Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Manchester by the Sea 607

Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea) του Κένεθ Λόνεργκαν

Αποκομμένος από το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι ζει μόνος του υπομένοντας με ευλαβική διάθεση αυτοτιμωρίας τη ρουτίνα της καθημερινότητας ενός επιστάτη πολυκατοικιών που τα κάνει όλα. Οι μικρές εκρήξεις βίας που διακόπτουν την κατά τα άλλα σχεδόν αθόρυβη ύπαρξή του προδίδουν κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά και κάτι που μοιάζει τόσο βαθιά κρυμμένο που σχεδόν ξεχνάς ότι έχει κάποτε υπάρξει. Ενα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στο σήμερα, στην πραγματικότητα και μαζί στο Μαντσεστερ του Εσεξ, εκεί όπου θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με όλα αυτά από τα οποία έχει ξεφύγει - και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Η επιθυμία του νεκρού αδερφού του να είναι αυτός ο κηδεμόνας του έφηβου γιού του θα είναι μόνο ένα από τα παιχνίδια μιας κοσμικής μοίρας που τον σηκώνει από τον πάγκο για να γίνει ο βασικός παίχτης σε ένα παιχνίδι που αρνείται να μάθει τους κανόνες του.

To απέριττα συγκινητικό αλλά και ταυτόχρονα αστείο με τους δικούς του όρους φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

Fast & Furious 8

Οι Μαχητές Των Δρόμων 8 (The Fate Of The Furious 8) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Η ταινία ξεκινά στην Αβάνα - το «FF8» είναι η μία από τις πρώτες αμερικανικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Κούβα με την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών - όπου ο Ντομ και η Λέτι περνούν τον μήνα του μέλιτος κάνοντας, τι άλλο, κόντρες. Εκεί, όμως, το όνειρο θα κοπεί απότομα, όταν η Σάιφερ, μια underground χάκερ με ανθρωπιστική συνείδηση, θα συναντήσει τον Τορέτο και θα τον εκβιάσει, με άγνωστό μας διακύβευμα, να στραφεί εναντίον της ίδιας του της ομάδας. Κι αυτός θα το κάνει.

To 8o μέρος της saga του «Fast & Furious» ανάβει ξανά τη μηχανή του: ο Πολ Γουόκερ λείπει, αλλά όλα τ' άλλα είναι εκεί. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ANT1.

Mile 22 607

Mile 22 του Πίτερ Μπεργκ

Σε μια αγνώστων λοιπών στοιχείων (βασικά, φανταστικής έμπνευσης) πόλη της Απω Ανατολής, μια επίλεκτη, απόρρητη ομάδα της CIA (κάτι σαν μυστική υπηρεσία μέσα στη μυστική υπηρεσία), της οποίας ηγείται ο χαρισματικός αλλά οξύθυμος Τζέιμς Σίλβα του Γουόλμπεργκ, αναλαμβάνει να οδηγήσει έξω από τη χώρα και στην ασφάλεια έναν ντόπιο αστυνομικό ο οποίος υπόσχεται σε αντάλλαγμα να τους αποκαλύψει την κρυψώνα του επικίνδυνου ραδιενεργού υλικού το οποίο αναζητούν απεγνωσμένα.

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ συναντά ξανά τον Πίτερ Μπεργκ σε έναν φτωχό αλλά γεμάτο αδρεναλίνη συγγενή των «Επικίνδυνων Αποστολών», του «Bourne Identity» και των επιγόνων τους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star.

the gentlemen main

The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι

Εχοντας χτίσει μια επικερδή αυτοκρατορία στο Λονδίνο, ένας Αμερικανός έμπορος ναρκωτικών αποφασίζει να την πουλήσει για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μα οι προθέσεις του γίνονται αντιληπτές από ανταγωνιστές που καιροφυλακτούν. Ο Γκάι Ρίτσι επιχειρεί το δικό του, διασκεδαστικό σε κάθε περίπτωση, magnum opus πάνω στο γκανγκστερικό είδος (όπως το γνωρίσαμε από τον ίδιο 20 χρόνια πριν). Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.05 στο Cosmote Cinema 1.

little women 607

Μικρές Κυρίες (Little Women) της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζ Μέι Αλκοτ (που κυκλοφορησε αρχικά σε δύο τόμους, το «Little Women» το 1868 και το «Good Wives» το 1869 και σε ένα τόμο ως «Little Women» το 1880) ήταν ήδη από την πρώτη του έκδοση ένα βιβλίο της εποχής του και την ίδια στιγμή ένα βιβλίο που κοιτούσε μπροστά από την εποχή του. Η εν μέρει αυτοβιογραφική ματιά της Αλκοτ πάνω στη ζωή και τις ερωτικές περιπέτειες των τεσσάρων κοριτσιών της οικογένειας Μαρτς δεν απείχε ιδιαίτερα από τα νεανικά και τα ρομαντικά αναγνώσματα της εποχής, αλλά ήταν μια άλλοτε αδιόρατη και άλλοτε υπογραμμισμένη διάθεση ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης που θα χάριζε για πάντα στη Μεγκ, τη Τζο, την Μπεθ και την Εϊμι μια όχι προκλητική ώς προς τα ήθη της εποχής αλλά ωστόσο σαφή επίστρωση χειραφέτησης: όλα να γίνουν όπως πρέπει και όπως αναλογούν στις επιταγές της κοινωνίας, με μοναδική προϋπόθεση να είναι όλα θέμα προσωπικής επιλογής.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Αλκοτ, «μεταφέροντας» τις προβληματικές του στο παρόν χωρίς να μετακινηθεί από το παρελθόν. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες και για Καλύτερη Ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.35 στo Nova Cinema 1 HD.

the guilty 2021

Ο Ενοχος (The Guilty) του Αντουάν Φουκουά

O Τζο Μπέιλορ ξεκινά τη βάρδιά του στα 911 επείγοντα τηλεφωνήματα της αστυνομίας της Καλιφόρνια - το καλοκαίρι που μαίνονται και οι ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κανονικά, θα έπρεπε να είναι έξω, στη δράση. Αύριο είναι η δίκη του. Μία δημοσιογράφος έχει βρει το κινητό του, τον παρενοχλεί για μια δήλωση. Ο Τζο δουλεύει στα τηλέφωνα γιατί είναι τιμωρημένος και υπό περιορισμό. Τι έχει κάνει; Είναι ένοχος; Θα τον υπερασπιστεί ο συνεργάτης του; Θυμάται τι πρέπει να πει; Τα τηλέφωνα χτυπούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία – να χάνει το χρόνο του πίσω από ένα γραφείο απαντώντας σε μεθυσμένους κι ανόητους. Μέχρι που στην άλλη άκρη της γραμμής ακούει την πνιγμένη, τρομοκρατημένη φωνή της Εμιλι. Του μιλάει με κώδικα, σαν να έχει καλέσει τη μικρή της κόρη, ενώ στην πραγματικότητα εκπέμπει SOS. Ο πρώην άντρας της βγήκε από τη φυλακή, κι μετά από ένα βίαιο επεισόδιο με τα παιδιά, την απήγαγε. Ο Τζο βρίσκεται στο ακουστικό κι η Εμιλι σ' ένα λευκό βαν που τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση και προς το θάνατό της.

To Netflix-remake του αριστουργήματος του δανού σκηνοθέτη Γκούσταβ Μέλερ, δεν εμπιστεύεται την δύναμη της ιστορίας του. Ο αμερικανός «Ενοχος» του Αντουάν Φουκουά δεν μας ψιθυρίζει την αλήθεια του σε αυτό το κινηματογραφικό τηλεφώνημα. Την ουρλιάζει σε ανοιχτή ακρόαση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.