Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


finch

Finch του Μιγκέλ Σάποτσνικ

Τοποθετημένο στο μέλλον, σε μια εποχή όταν το στρώμα του όζοντος έχει γίνει σαν «ελβετικό τυρί» (γεμάτο τρύπες) και όπου η ηλιακή ακτινοβολία καίει το δέρμα και σκοτώνει κάθε ζωή, το «Finch», μας συστήνει στον μοναδικό ανθρώπινο ήρωά του,που περιπλανιέται με ένα πρωτόλειο ρομπότ σε μια ερημωμένη πόλη αναζητώντας τροφή σε άδεια σουπερμάρκετ. Ο Φιντς του Τομ Χανκς, είναι ένας από τους λίγους επιζώντες σε αυτόν τον κόσμο που σαρώνεται από αμμοθύελλες και τυφώνες και υποφέρει από την ακτινοβολία των ηλιακών εκλάμψεων. Οχυρωμένος σε ένα ερευνητικό κέντρο που έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί, ο Φιντς πεθαίνει κι αυτός όπως κι ο κόσμος γύρω του, αλλά δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ζωή, πριν εξασφαλίσει συντροφιά για τον σκύλο του, Γκουντγίαρ, ένα αξιαγάπητο τετράποδο που είναι η μόνη συντροφιά και παρηγοριά του. Και έτσι χτίζει ένα ρομπότ στο οποίο θα «φορτώσει» όλη την απαραίτητη γνώση και όλο το συναίσθημα για να φροντίσει τον τετράποδο φίλο του. Ομως λίγο πριν το λογισμικό του ανθρωποειδούς του, φορτώσει πλήρως, μια σαρωτική καταιγίδα θα απειλήσει το καταφύγιο του κι ο Φιντς, οι μηχανικοί του σύντροφοι και ο Γκουντγίαρ, θα αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή, βγαίνοντας στον δρόμο με ένα γιγαντιαίο φορτηγό κατευθυνόμενοι προς το Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας ασφάλεια.

Μπορεί μια post apocalyptic ταινία να είναι γλυκιά, τρυφερή και αστεία; Αν πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς, φυσικά και μπορεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία θα είναι διαθέσιμη στο AppleTV+ από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

a cop movie

Μια Αστυνομική Ταινία (Una Película de Policías / A Cop Movie) του Αλόνσο Ρουιζπαλάσιος

Αυτή η «Αστυνομική Ταινία» ξεκινά μοιάζοντας με ντοκιμαντέρ αλλά εξαιρετικά σκηνοθετημένο και υπερβολικά στυλιζαρισμένο, τόσο που να πιστεύεις ότι οι αληθινοί αστυνομικοί που ακολουθεί, υποδύονται τους εαυτούς τους αναβιώνοντας στιγμές από την αστυνομική τους εμπειρία για χάρη της κάμερας. Η Τερέζα κι ο Μοντόγια και οι δυο έγιναν αστυνομικοί ακολουθώντας τα βήματα μελών των οικογενειών τους, η πρώτη του πατέρα της ο οποίος όχι μόνο δεν ήθελε η κόρη του να γίνει αστυνομικός αλλά δεν πίστευε ότι μπορούσε επειδή ήταν γυναίκα κι ο δεύτερος του μεγαλύτερου αδελφού του. Στην διάρκεια των δύο πρώτων κεφαλαίων της ταινίας ο καθένας θα αφηγηθεί την ιστορία του στην κάμερα, στην διάρκεια του τρίτου θα ανακαλύψεις ότι μέσα από την κοινή τους πορεία στην αστυνομία, ερωτεύτηκαν κι έγιναν ζευγάρι.

Μεταξύ μυθοπλασίας και αλήθειας, το ευρηματικό αλλά άνισο φιλμ του Αλόνσο Ρουιζπαλάσιος, προκαλεί το ενδιαφέρον ακόμη κι αν δεν δικαιώνει τις προσδοκίες απόλυτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Διαθέσιμο στο Netflix από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

King Arthur 607

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού (King Arthur: Legend of the Sword) του Γκάι Ρίτσι

Ο Αρθούρος της ταινίας είναι ένας συμμορίτης, κλεφτρόνι και απατεώνας, που έχει μεγαλώσει ανάμεσα στις πόρνες και τούς πελάτες τους, στη σκοτεινή πλευρά της πόλης. Δεν προσπαθεί να πιάσει την καλή, αλλά απλώς να επιβιώνει με το κύρος της πιάτσας, στήνοντας κομπίνες κι έχοντας εμπιστοσύνη στα γοργά του πόδια όταν τα βρίσκει σκούρα. Λίγο φαντάζεται, εκτός από τα αινιγματικά οράματα που στήνει η μνήμη του, ότι ο ίδιος είναι ο γιος του βασιλιά Ούθερ, τον οποίο δολοφόνησε ο αδελφός του, Βόρτιγκερν, σφετεριστής του θρόνου και, τώρα, τύραννος, κατατρεγμένος από το χρησμό που θέλει μόνο ο νέος που θα μπορέσει να τραβήξει το σπαθί Εξκάλιμπερ από το βράχο όπου είναι καρφωμένος, να μπορεί να γίνει ηγεμόνας της διασπασμένης Αγγλίας. Η αποκάλυψη θα έρθει νωρίς και οι δυο άντρες θα πυροδοτήσουν ένα χαρακτηριστικής ορμής ανθρωποκυνηγητό, που περιλαμβάνει από μεταφυσικές επαφές και παντοδύναμη μαγεία, μέχρι μάχες σώμα με σμιλεμένο σώμα και καλά ενορχηστρωμένες πολυπληθείς επιθέσεις αλλά, κυρίως, νεύρο και ταχύτητα και μια διάθεση σκανταλιάς.

Ο Γκάι Ρίτσι φτιάχνει, από τεστοστερόνη κι αλητεία, ένα μεταμοντέρνο θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου, χωρίς αρκετή γενναιοδωρία στο χιούμορ και το μπρίο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Mama weed

Η Νονά της Νύχτας (La Daronne) του Ζαν- Πολ Σαλομέ

H Πασιάνς Πορτφέ, είναι μία μεσήλικη χήρα, που φροντίζει τις δύο 20χρονες κόρες της, αλλά και την ιδιοσυγκρασιακή μητέρα της που πάσχει από άνοια και βρίσκεται σε γηροκομείο. Η αλγερινής καταγωγής Πασιάνς μιλάει άπταιστα αραβικά κι αυτό της επιτρέπει να εργάζεται ως μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών: συνοδεύει τους αστυνομικούς στις ενέδρες και τις συλλήψεις τους, ώστε να μεταφράζει επί τόπου, ή κάθεται με τις ώρες στο κομπιούτερ της και απομαγνητοφωνεί στα γαλλικά τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων που παρακολουθούνται με κοριούς από τις αρχές. Κι όμως. Εκείνη μπορεί να επενδύει τόσο χρόνο μεταφράζοντας, αλλά αυτή η σκληρή δουλειά δεν μεταφράζεται και σε έναν καλό μισθό: έχει μείνει πίσω στις πληρωμές του γηροκομείου. Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν σε μια τηλεφωνική παρακολούθηση συνειδητοποιεί ότι το βαποράκι που μεταφράζει, ώστε οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν μέσα στην επόμενη ώρα, είναι ο γιος της γλυκιάς νοσοκόμας που περιποιείται την μητέρα της. Αυθόρμητα σαμποτάρει την επιχείρηση: ειδοποιεί την μητέρα του κι ο νεαρός ξεφορτώνεται και κρύβει 1 1/2 τόνο χασίς. Αυτό δημιουργεί μεγάλη αναταραχή: οι Μαροκινοί βαρώνοι του κυκλώματος θέλουν το σταφ τους, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία πιέζει για να ανακαλύψει το εμπόρευμα και να επανορθώσει για το φιάσκο της αποτυχημένης ενέδρας. Η Πασιάνς βρίσκεται στην μέση, αλλά όχι για πολύ. Αρπάζει την ευκαιρία για να λύσει το δικό της οικονομικό πρόβλημα. Ανακαλύπτει η ίδια που είναι κρυμμένα τα ναρκωτικά, τα μεταφέρει σπίτι της και οργανώνει πώς θα τα διοχετεύσει στην πιάτσα: κατασκευάζοντας μία περσόνα, την «Νονά», μεταμφιέζοντας τον εαυτό της -με μεταξωτά χιντζάπ μαντήλια, γυαλιά Jackie O και κόκκινο κραγιόν- σε πλούσια και ισχυρή Αλγερινή έμπορο, που ήρθε στο Παρίσι με πρώτης ποιότητας πραμάτεια και την αξιοποιεί με τους όρους της. Θα τα καταφέρει;

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ως Νονά του κυκλώματος ναρκωτικών στην κατάμαυρη κωμωδία του Ζαν Πολ Σαλομέ είναι μία πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

stoker 607

Stoker του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο πατέρας της Ιντια σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ανήμερα στα γενέθλιά της. Η προβληματική, κλεισμένη στον εαυτό της έφηβη κλείνει τα 18, αλλά η ξαφνική της ορφάνια (από τον μόνο γονιό που έδειχνε να καταλαβαίνει και να αποδέχεται την αποτραβηγμένη της φύση) της υπογραμμίζει την απέραντή της μοναξιά και την αρρωστημένα παρατεταμένη της παιδικότητα. Δε θα βρεθεί ποτέ ξανά άνθρωπος να την αγαπήσει όπως ο μπαμπάς της. Δεν θα επιτρέψει εκείνη σε άλλον άντρα να το κάνει. Κι εφόσον η παγερή, mommy dearest, αλκοολική μητέρα της δεν μοιάζει να θρηνεί ιδιαίτερα, θα ντυθεί εκείνη χήρα. Θα περιφέρει αθόρυβα και απειλητικά το πένθος της σ' αυτό το βικτωριανό, απομακρυσμένο στην εξοχή σπίτι - τεράστιο, για να χωράει τις βαριές σκιές όσων ανεβαίνουν την μαρμάρινη σκάλα του κι όλα τα καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Τα σχέδιά της όμως ανατρέπει η άφιξη του θείου Τσάρλι, του αδελφού του πατέρα της, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε. Οσο εκείνος σαγηνεύει με τη γοητεία του την παραμελημένη μέσα στα συζυγικά χρόνια μητέρα της, τόσο η Ιντια τον απεχθάνεται, τον μισεί, τον ερωτεύεται. Τον ίδιο ή την επικίνδυνη σεξουαλικότητα που αποπνέει; Τον ίδιο ή τη σκοτεινή του φύση που αντί να τη σοκάρει, την εξιτάρει; Υπάρχει ο θείος Τσάρλι ή κάθε έφηβη οφείλει να τον επινοήσει για να κόψει τον ματωμένο ομφάλιο λώρο και να ενηλικιωθεί; Με όποιο τίμημα...

Το αμερικανικό ντεμπούτο του Παρκ Τσαν-γουκ, του Κορεάτη σκηνοθέτη του «Oldboy», είναι μία άσκηση αψεγάδιαστου στιλ, ένας φόρος τιμής στον χιτκοσκικό υπαινιγμό του τρόμου, αλλά κι ένας τελετουργικός αυνανισμός της κινηματογραφικής ομορφιάς πάνω στην όποια ουσία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

πρόστιμο main

Πρόστιμο του Φωκίων Μπόγρη

Ο Πέτρος είναι ο καινούργιος γκόμενος της Κατερίνας, της αδελφής του Βαγγέλη που, παρότι κοντά στα 40 πια, ντιλάρει ακόμα κάνναβη, χωρίς να μπορεί να σταυρώσει αξιοπρεπή απασχόληση λόγω μη έντιμου πρότερου βίου. Ο Πέτρος δεν είναι απλώς ο χαρακτηριστικός νεοέλληνας κάφρος με την ακόμα τυπικότερη μάτσο δυσανεξία. Είναι λέρα ολκής. Αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε. Γιατί μια χαρά μοιάζει να συνεννοούνται ο ντίλερ με τον «γαμπρό» του αρχικά, στο πρώτο ημίωρο περίπου του «Πρόστιμου», κι ενόσω σκιαγραφούμε τον Βαγγέλη μέσα από τις επισκέψεις του σε φίλους και συνεταίρους, συνεντεύξεις για δουλειές χωρίς αποτέλεσμα, επαφές με μια τραβεστί που επίσης του παρέχει στέγη όταν έχει ανάγκη... Μέχρι που αργά, αλλά με μεθοδικότητα ψαρωτική, ο Πέτρος θα αρχίσει να τον παρασύρει στο έγκλημα.

Υποψηφιότητες για βραβεία Ίρις Καλύτερης Ταινίας και Β' Ανδρικού Ρόλου (Στάθης Σταμουλακάτος) σε μια πιο κλασικότροπη ίσως, αλλά εξίσου διαβρωτική νουάρ «μπαλάντα». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

lucky 607

Lucky του Τζον Κάρολ Λιντς

Ο Λάκι είναι ένας 90χρονος κάτοικος μίας μικρή πόλης στην έρημο του αμερικανικού νότου - τόσο μικρής που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Μοναχικός, πεισματάρης και άνθρωπος πιστός στη ρουτίνα του: ξυπνά, καπνίζει το πρωινό του τσιγάρο, κάνει τη γυμναστική του, φορά τις μπότες και το καουμπόικο καπέλο του, περπατά μέχρι το τοπικό diner όπου παίρνει πάντα το ίδιο πρωινό, λύνει το σταυρόλεξό του, αγοράζει προμήθειες για μία μόνο μέρα από το μίνι μάρκετ, επιστρέφει σπίτι και βλέπει με τα σώβρακα τα αγαπημένα του τηλεπαιχνίδια γνώσεων. Το βράδυ θα συναντηθεί με τους αντίστοιχα αλλόκοτους γείτονές του στο ίδιο μπαρ (γιατί είναι το μόνο που του επιτρέπει το κάπνισμα), θα τους μάθει τη λέξη της ημέρας (από το σταυρόλεξο ή το τηλεπαιχνίδι της μέρας), θα διαφωνήσουν, θα τσακωθούν, θα πιουν τα Bloody Mary τους και θα καληνυχτιστούν. Ο Λάκι θα γυρίσει σπίτι, θα βρίσει κάποιο περαστικό αυτοκίνητο, θα κάνει το βραδινό του τσιγάρο, θα κοιμηθεί. Αύριο θα είναι μια άλλη, ολόιδια μέρα. Μέχρι που μία δεν είναι: όταν ανεξήγητα καταρρέει στο σαλόνι του, αναγκάζεται να πάει στο γιατρό. Κι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ότι κάποτε η ρουτίνα του θα διακοπεί ανεπίστρεπτα. Κάποτε, θα πεθάνει.

Πόσο «Lucky» είμαστε με την τελευταία υπόκλιση του Χάρι Ντιν Στάντον! Το κύκνειο άσμα του μεγάλου καρατερίστα είναι μία ταινία που υποκλίνεται στους ρόλους της ζωής του: ήσυχη, μοναχική, ιδιόμορφα αστεία, μελαγχολικά τρυφερή. Και απαράμιλλα γοητευτική - σαν τον ορίζοντα της ερήμου του Τέξας. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.