Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Avengers 607

Οι Εκδικητές (The Avengers) του Τζος Γουίντον

Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για δράση όταν ο Νικ Φιούρι, διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης για την ειρήνη, γνωστή ως S.H.I.E.L.D., ξεκινάει μια τολμηρή και παγκόσμιας εμβέλειας εκστρατεία προκειμένου να συσπειρώσει τους Εκδικητές για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που απειλεί την ασφάλεια του πλανήτη. Για το λόγο αυτό ο Nick Fury πρέπει να βρει έναν τρόπο να πείσει τους υπέρ ήρωες να συνεργαστούν αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, καθώς ο αδελφός του Θορ Λόκι, έχει αποκτήσει πρόσβαση στο Τεσσεράκτιον (τον ΥπερΚύβο) και την ανεξάντλητη δύναμη του κι έχει σκοπό να υποτάξει μέσω αυτού τη Γη.

Οι υπερήρωες της Marvel συσπειρώνονται σε μια χορταστική περιπέτεια που βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο εντυπωσιακό θέαμα, την στιβαρή αφήγηση και τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

jack reacher

Jack Reacher του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Ενας ελεύθερος σκοπευτής δολοφονεί με έξι βολές πέντε τυχαία ατόμα. Οταν η αστυνομία τον συλλαμβάνει, αυτός ζητά να του φέρουν τον Τζακ Ρίτσερ. Πρώην αστυνομικός του στρατού και φάντασμα για τις Αρχές, ο Τζακ Ρίτσερ θα εμφανιστεί από το πουθενά, θα ομολογήσει πως γνωρίζει από παλιά τον κατηγορούμενο που βρίσκεται σε κώμα και θα βοηθήσει τη νεαρή δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπέρασπισή του να ξετυλίξει τον ιστό των αποκαλύψεων που κρύβει η υπόθεση. Κάπου ανάμεσα στον Dirty Harry και τον Τζέισον Μπορν, ο Τομ Κρουζ προσπαθεί να συστήσει και να καθιερώσει κινηματογραφικά έναν ήρωα για τις σκοτεινές εποχές που ζούμε. Μην απορήσετε, αλλά δεν τα πάει καθόλου άσχημα... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

before sunset

Πριν το Ηλιοβασίλεμα (Before Sunset) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Οταν είσαι 30, κοιτάς πίσω στη ζωή σου για πρώτη φορά. Και ανακαλύπτεις πως όλα όσα θεωρούσες δεδομένα, είναι απλά στιγμές μέσα στο χρόνο. Δεν έχει σημασία αν πήγες ή όχι στο ραντεβού εκείνο τον Δεκέμβρη. Βρίσκεσαι στο Παρίσι και είστε πάλι μαζί. Για λιγότερη ώρα, ο καθένας σε διαφορετικό σημείο της ζωής του, αλλά και οι δύο πιο σίγουροι για όλα όσα δεν πρέπει να ξαναχαθούν. Μέσα σε τέσσερις ώρες, με ένα αεροπλάνο να περιμένει ξανά για να σας χωρίσει, πρέπει να βρεις όλους τους σωστούς τρόπους για να πειστείς πως ίσως αυτή τη φορά πρέπει να μείνεις. Ενα αυτοσχέδιο τραγούδι στην κιθάρα, οι όχθες του Σηκουάνα, η μοναξιά που είναι μεγαλύτερη όταν είσαι με κάποιον που δεν αγαπάς παρά όταν είσαι μόνη σου, ένα βιβλίο που γράφτηκε για να την κάνεις να σε θυμηθεί και να σε ερωτευτεί από την αρχή. Οταν είσαι 30 το καλοκαίρι είναι πάντα ταυτόχρονα το τέλος και η αρχή μιας καινούριας ζωής... Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.35 στο Nova Cinema 2

pearl button 607

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί (The Pearl Button) του Πατρίσιο Γκουζμάν

Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Και δύο κουμπιά που αναζητούν απεγνωσμένα να πουν την ιστορία τους...

O εμβληματικός ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουζμάν σε μια ωδή για το νερό και όσα το ενώνουν με την τραγική μνήμη της Χιλής σε ένα συναρπαστικό και υποβλητικό ντοκιμαντέρ που κέρδισε την Αργυρή Αρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

ολυμπία

Η καρδιά του Μεσκίτ (Mezquite´s Heart / Corazón de Mezquite) της Ανα Λάουρα Καλνερόν

Η Lucía, ένα κορίτσι μιας φυλής ιθαγενών του βόρειου Μεξικού, των Yoreme, ονειρεύεται να γιατρέψει τη ραγισμένη καρδιά του πατέρα της παίζοντας άρπα, ένα μουσικό όργανο που παραδοσιακά παίζουν μόνο οι άντρες της κοινότητάς της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Call me Marianna

Call me Marianna (Mów mi Marianna) της Καρολίνα Μπιελάφσκα

H Μαριάνα είναι μια γοητευτική γυναίκα 40 ετών που έχει μόλις μηνύσει τους γονείς της προσπαθώντας να αλλάξει φύλο. Συνειδητοποιώντας ότι θα χάσει κάτι που αγαπάει πολύ - την οικογένειά της - θα έρθει αντιμέτωπη και με τις θυσίες που πρέπει να κάνει η ίδια για να είναι ο εαυτός της. Ευαισθησία και κοινωνικός προβληματισμός στην ταινία της Καρολίνα Μπιελάφσκα που διακρίθηκε στα φεστιβάλ του κόσμου (ανάμεσά τους το Λοκάρνο, το Queer Lisboa και άλλα).

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

καλάβρυτα

Καλάβρυτα 1943 του Νικόλα Δημητρόπουλου

Στο σήμερα, μια Γερμανίδα δικηγόρος, η Κάρολαϊν, έχει, απρόθυμα μια και πρόκειται για... καυτή πατάτα, αναλάβει το φάκελο του αιτήματος των πολεμικών αποζημιώσεων για τη σφαγή των Καλαβρύτων στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Φιλότιμη και σχολαστική, αποφασίζει ν' αναζητήσει και ν' ακούσει, από πρώτο χέρι, το βίωμα του Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της τραγωδίας. Μέσα από τη δική του αφήγηση, σε flash back, ανακαλύπτει πώς ένας νομικός φάκελος μπορεί ν' ανταποκρίνεται στο σκοτεινό βίωμα εκατοντάδων ψυχών, πώς μια πολιτική απόφαση μπορεί ν' αντικατοπτρίζει τη διάλυση, για πάντα, εκατοντάδων σπιτικών, πώς μια μαύρη πολεμική ιστορία ξεφεύγει από τις σελίδες στις οποίες είναι γραμμένη και παίρνει ανθρώπινη ανάσα, μορφή και οδύνη.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος κάνει μια τίμια, άνιση, αξιοπρεπή ιστορική ταινία με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς