Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Seven Chances του Μπάστερ Κίτον

Ελεύθερο δικαιωμάτων από την 1η Ιανουαρίου 2021, το «Seven Chances» κυκλοφορεί ελεύθερο για να θυμίσει το ανεξάντλητο κωμικό timing του Μπάστερ Κίτον, τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στην ερμηνεία, εδώ στη διάσημη ιστορία του «εργένη» που έχει επτά ευκαιρία να παντρευτεί προκειμένου να κερδίσει μια τεράστια περιουσία. Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Ρόι Κούπερ Μέγκρου και πολυδιασκευασμένο, πιο πρόσφατα το 1999 ως «The Bachelor» με τον Κρις Ο' Ντόνελ και τη Ρενέ Ζελβέγκερ.


7 Λεπτά Μετά τα Μεσάνυχτα (A Monster Calls) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Ο Κόνορ είναι 12 ετών και θα πρέπει να διαχειριστεί την πολύ σοβαρή ασθένεια της μητέρας του, πράγμα που τον αναγκάζει να περνάει πολύ χρόνο με την καθόλου συμπαθή γιαγιά του. Επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει τον καθημερινό εκφοβισμό από τους συμμαθητές του ενώ ο πατέρας του βρίσκεται μίλια μακριά με νέα σύζυγο και άλλο παιδί. Ξαφνικά ένα βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα τέρας εμφανίζεται στο παράθυρο του Κόνορ και απαιτεί από αυτόν να τον ακούσει. Θα του διηγηθεί τρεις ιστορίες και μετά ως αντάλλαγμα θα πρέπει ο Κόνορ να του διηγηθεί την δική του ιστορία. Μια υπέροχη ταινία που αγνοήθηκε λόγω του σκοτεινού - όχι τόσο παιδικού - θέματός της και αναμένει διαρκή επανεκτίμηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «7 Λεπτά Μετά τα Μεσάνυχτα».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2


Μέχρι τη Θάλασσα του Μάρκο Γκαστίν

Στην Κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ όλοι περιμένουν κι από ένα θαύμα. Ο Μάρκο Γκαστίν βρίσκεται εκεί για να το αποτυπώσει. Ντοκιμαντερίστας με πείρα κι ευαισθησία, ο Μάρκο Γκαστίν που γνωρίσαμε το 2004 με το «Μασσαλία, Κόρη Μακρινή» κάνει μια ταινία προσωπική: ταυτόχρονα για τον ίδιο και για τον καθένα. Στήνοντας τις κάμερές του, σταθερές και διακριτικές, στα δωμάτια ασθενών, τους διαδρόμους και τα γραφεία των γιατρών στο ΚΑΤ, περνά μήνες παρατηρώντας μικροσκοπικές κινήσεις και χειμαρρώδεις ψυχολογικές μεταπτώσεις στην Κλινική Φυσικής Αποκατάστασης, εκεί όπου η ζωή προσπαθεί να συνεχίσει με μικρά βήματα, μετά από μεγάλα δυστυχήματα. Διαπεραστικό, οικείο και εξαιρετικά ευαίσθητο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μέχρι τη Θάλασσα».

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.50


Ο Ουρανός του Μεσονυκτίου (The Midnight Sky) του Τζορτζ Κλούνεϊ

Ενας μόνος επιστήμονας στην Αρκτική προσπαθεί να επικοινωνήσει με ένα πλήρωμα αστροναυτών που γυρνούν μετά την καταστροφή της Γης. Παίζει και σκηνοθετεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Μαζί του η Φελίσιτι Τζόουνς, Ντάμιεν Μπισίρ, Κάιλ Τσάντλερ, Ντέιβιντ Ογιελόουο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Ουρανό του Μεσονυκτίου».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Happiest Season της Κλέα Ντιβάλ

Η Αμπι σχεδιάζει να κάνει πρόταση γάμου στη φίλη της Χάρπερ, κατά την διάρκειας της των Χριστουγέννων τα οποία θα περάσει για πρώτη φορά με την οικογένεια της φιλης της. Ομως, λίγο πριν φτάσουν στο σπίτι της, θα διαπιστώσει πως η Χάρπερ, δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις σεξουαλικές της προτιμήσεις στους συντηρητικούς γονείς της. Η Κρίστεν Στιούαρτ και η Μακένζι Ντέιβις πρωταγωνιστούν σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη ρομαντική κομεντί που αποδεικνύει πως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, δεν είναι άλλο από το να είσαι ο εαυτός σου!

Η ταινία ειναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στο Apple TV και το iTunes Greece


I’m Your Woman της Τζούλια Χαρτ

Η Τζιν, μια μάλλον τυπική σύζυγος της δεκαετίας του 70- είναι συμφιλιωμένη με το γεγονός ότι ο συζυγός της Εντι, βγάζει τα χρήματά του, όχι με απόλυτα νόμιμο τρόπο, όπως και με το ότι οι δυο τους δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Το δεύτερο πρόβλημα θα λυθεί όταν μια μέρα ο Εντι θα εμφανιστεί με ένα μωρό στα χέρια, το οποίο θα είναι από εδώ και μπρος το παιδί τους, αρκεί η Τζιν να μην κάνει πολλές ερωτήσεις. Το πρώτο όμως θα πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο Εντι κάνει κάτι αληθινά κακό και η Τζιν ανακαλύπτει πως ο άντρας της δεν είναι ο μικροκακοποιός που νόμιζε, αλλά κάτι πολύ χειρότερο και πως τώρα, από εδώ κι εμπρός θα πρέπει να τρέχει για να σώσει τη ζωή της. Η Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, πρωταγωνιστεί σε αυτή την ιδιαίτερη ταινία γυναικείας ενδυνάμωσης διστακτικής δράσης και ιδιαίτερου στιλ που αξίζει να ανακαλύψετε.

Το φιλμ προβάλλεται στο Amazon Prime Video


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς