνει κι επιβεβαιώνει την ξεχωριστή προσωπικότητά της, αποκαλύπτοντας τη μυθική και μυστηριώδη Καλάμιτι...

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ

giorni

Δέκα Μέρες Χωρίς τη Μαμά του Αλεσάντρο Τζενοβέζι (2019)

Η ρουτίνα μιας οικογένειας στη Ρώμη ταράσσεται όταν η μητέρα, η Τζούλια, μια εξαντλημένη και απαυδισμένη μητέρα, αποφασίζει να πάει δέκα μέρες διακοπές και να αφήσει την φροντίδα του σπιτιού και των τριών τέκνων τους στον άνδρα της, τον Κάρλο, ένα κουρασμένο υπεύθυνο ανθρωπίνων πόρων σε μια γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ. Στην πορεία ο Κάρλο θα μάθει καλύτερα τα παιδιά του και θα εκτιμήσει την οικογένειά του μέσα από κλάματα, γέλια και πάσης φύσεως εμπόδια.
Σε αυτήν την ανατρεπτική και γεμάτη χιούμορ κωμωδία όλοι οι θεατές βρίσκουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, από τη νοικοκυρά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης που δεν αντέχει άλλο να «κάνει τη μαμά», μέχρι τον πατέρα «κουβαλητή» που έχασε την επαφή με τα παιδιά του και παρ’ όλα αυτά παριστάνει τον στοργικό και ανοιχτόμυαλο μπαμπά στους συναδέλφους του. Κωμωδία αλά Ιταλικά που γκρεμίζει τα οικογενειακά στερεότυπα.

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς