Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


αύριο περνάω απέναντι 607

«Αύριο Περνάω Απέναντι» («Demain je traverse») της Σεπιντέ Φαρσί

Η Μαρία - αστυνομικός, μάνα και μοναχοκόρη - ακροβατεί ανάμεσα στα οικονομικά της προβλήματα, την έφηβη κόρη της, την ηλικιωμένη μητέρα της και την κρίση που εξαιτίας της χάνει τη δουλειά της στην Αθήνα και πρέπει να δεχτεί μια θέση στο Νησί της Λέσβου. Ο νεαρός Γιουσόφ, πρόσφυγας από τη Συρία, φτάνει στο νησί και θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη. Θα βρεθούν στην Αθήνα όπου η Μαρία αναγκάστηκε να επιστρέψει για να ψάξει την κόρη της που εξαφανίστηκε. Τα πεπρωμένα τους διαστραυρώνονται στιγμιαία, σε μια φαινομενικά ειρηνική Ελλάδα. Αυτός που φαίνεται να είναι ο πιο ελεύθερος από τους δύο, μπορεί να μην είναι, τελικά.

Η ταινία είναι μέρος του Πανοράματος του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.
Κλείστε εισιτήριο!Σήμερα, Παρασκευή, στις 21.00, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τη συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας, παρουσία της Σεπιντέ Φαρσί και της πρωταγωνίστριας, Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, σε απ' ευθείας μετάδοση στο YouTube.

the serpent 607

To Ερπετό (The Serpent)

Βασισμένο σε μια αλήθινή, ανατριχιαστική ιστορία, το «The Serpent» ακολουθεί τον Σαρλ Σομπράζ, ο οποίος στη δεκαετία του '70 δολοφόνησε με φριχτούς τρόπους τουλάχιστον δέκα τουρίστριες στη νοτιοανατολική Ασία και διέφυγε για καιρό τη σύλληψη με ιδιοφυείς κι απροσδόκητους τρόπους.
Γυρισμένη σε συμπαραγωγή του BBC με το Netflix, η σειρά δίνει στον Ταχάρ Ραχίμ έναν ζουμερό ρόλο, ξετυλίγοντας στα 8 επεισόδιά της μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο προσφέροντας συχνά απολαυστικές ανατριχίλες.

Και τα οκτώ επεισόδια της σειράς, είναι τώρα διαθέσιμα στο Netflix

let him go 607

«Οικογενειακοί Δεσμοί» («Let Him Go») του Τόμας Μπεζούκα

Η ανθρωποκεντική, γλυκόπικρη ταινία ακολουθεί την περιπέτεια ενός συνταξιούχου σερίφη και της συζύγου του, οι οποίοι ξεκινούν να βρουν τον μοναδικό εγγονό τους μετά την απώλεια του γιου τους. Ενώ το πένθος δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, αυτή η αναζήτηση θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα μεγάλο μυστικό που θα τους αναγκάσει να δώσουν μάχη για τη ζωή τους. Πρωταγωνιστούν ο Κέβιν Κόστνερ και η Νταϊάν Λέιν. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone TV, on demand, για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή.

Neruda Poster 607

«Νερούδα» του Πάμπλο Λαραΐν

Το 1948, στη Χιλή του Ψυχρού Πολέμου, ο Γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προδίδει το Κομμουνιστικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Προέδρου Γκονζάλες Βιντέλα. Ο αστυνομικός Οσκαρ Πελουσονό έχει αναλάβει να συλλάβει τον ποιητή. Ο Νερούδα προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με τη γυναίκα του, τη ζωγράφο Ντέλια Ντελ Καρίλ, αλλά αναγκάζονται τελικά να κρυφτούν. Εμπνευσμένος από τα δραματικά γεγονότα της νέας του ζωής, ως φυγάς, ο Νερούδα γράφει την επική ποιητική συλλογή του «Canto General». Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη ο θρύλος του κυνηγημένου από την αστυνομία ποιητή μεγαλώνει και οι καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Πάμπλο Πικάσο κραυγάζουν για την ελευθερία του Νερούδα. Με πρωταγωνιστή τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, ο Πάμπλο Λαραΐν σκηνοθετεί μια καθόλου τυπική μια βιογραφία του Πάμπλο Νερούδα - φτιαγμένη σαν ένα ποίημα, κόμικ, αστυνομικό, γουέστερν και ερωτικό γράμμα στη Χιλή μαζί. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 00.00

Portrait de la Jeune Fille en Feu 607

«Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται» της Σελίν Σιαμά

Βρετάνη, 1770. Μία κοντέσα προσλαμβάνει τη Μαριάν, νεαρή ταλαντούχα ζωγράφο, για να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της μοναχοκόρης της, Ελοΐζ. Η παράδοση του 18ου αιώνα θέλει κάθε νεαρή ντεμπιτάντ, που οι γονείς της την υπόσχονται σε γάμο σε κάποιον κληρονόμο της τάξης τους, να του προσφέρει πρώτα το ποτρέτο της. Ο πατέρας της Μαριάν είχε ζωγραφίσει το αντίστοιχο γαμήλιο πορτρέτο της κοντέσας, χρόνια πριν. Οταν πληροφορούμαστε ότι η Ελοΐζ αρνείται να ποζάρει και η Μαριάν (με την πρόφαση της συνοδού στις βόλτες της) πρέπει να τη ζωγραφίσει από μνήμης, καταλαβαίνουμε μία πρώτη, αυθόρμητη, πράξη αντίστασης. Δυνατή, ευφυής, ευφάνταστη, καλογραμμένη και με ηχηρό μήνυμα. Ταινία από ταλαντούχα γυναίκα σκηνοθέτη, με υπέροχες γυναίκες ηρωίδες και πραγματικό γυναικείο βλέμμα. Βραβείο σεναρίου του 72ου Φεστιβάλ Καννών στην Σελίν Σιαμά. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Life στις 23.15


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς