Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the selfish giant

Ο Εγωιστής Γίγαντας (The Selfish Giant) της Κλίο Μπάρναρτ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, το φιλμ της Κλιο Μπάρναρντ είναι ένα σπαρακτικό κομμάτι μεγάλου σινεμά. Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

αλπεις

Αλπεις του Γιώργου Λάνθιμου

Μία αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, ο προπονητής της, μία νοσοκόμα, ένα τραυματιοφορέας. Απόκληροι άνθρωποι με άγνωστο παρελθόν, αποτελούν τους ετερόκλητους συνεργάτες μίας παράδοξης επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών: αν έχασες τον άνθρωπό σου και το χτύπημα είναι απότομο και βαρύ, κάποιος από αυτούς θα τον αντικαθιστά για λίγες ώρες την ημέρα, θα φορά τα ρούχα, θα μάθει τις συνήθειες, θα λέει τις χαρακτηριστικές του ατάκες. Μέχρι να σταθείς στα πόδια σου, να ξεπεράσεις τον πόνο και να πας μπροστά. Ο τραυματιοφορέας που φέρεται και ως αρχηγός της σπείρας, τους ανακοινώνει και το όνομα της: «Αλπεις». Γιατί το μεγαλείο τους είναι αναντικατάστατο από κάθε άλλη οροσειρά στον κόσμο, ενώ εκείνες μπορούν να γεμίσουν οποιοδήποτε κενό με ευκολία.

Ζωή, θάνατος, απώλεια, παιδικότητα, ενηλικίωση, ορφάνια. Ο Γιώργος Λάνθιμος ακολουθεί την αντίθετη αλληγορική διαδρομή από τον «Κυνόδοντα», με ήρωες που λαχταρούν να ενταχτούν, να ανήκουν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

a separation ένας χωρισμός 607

Ενας Χωρισμός του Ασγκάρ Φαραντί

Μετά από 14 χρόνια γάμου, ο Ναντέρ και η Σιμίν βρίσκονται μπροστά από τον δικαστή και ζητούν άδεια για να πάρουν διαζύγιο. Εκείνη θέλει να φύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την 11χρονη κόρη τους. Εκείνος δεν μπορεί και ούτε θέλει να αφήσει πίσω τον γέροντα πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η Σιμίν, πιέζοντας, φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει στους γονείς της. Ο Ναντέρ αναγκάζεται να προσλάβει τη Ραζιέ, μία γυναίκα από κατώτερη κοινωνική τάξη, για να προσέχει τον πατέρα του τις ώρες που λείπει στη δουλειά. Η Ραζιέ είναι έγκυος, κάτι που δεν είναι ορατό κάτω από το μαύρο τσαντόρ της. Εχει πει ψέματα στον άνεργο άντρα της και αναλαμβάνει τη δουλειά για να βοηθήσει στα χρέη του. Μία παρεξήγηση, ένα προσωπικό δράμα, κατηγορίες και ενοχές θα διαλύσουν δύο σπιτικά. Ανθρωποι στα όρια της καθημερινής τους απελπισίας θα συγκρουστούν μεταξύ τους, σε μία ιστορία που ξεπερνά τις προσωπικές της διαστάσεις και καταλήγει βαθιά πολιτική. Ενα αριστούργημα που παρουσιάζει την πολύπλοκη εξουσία του τρίπτυχου «κράτος, θρησκεία, οικογένεια» και πώς αυτό διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, την προσωπική ηθική και τις σχέσεις των ανθρώπων. Από τις ταινίες που σ' οδηγούν να βγεις βουβός από την αίθουσα, αλλά με εκκωφαντικούς διαλόγους να διαδραματίζονται στο μυαλό σου. Χρυσή Αρκτος και βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου, Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για αγορά σε streaming στο viva.gr

Directions 607

Ιστορίες μιας Νύχτας (Directions) του Στέφαν Κομαντάρεφ

Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Ομως ο ίδιος θέλει να παραμείνει ένας έντιμος άνθρωπος. Το συμβούλιο δεοντολογίας που εξέτασε την καταγγελία του, δεν δείχνει να συμμερίζεται την εντιμότητά του και ζητά επίσης το δικό του μερίδιο στη δωροδοκία! Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα – κάθε διαδρομή με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός, μια νέα κατεύθυνση.

Πέντε νυχτερινές διαδρομές στη Βουλγαρία της κρίσης, της διαφθοράς, της πίστης, της ελπίδας. Επίσημη Συμμετοχή στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Signs of Life 607

Ειδικές Προβολές | Σημάδια Ζωής (Signs of Life / Lebenszeichen) του Βέρνερ Χέρτζογκ

Ένας τραυματίας Γερμανός αλεξιπτωτιστής ονόματι Στρόζεκ στέλνεται στο ήσυχο νησί της Κω με τη σύζυγό του Νόρα, μια Ελληνίδα νοσοκόμα, και δύο άλλους στρατιώτες που αναρρώνουν από ελαφρά τραύματα. Χωρισμένοι σε ένα φρούριο σε αποσύνθεση, φρουρούν μια αποθήκη πυρομαχικών. Εκεί δεν κάνουν και πολλά πράγματα: ο Μπέκερ, ένας κλασικιστής, μεταφράζει επιγραφές σε αρχαίες πλάκες που βρέθηκαν στο φρούριο, ο Μάινχαρτ επινοεί παγίδες για κατσαρίδες, η Νόρα βοηθά τον Στρόζεκ να φτιάξει πυροτεχνήματα χρησιμοποιώντας πυρίτιδα από χειροβομβίδες στην αποθήκη. Σιγά-σιγά, μέσα στη ζέστη και την ταραχή, ο Στρόζεκ τρελαίνεται, διώχνει τους άλλους από το φρούριο και απειλεί την πόλη να ανατινάξει την αποθήκη. Με προσοχή, η γερμανική διοίκηση πρέπει να βρει πώς να τον κατεβάσει.

Η ταινία προβάλλεται σήμερα στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Ακατανίκητοι Εραστές 607

Αφιέρωμα στον Σταύρο Τσιώλη | Ακατανίκητοι Εραστές του Σταύρου Τσιώλη

Ο μικρός Βασίλης το σκάει από το ορφανοτροφείο και γυρίζει στο κέντρο της Αθήνας όταν αποφασίζει να πάρει το τρένο για την Τρίπολη. Περιπλανιέται στις ορεινές περιοχές της Αρκαδίας όπου συναντάει μια νεαρή γυναίκα που της έχει χαλάσει το αυτοκίνητο. Οι δυο τους συνεχίζουν τις περιπλανήσεις τους ολόκληρο το καλοκαίρι, μέχρι που το αγόρι επιστρέφει στο σπίτι της γιαγιάς του, ένα σαραβαλιασμένο ερείπιο χωρίς σημάδια ζωής. Η νεαρή γυναίκα χάνεται, ενώ το αγόρι κατεβαίνει στην Τρίπολη και κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει. Την ημέρα της γιορτής του, ο Βασίλης φεύγει από την πόλη παίρνοντας το δρόμο του γυρισμού για το χωριό του.

Η ταινία προβάλλεται σήμερα στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

gallant indies myfff

Gallant Indies (Indes galantes) του Φιλίπ Μπεζιά

Αυτή είναι η πρεμιέρα για τους 30 χορευτές χιπ-χοπ, krump, break, voguing. Η επίσημη πρώτη για τον σκηνοθέτη Κλεμάν Κογκιτόρ και τη χορογράφο Μπιντού Ντεμπελέ. Και η επίσημη πρώτη της Οπερας της Βαστίλης στο Παρίσι. Συνδυάζοντας το street dancing και την όπερα, επανεφευρίσκουν το μπαρόκ αριστούργημα του Ζαν-Φιλίπ Ραμό, Les Indes Galantes. Από τις πρόβες ως τις παραστάσεις, αυτή είναι μια ανθρώπινη περιπέτεια και μια συνάντηση στοιχείων της πολιτικής πραγματικότητας που παρακολουθούμε: μπορεί μια νέα γενιά καλλιτεχνών να κάνει, σήμερα, κατάληψη στη Βαστίλη;

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς