Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 14 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 14 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


120 BPM 607

120 Χτύποι το Λεπτό (120 BPM) του Ρομπέν Καμπιγιό

Ενώ το AIDS έχει ήδη κοστίσει αμέτρητες ζωές τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ακτιβιστές της Act Up στο Παρίσι, πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Βραβευμένη με το Grand Prix ή αλλιώς τον Αργυρό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, αλλά και με το Βραβείο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου, η ταινία - φαινόμενο του Καμπιγιό έγινε το talk-of-the-festival, αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και μπήκε αυτόματα στο πάνθεον των "κλασικών" ταινιών. Με το πάθος της, έκανε ακόμα και τον πρόεδρο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, Πέδρο Αλμοδόβαρ, να συγκινηθεί στη συνέντευξη τύπου, περιγράφοντας την κινηματογραφική της δύναμη, την επίκαιρη ανάγνωση της αλλά και την πολιτική της βαρύτητα. Ο Ρομπέν Καμπιγιό ξαναγράφει την ιστορία της Αct Up, με μια ταινία τόσο λυτρωτικά συγκινητική όσο και βαθιά πολιτική και σοκαριστικά επίκαιρη. Μεγάλο Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ 2.

rain man 607

Ο Ανθρωπος Της Βροχής (Rain Man) του Μπάρι Λέβινσον

Ο Τσάρλι Μπάπιτ, ένας φιλόδοξος και μάλλον επιπόλαιος χρηματιστής, επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία του πατέρα του, με τον οποίο δεν είχε καλές σχέσεις. Εκεί μαθαίνει ότι όλη η κληρονομιά του καταλήγει σε έναν άγνωστο δικαιούχο, που προκύπτει ότι είναι αδελφός του, άγνωστος σε αυτόν μέχρι τότε. Η έκπληξή του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν μαθαίνει ότι βρίσκεται σε ένα ειδικό κέντρο για αυτιστικούς. Ο Τσάρλυ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, χωρίς να φαντάζεται την πραγματική εξέλιξη εκείνη τη στιγμή...

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN.

Foxcatcher

Foxcatcher (2014) του Μπένετ Μίλερ

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον εκατομμυριούχο Τζον Ντυ Ποντ, να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του για να προπονήσει μια ομάδα παλαιστών για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ του 1988. Δέχεται με ενθουσιασμό, καθώς το βλέπει και σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκιά του αδερφού του, Ντέιβ. Ο Ντυ Ποντ από την πλευρά του, θέλει τον άπιαστο σεβασμό των συνομηλίκων του και της πάντα επικριτικής μητέρας του. Κολακευμένος από την προσφορά, ο Μαρκ βλέπει τον Ντυ Ποντ ως πατρική φιγούρα κι αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση του. Η άστατη προσωπικότητα όμως του Ντυ Ποντ, σύντομα θα παρασύρει το Μαρκ σε ένα νοσηρό τρόπο ζωής, κι απειλεί να υπονομεύσει την προετοιμασία του. Η εμμονή του με το Ντέιβ και την αποφασιστικότητα που αποπνέει, θα τροφοδοτήσει την παράνοια του, και οι τρεις τους θα οδεύσουν προς μια τραγωδία που κανείς δε θα μπορούσε να έχει προβλέψει.

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία του Μπένετ Μίλερ είναι φτιαγμένη για να αφήσει το σημάδι της στο αμερικάνικο σινεμά, αφηγούμενη μια βαθιά λυπημένη, αληθινά προβληματική εκδοχή ενός αμερικάνικου ονείρου που καταλήγει εφιάλτης. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix.

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ERTFLIX

rayon verte

Η Πράσινη Αχτίδα (Le Rayon Vert) του Ερίκ Ρομέρ

Η Ντελφίν, μια νεαρή γυναίκα, αναζητά έναν καλοκαιρινό προορισμό μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων διακοπών της με μια φίλη της. Μια σειρά από τυχαία γεγονότα την οδηγούν σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες και στην αναζήτηση ουσιαστικής συντροφιάς.

Καλοκαίρι είναι να βρίσκεσαι σε ένα beach party και να είσαι η μόνη που δεν έχεις αγόρι, να επιλέγεις βουνό αλλά να μην μένεις ούτε μια νύχτα από την πολυκοσμία, να μην αντέχεις στην ιδέα να κάνεις διακοπές με τους γονείς σου, να προσπαθείς να αλλάξεις τη μοίρα σου, αλλά χωρίς εκπτώσεις και με τους όρους που εσύ έχεις βάλει. Καλοκαίρι είναι να νιώθεις μια βασανιστική ανία, να αντιδράς στη δικτατορία του «πρέπει να πας διακοπές», να κρατάς ένα ημερολόγιο καταστρώματος χωρίς να είσαι στο πλοίο, να βρίσκεσαι σε αυτή ακριβώς την ηλικία που δεν σε ικανοποιούν οι τυχαίες συναντήσεις, τουλάχιστον όχι αυτές που βρίσκουν δύο εραστες της μιας νύχτας μόνους το επόμενο πρωί να πρέπει εκτός από τη μοναξιά τους να διαπραγματευούν και το απόλυτο τίποτα αυτού που έζησαν. Καλοκαίρι είναι να σκηνοθετείς όλες αυτές τις ασήμαντες στιγμές που άλλοι θα αγνοούσαν, φτιάχνοντας μέσα από το περιττό ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο μιας γυναίκας που αντιλαμβάνεται με την ελαφρότητα του καλοκαιριού μια κομβική στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου που νιώθει έτοιμος να αποφασίσει μόνος του, χωρίς καμία κοινωνική πίεση, που θα είναι το μέρος που θα κάνει τις «διακοπές» του. Καλοκαίρι είναι να αναζητάς αυτό που ο Ιούλιος Βερν έγραφε στην «Πράσινη Αχτίδα»: πως όταν κάποιος δει μια μικρή πράσινη αχτίδα στο ηλιοβασίλεμα οι σκέψεις μας και οι σκέψεις όλων ελευθερώνονται σαν από μαγεία. Και στο τρένο από το Μπιαρίτζ στο Σεντ Ζαν ντε Λουζ να συναντάς αυτόν με τον οποίο θα τη δείτε μαζί. Καλοκαίρι είναι ο Ερίκ Ρομέρ να σκηνοθετεί την πέμπτη ταινία του κύκλου «Κωμωδίες και Παροιμίες» σχεδόν στο απόγειο της μινιμαλιστικής τέχνης του, κερδίζοντας το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και μια θέση στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα του Cinobo στον Ερίκ Ρομέρ

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για streaming στην πλατφόρμα του Cinobο

Wasp Network 607

Αβάνα: Η Πόλη των Κατασκόπων (Wasp Network) του Ολιβιέ Ασαγιάς

Βασισμένο στο βιβλίο «Οι Τελευταίοι Στρατιώτες του Ψυχρού Πολέμου» του Φερνάντο Μοράις, το «Wasp Network» αφηγείται την πραγματική ιστορία των «Κουβανών Πέντε», μιας ομάδας (αντικ)ατασκοπίας που στάλθηκε τη δεκαετία του 90 από τις μυστικές υπηρεσίες της Αβάνας στο Μαϊάμι της Φλόριντας για να παρακολουθεί τους πρόσφυγες από το καθεστώς του Κάστρο που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και να αποτρέπει οποιαδήποτε τρομοκρατική και μη ενέργεια αποσταθεροποίησης του πολιτικού κλίματος στην Κούβα από τις ομάδες αντίστασης και ανατροπής που συστάθηκαν εκεί. Υποδυόμενοι και οι ίδιοι τους αιτούντες πολιτικό άσυλο και προδότες στα μάτια της κουβανέζικης κοινωνίας και των οικογενειών που άφησαν πίσω, οι κατάσκοποι αυτοί όχι μόνο βρέθηκαν με κίνδυνο της ζωής τους στα γρανάζια της διεθνούς κατασκοπίας, αλλά γνώρισαν και ένα ολότελα διαφορετικό οικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον άκρατου καπιταλισμού, ενώ τα διλήμματα ανάμεσα στην ανέχεια της γενέτειράς τους και το πατριωτικό καθήκον από τη μία μεριά και στην ευμάρεια ενός νέου τρόπου ζωής και τη συνεργασία με το αντίπαλο στρατόπεδο από την άλλη δυναμίτιζαν διαρκώς μια πορεία συνεχών ανατροπών και καταιγιστικών εξελίξεων ακόμη και μετά την αναπόφευκτη ανακάλυψη του δικτύου από τις αμερικανικές Αρχές.

Πιο mainstream από ποτέ, ο συνήθως ρηξικέλευθος Γάλλος σκηνοθέτης αλλάζει για άλλη μια φορά είδος, χώρα και γλώσσα και παρουσιάζει μια πραγματική ιστορία με αφηγηματική σιγουριά, αλλά σκηνοθετική ατολμία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1.

rise of the skywalker 607

Star Wars: Skywalker Η Ανοδος (Star Wars: The Rise of the Skywalker) του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς

O Τζ. Τζ. Εϊμπραμς ολοκληρώνει την τρίτη τριλογία του «Πολέμου των Αστρων» διεκπεραιωτικά, βιαστικά, αλλά και θεαματικά, συγκινητικά με απέραντο σεβασμό στο μύθο και με την καρδιά του μόνιμα στη φωτεινή πλευρά της Δύναμης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.25 στο Cosmote Cinema 1.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.