Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Beetlejuice

Ο Σκαθαροζούμης (Beetlejuice) του Τιμ Μπάρτον

Ο Ανταμ και η Μπάρμπαρα Μέιτλαντ μόλις μετακόμισαν στο καινούργιο σπίτι τους. Οι δύο νέοι είναι τρελά ερωτευμένοι και γοητευμένοι από τη φιλόξενη και χαρούμενη διάθεση των γειτόνων τους. Η ατμόσφαιρα της μικρής πόλης στην οποία έχουν εγκατασταθεί είναι ειδυλλιακή μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι σκοτώνεται ξαφνικά σε δυστύχημα. Μπορεί να μην είναι πια ζωντανοί, όμως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το καινούργιο σπίτι τους! Έτσι ο Άνταμ και η Μπάρμπαρα εξακολουθούν να ζουν εκεί σαν φαντάσματα. Στο μεταξύ, το σπίτι πωλείται σε μία οικογένεια απ'τη Νέα Υόρκη. Ο Τσαρλς, η Λίντια και η Ντέλια Ντιζ έχουν μεγάλα σχέδια για να ανακαινίσουν το σπίτι, σχέδια που δεν βρίσκουν όμως σύμφωνους τους παλιούς ιδιοκτήτες του.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star

mission to mars

Αποστολή Στον Άρη (Mission To Mars) του Μπράιαν ΝτεΠάλμα

Μια ομάδα αστροναυτών, μετά από ειδική εκπαίδευση δύο ετών, ξεκινά ένα φιλόδοξο ταξίδι για τον πλανήτη Άρη. Δεν θα προλάβουν όμως να πατήσουν το πόδι τους στον «κόκκινο» πλανήτη, αφού μια αναπάντεχη όσο και ανεξήγητη καταιγίδα ανατρέπει τα σχέδιά τους αφανίζοντας τούς τρεις από την ομάδα και αφήνοντας ζωντανό μόνο τον έναν. Η ομάδα επίβλεψης από τη Γη δεν αφήνει λεπτό για χάσιμο και σύντομα δίνεται το σήμα για αποστολή βοήθειας. Η δεύτερη αποστολή, όμως, διαπιστώνει ότι εκτός από τον Λιουκ, που είναι ο μοναδικός επιζών, υπάρχει μάλλον και κάποιος άλλος - μια μυστηριώδης ύπαρξη, που προσπαθεί να εμποδίσει οποιαδήποτε επίσκεψη στον αφιλόξενο πλανήτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον Alpha

Vanilla Sky 607

Vanilla Sky του Κάμερον Κρόου

Ο Ντέιβιντ, ένας επιχειρηματίας playboy, ερωτεύεται τη Σοφία, προκαλώντας τη ζήλια μιας περιστασιακής ερωμένης του, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει παρασέρνοντας κι εκείνον στο θάνατο. Ο Ντέιβιντ επιζεί αλλά με παραμορφωμένο πρόσωπο, κατηγορείται για έγκλημα, ενώ περίεργα συμβάντα τον κάνουν να αμφιβάλλει αν όσα ζει είναι όνειρο ή πραγματικότητα. Ριμέικ της ομότιτλης ισπανικής ταινίας του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ με τον Τομ Κρουζ, την Πενέλοπε Κρουζ και την Κάμερον Ντιάζ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

Invisible Man 607 1

O Αόρατος Ανθρωπος (The Invisible Man) του Λι Γουανέλ

Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο κι ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της, καθώς και ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης. Οταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Τα λογικά της θα αρχίσουν να κλονίζονται όταν θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που τη στοιχειώνει.

Οχι απλώς ένα reboot μιας κλασικής ιστορίας, αλλά μια ταινία τρόμου για τις μέρες του #metoo και του τέλους της ιδιωτικότητας που βρίσκεται μια κλάση πάνω από τα συνηθισμένα, χάρη και στην εξαιρετική ερμηνεία της Ελίζαμπεθ Μος. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.15 στο Cosmote Cinema 1

Cold War 607

Ψυχρός Πόλεμος (Cold War) του Πάβελ Παβλικόφσκι

Στη μεταπολεμική Πολωνία, η Ζούλα επιλέγεται για τη φωνή της σε μια χορωδία παραδοσιακής μουσικής που γρήγορα θα γίνει όργανο για την διάδοση των ιδανικών του κομμουνισμού. Εκεί θα γνωρίσει τον Βίκτορ, έναν μποέμ πιανίστα που την ξεχωρίζει αμέσως για το ταλέντο και το ταμπεραμέντο της και θα τον ερωτευτεί παράφορα. Το ίδιο κι αυτός. Οχι όμως τόσο ώστε να την πάρει μαζί του, όταν σχεδιάζει να φύγει για το Παρίσι και να γίνει μέλος μιας παρέας ποιητών και καλλιτεχνών. Η Ζούλα θα τον ακολουθήσει και θα προσπαθήσει να ζήσει μαζί του το όνειρο μια άλλης ζωής, μέχρι που πρώτη αυτή μετά από χρόνια θα επιστρέψει στην Πολωνία, χωρίς τον Βίκτορ, σε μια αλληλουχία διαδρομών μέσα και έξω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα που θα σημαδευτούν ανεξίτηλα από το παράδοξο της σχέσης τους - μια σχέση παράφορου πάθους, ζήλειας, περιφρόνησης και ψυχρότητας.

Επιστρέφοντας στο ασπρόμαυρο τετράγωνο κάδρο της «Ida», ο Πάβελ Παβλικόφσκι μεταφέρει το βάρος του «Ψυχρού Πολέμου» σε μια ερωτική ιστορία που αντηχεί σαν ένα μελαγχολικό τραγούδι. Ακόμη και όταν χάνει στροφές, δεν μπορείς να σταματήσεις να ακούς. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών για μια σπαρακτική ιστορία αγάπης που διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της Πολωνίας. Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

titane main

Titane της Ζουλιά Ντικουρνό

Eχοντας «γευτεί» με θαρραλέο τρόπο ανθρώπινη σάρκα στο κανιβαλιστικό, αν και όχι «νόστιμο» σε κάθε του μπουκιά μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, «Raw», επιβεβαιώνοντας τα δείγματα σωματοποίησης του τρόμου που είχαν ήδη διαφανεί από το μικρού μήκους της «Junior», η Ζουλιά Ντικουρνό έρχεται με το σαφώς πιο μεγάλο σε φιλοδοξία, προθέσεις και αντίκτυπο, «Titane» για να καθιερωθεί ως μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές γυναίκες δημιουργούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Χρυσός Φοίνικας του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών. Δίκαια πολυσυζητημένος, για όλους τους λάθους λόγους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Questione Privata

Μια Ιδιωτική Υπόθεση (Una Questione Privata) των Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπέπε Φενόλιο, Μια ιδιωτική υπόθεση αφηγείται την ιστορία του αντάρτη Μίλτον, των συντρόφων του και της αγαπημένης του. Μετά την επιστροφή στην έπαυλη όπου γνώρισε τη Φούλβια, ο Μίλτον ανακαλύπτει ότι ίσως η κοπέλα και ο καλύτερός του φίλος Τζιόρτζιο ερωτεύτηκαν. Στην προσπάθειά του να καταλάβει τι συμβαίνει, ο Μίλτον ξεκινάει ένα ταξίδι στο πράσινο και ομιχλώδες τοπίο της περιοχής των Λάγκε που είναι επίσης ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή και στις αντιθέσεις του πολέμου.

Το κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι, εδώ στην τελευταία κοινή του συνεργασία με τον αδελφό του Πάολο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και το όραμα, μπορεί να απέχει από τα καλύτερα φιλμ των Ιταλών δημιουργών όμως παραμένει ονειρικό, ποιητικό και συναισθηματικά έντονο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.