Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.


Star Trek The Original Series 607

Star Trek: The Original Series

Κάθε μεσημέρι στις 12, το COSMOTE Series HD προβάλλει τη θρυλική αυθεντική σειρά «Star Trek: The Original Series» με την υπογραφή του Τζιν Ροντένμπέρι, που προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση από το 1966 μέχρι και το 1969, κάνοντας την απαραίτητη εισαγωγή στις διαπλανητικές περιπέτειες του πληρώματος του Enterprise. Με το δίδυμο των Γουίλιαμ Σάτνερ (στο ρόλο του Τζειμς Τ. Κερκ) και του Λέοναρντ Νιμόι (στο ρόλο του Σποκ), το αφιέρωμα αυτό αποτελεί την απόλυτη επιστροφή στο... μέλλον.

Κάθε μέρα στις 12.00 στο COSMOTE Series HD

The Departed 607

Ο Πληροφοριοδότης (The Departed) του Μάρτιν Σκορσέζε

Από σήμερα και μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Nova παρουσιάζει το αφιέρωμα «25 χρόνια Nova, 25 χρόνια μεγάλου σινεμά», με τις ταινίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Αφτερηρία με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, τη δική του εκδοχή πάνω στο κορεάτικο «Infernal Affairs». Ο Κόλις Σάλιβαν είναι έξυπνος, φιλόδοξος και φαίνεται να ελίσσεται γρήγορα στην ιεραρχία του αστυνομικού τμήματος της Μασαχουσέτης και στο επίλεκτο Σώμα Έρευνας, του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι ο ισχυρός Ιρλανδός μαφιόζος Φρανκ Κοστέλο. Ο Μπίλι Κόστιγκαν, παιδί του δρόμου και σκληρός, έχει βίαιη συμπεριφορά, κάτι που του κοστίζει το σήμα του και τελικά τον «ρίχνει» πίσω στη σκληρή ζωή των δρόμων της Βοστόνης, όπου «στρατολογείται» από τον Κοστέλο. Ομως, κανείς από τους δυο τους δεν είναι αυτό που φαίνεται, και καθώς δουλεύουν προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπλέκονται σε ένα επικίνδυνο κυνήγι γάτας – ποντικού. Ο κάθε άνδρας είναι πλήρως απορροφημένος από τη διπλή του ζωή, μαζεύοντας πληροφορίες για τα σχέδια της κάθε πλευράς. Οταν γίνεται εμφανές τόσο στους γκάνγκστερ όσο και στην αστυνομία ότι έχουν από έναν προδότη στις τάξεις τους, ο Μπίλι και ο Κόλιν κινδυνεύουν να βρεθούν ακάλυπτοι. Και ο καθένας τους πρέπει να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατόν την ταυτότητα του άλλου, ώστε να σώσει τον εαυτό του. Ματ Ντέιμον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Γουόλμπεργκ και φυσικά ο Τζακ Νίκολσον στους πρωταγωνιστούς ρόλους.

Προβάλλεται στο Novacinema 2HD στις 22.00

I am not your Negro 607

Δεν Είμαι ο Νέγρος σου (I am not Your Negro) του Ραούλ Πεκ

Το 1979, ο Τζέιμς Μπάλντουιν έγραψε σημείωμα στον λογοτεχνικό του πράκτορα παρουσιάζοντας το επόμενο βιβλίο που σκόπευε να γράψει. Θα αφορούσε τη ζωή, το έργο και τις διαδοχικές δολοφονίες τριών από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους: του Μέντγκαρ Ίβερς, του Μάλκολμ Χ και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μέχρι τον θάνατο του Μπάλντουιν το 1987, μόλις τριάντα χειρόγραφες σελίδες είχαν ετοιμαστεί, λέξεις θεωρητικά μιας άλλης εποχής που στόχο είχαν να αναδείξουν την κληρονομιά αυτών των τριών προσωπικοτήτων και να την εντάξουν στο γενικότερο πλαίσιο της αυτονόητης (όχι για όλους) συζήτησης περί ίσης μεταχείρισης των μαύρων στην εκπαίδευση, την εργασία και όλες τις υπόλοιπες πτυχές της (ηθικής και ελεύθερης) Αμερικανικής κοινωνίας. Συνοδεύοντας τα αυθεντικά λόγια του Τζέιμς Μπάλντουιν, κορυφαίου συγγραφέα, λόγιου και ουσιαστικού ακτιβιστή της εικόνας και της ζωής των μαύρων στην Αμερική, με ανατριχιαστικά καίριες εικόνες αρχείου από το παρελθόν αλλά και το παρόν, το ντοκιμαντέρ του Ραούλ Πεκ αποκαλύπτει πως η ανάγκη για φυλετική και κοινωνική ισότητα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Yποψήφιο για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ 2017.

Προβάλλεται στo Cinobo

mank 607

Mank του Ντέιβιντ Φίντσερ

Πάλο Βέρντε, Καλιφόρνια, 1940. Σ' ένα απομακρυσμένο από τον πολιτισμό ράντζο στην έρημο καταφθάνει η ομάδα του Ορσον Γουέλς: μία αγγλίδα γραμματέας, μία ικανή νοσοκόμα, ένας επιβλέπων μάνατζερ. Ολοι για να φροντίσουν τον σεναριογράφο Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς, που αναρρώνει από τροχαίο ατύχημα και βρίσκεται ακινητοποιημένος με σπασμένα κόκκαλα στο κρεβάτι. Ο Γουέλς έχει μπει σε όλο αυτό τον κόπο γιατί στα 24 του χρόνια, έχει κάνει τη φιλόδοξη κίνηση να αφήσει πίσω την Μ. Βρετανία για να κατακτήσει το Χόλιγουντ. Χρειάζεται όμως κάποιον να δουλέψει το σενάριο της πρώτης φιλόδοξης ταινίας του. Κι ο «Μανκ» έχει όνομα: κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί το πνεύμα, τις ιδέες, την πέννα του. Ομως ταυτόχρονα έχει και φήμη: αλκοολικός, τζογαδόρος, αυτοκαταστροφικός. Αν δεν δαμάσει τους εθισμούς και τους δαίμονές του, δεν ολοκληρώνει κανένα πρότζεκτ του. Για αυτό κι ο Γουέλς τον απομονώνει. Στο κρεβάτι, μακριά από κόσμο, μακριά από τους πειρασμούς και το αλκοόλ. Η νοσοκόμα θα τον φροντίζει, η γραμματέας θα δακτυλογραφεί, ο επιστάτης θα τον πιέζει να πετύχει το deadline του. Το σενάριο του «Πολίτη Κέιν» πρέπει να τελειώσει σε 60 μέρες. Το πολυαναμενόμενο νέο φιλμ του Ντέιβιντ Φίντσερ για μια «άγνωστη» ιστορία πίσω από την πιο διάσημη ταινία όλων των εποχών και κυρίως την ιστορία ζωής ενός ανθρώπου που βρέθηκε στο περιθώριο της Ιστορίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Mank».

Προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους

Industry 607

Industry

Το «Industry» είναι η νέα σειρά της HBO, με την τόλμη και το θάρρος που αυτό συνεπάγεται. Είναι η σειρά της οποίας τον πιλότο υπογράφει η Λίνα Ντάναμ, δίνοντάς τη χαρακτηριστική της σφραγίδα του... σέξι νιχιλισμού, είναι μια σειρά που φέρνει το καθημερινό λαχάνιασμα του χρηματιστηρίου των ‘80ς στο Λονδίνο του σήμερα. Κεντρική ηρωίδα είναι η Χάρπερ Στερν, μια εικοσι-και-κάτι μαύρη Αμερικανίδα που καταφθάνει στο Λονδίνο ως χρυσό φυντάνι των χρηματοοικονομικών και πιάνει, ως μαθητευόμενη, δουλειά στην κορυφαία τράπεζα Πίερποϊντ. Είναι τα χρόνια μετά την κρίση του 2008 και η Χάρπερ, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμα αρχάριους, προσπαθεί όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά και να διακριθεί: μέσα σε λίγους μήνες οι μισοί «νεοσύλλεκτοι» θ’ απολυθούν κι η Χάρπερ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί σ’ εκείνη. Για τους άλλους, πραγματικά, δεν νοιάζεται. Διαβάστε εδω περισσότερα για το «Industry».

Νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη, λίγες ώρες μετά την Αμερική, αποκλειστικά στο Vodafone TV

When Harry Met Sally 607

Οταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι (When Harry Met Sally) του Ρομπ Ράινερ

Ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Σικάγο και εκείνη προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά. Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία και αρέσει και στους δύο το ότι έχουν έναν φίλο του αντίθετου φύλου. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση. Η κλασική κι αξεπέραστη ρομαντική κομεντί του Ρομπ Ράινερ σε σενάριο της Νόρα Εφρον με τον Μπίλι Κρίσταλ και την Μεγκ Ράιαν. Αν δεν έχετε μπει ακόμη σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, να η ευκαιρία σας.

Προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

στο σώμα της 607

Στο Σώμα της του Ζαχαρία Μαυροειδή

Κάθε χρόνο στις 31 Ιουλίου οι «δεκαπεντάριδες» επιστρέφουν στην ανενεργή Μονή της Κοίμησης στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Κάθε πρωί για δεκαπέντε μέρες προσεύχονται Υπέρ Αναπαύσεως των νεκρών και κάθε απόγευμα Υπέρ Υγείας των ζωντανών. Παράλληλα προετοιμάζουν την Μονή για την μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την Σαντορίνη. Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής παρακολουθούσε και απαθανάτιζε επί τρία χρόνια το έθιμο των «Δεκαπέντε», απορροφημένος στην «πληθωρική» μέσα στους ληθαργικούς της χρόνους καθημερινότητά τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Σώμα της».

Προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.30

Μαντάμ Σουσού 607

Μαντάμ Σουσού

Κλασική κοινωνική κωμική σειρά βασισμένη στο ομότιτλο συγγραφικό έργο του Δημήτρη Ψαθά από το 1941 που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1986 και ολοκληρώθηκε σε 2 κύκλους και 26 ημίωρα επεισόδια. Πρόκειται για ριμέικ της ομώνυμης ασπρόμαυρης τηλεοπτικής σειράς του 1972 αλλά αποτελεί μια πιο ελεύθερη διασκευή του πρωτότυπου. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη φτωχογειτονιά του Μπύθουλα, του σημερινού Κολωνού (α’ κύκλος) και στο Κολωνάκι (β’ κύκλος). Η Σουσού Παναγιώτου (Αννα Παναγιωτοπούλου) είναι μια φαντασιόπληκτη και μεγαλομανής -πλην πάμφτωχη- γυναίκα, η οποία ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά των Αθηνών. Όταν ανέλπιστα κληρονομεί μια περιουσία εγκαταλείπει τον φτωχό ψαρά σύζυγό της (Θανάσης Παπαγεωργίου) και μετακομίζει στο Κολωνάκι μπλέκοντας με έναν επικίνδυνο προικοθήρα, τον Μηνά Κατακουζηνό (Άγγελος Αντωνόπουλος). Σκηνοθετεί με τρυφερότητα και πειθώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Και οι δύο σεζόν της «Μαντάμ Σουσού» προβάλλονται στο ErtFlix

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.