Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


goonies main

Γκούνις: Το Κυνήγι Της Μεγάλης Περιπέτειας (The Goonies) του Ρίτσαρντ Ντόνερ

Δύο αδέλφια, ο Μίκι και ο Μπραντ, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους όταν μία κατασκευαστική εταιρία αποφασίζει να αγοράσει την περιοχή και να την αξιοποιήσει προς όφελός της. Τα δύο παιδιά μαζί με τους φίλους τους, τον μανιώδη φαγά Τσανκ και τον πολυλογά Μάουθ, αποφασίζουν να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό ενός πειρατή και να μπορέσουν να αγοράσουν αυτοί την περιοχή.

Η ταινία προβάλλεται στις 06.45 στο Star

sing

Τραγούδα (Sing) του Γκαρθ Τζένινγκς

Τραγούδα, γιατί αυτή είναι μια πολύ χαρούμενη ταινία! Ηρωάς της είναι ο Μπάστερ Μουν, ένα κοάλα – θιασάρχης, μεγαλωμένος με το σαράκι του πάλκου, όπως θα έλεγαν οι παλαιότεροι. Το θέατρό του όμως κινδυνεύει να πτωχεύσει κι ο Μπάστερ πρέπει να βρει έναν τρόπο να το σώσει. Και τον βρίσκει, διοργανώνοντας ένα talent show, ένα διαγωνισμό τραγουδιού, με μεγάλο χρηματικό έπαθλο που… δεν έχει να δώσει.

Διαγωνισμός ταλέντων ανάμεσα σε ζώα με υπέροχες φωνές; Τραγούδα τώρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται 22.00 στον ΑΝΤ1

Bad Santa 607

Ο Άι Βασίλης Είναι... Λέρα (Bad Santa) του Τέρι Ζβίγκοφ

Φέτος τα Χριστούγεννα, ξεχάστε αυτά που ξέρατε! O Γουίλι Στόουκ δεν είναι ο Άι Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά την παραμονή των Χριστουγέννων. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια. Όμως τα πάντα ανατρέπονται όταν ένα μικρό αγόρι πιστεύει ότι ο Γουίλι, παρά τα μεθύσια, τις βρισιές και τις παράνομες πράξεις που κάνει, είναι ο αληθινός Άι Βασίλης που χρόνια περίμενε να συναντήσει!

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Σκάι

Pan’s Labyrinth main

Ο Λαβύρινθος του Πάνα (Pan’s Labyrinth) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει με τη μητέρα του στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατιωτικό, σαδιστή πατριό του. Έχοντας δημιουργήσει έναν φανταστικό, παραμυθένιο, κόσμο, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη μεταπολεμική πραγματικότητα. Έτσι, απέναντι στο φασιστικό καθεστώς, κρύβεται στον δικό της, άλλοτε τρομαχτικό και άλλοτε τρυφερό, μύθο.

Το αριστούργημα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ένα σκοτεινό παραμύθι για όλα όσα μπορούν να φωτίζουν τη ζωή. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, τρία βραβεία (Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής και Καλύτερου Μακιγιάζ). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

benedetta

Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Κεντρική ηρωίδα είναι η Μπενεντέτα, την οποία, ως κοριτσάκι, ο κηδεμόνας της «πουλά» σε μια μονή γυναικών - τη διαπραγμάτευση κάνει η ηγουμένη τής Σαρλότ Ράμπλινγκ σ' έναν δεύτερο αλλά αριστοτεχνικά... διπρόσωπο ρόλο. Η Μπενεντέτα μεγαλώνει, γίνεται κοπέλα και ο σύνδεσμός της με την Παναγία, με την οποία μιλά τακτικά σαν να ήταν η μητέρα ή η κολλητή της φίλη, κάνει τη μονή και τη μικρή πόλη της Πέσκια να την αντιμετωπίζει ως θαυματοποιό. Η ζωή της Μπενεντέτα θ' αλλάξει όταν το μοναστήρι αναλάβει και την Μπαρτολομέα, ένα κολασμένο χαμίνι που έχει μάθει τα διαδικαστικά του σεξ από τον πατέρα και τους αδελφούς της, ένα κορίτσι με ζωική ενέργεια, ορμητικό κι αδίστακτο. Οσο η Μπενεντέτα εμφανίζει στίγματα κι έχει οράματα ερωτικού πάθους με τον Χριστό ως Ιππότη στο λευκό άλογο που τη σώζει από το κακό κραδαίνοντας χατζάρα, τόσο η Μπαρτολομέα τής μαθαίνει το πραγματικό ερωτικό πάθος, με τη βοήθεια ενός κατάλληλα σκαλισμένου ξύλινου αγαλματιδίου της Παναγίας. Οσο τα δυο κορίτσια βαδίζουν στο δρόμο της ηδονής, την περιοχή καλύπτει ο θανατηφόρος άνεμος της πανώλης.

H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

big trouble in little china 607

Χαμός στην Τσαϊνατάουν (Big Trouble in Little China) του Τζον Κάρπεντερ

Οταν η μνηστή του φίλου του απάγεται, ένας οδηγός φορτηγού μπλέκει σε έναν κόσμο γεμάτο υπερφυσικά όντα και σκοτεινά πνεύματα στην Τσάιναταουν του Σαν Φρανσίσκο και έρχεται αντιμέτωπος με τον σατανικό μάγο που ελέγχει την περιοχή. Μια από τις κλασσικότερες περιπέτειες φαντασίας σε σκηνοθεσία του Τζον Κάρπεντερ και πρωταγωνιστές τους Κερτ Ράσελ, Κιμ Κατράλ και Ντένις Νταν.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.40 στο Cosmote Cinema 2

Ευτυχία

Ευτυχία του Αγγελου Φραντζή

Χωρισμένη στη μέση για τις δύο ηλικίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η «Ευτυχία» είναι πριν από οτιδήποτε το πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε με τους δικούς της όρους, μπαινοβγαίνοντας - γυναίκα πράγμα - όχι μόνο στα κουτούκια όπου γεννήθηκε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και στις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου έπαιξε όλα της τα υπάρχοντα, αλλά και στις νόρμες μιας κοινωνίας που κάθε φορά που δεν χωρούσαν την bigger than life προσπωικότητά της αυτή έβρισκε τον δικό της τρόπο να τις ακυρώνει και να της ορίζει από την αρχή.

Πάνω από το μέσο όρο μιας ταινίας με λαϊκό έρεισμα, η ταινία του Αγγελου Φραντζή μπορεί να αισθάνεται δέος απέναντι στο μύθο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά σκιαγραφεί με καθαρό συναίσθημα και ταλέντο μια μοναδική γυναίκα που έχει την ευτυχία να ερμηνεύεται από δύο υπέροχες ηθοποιούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Wood and Water

Wood and Water του Γιόνας Μπακ

Φτάνοντας στη συνταξιοδότηση μια μητέρα αφήνει πίσω της τη μοναχική ζωή στη Γερμανία και ταξιδεύει στο Χονγκ Κονγκ, το μέρος στο οποίο βρίσκεται ο γιος της, χαμένος από τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου για το συγκινητικό, ευαίσθητο ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Γιόνας Μπακ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

natale

Σχεδόν Χριστούγεννα του Φραντσέσκο Λάτζι (2020)

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα τρία αδέλφια Ντι Καράτσε προσκαλούνται στο πατρικό τους σπίτι: η μητέρα τους είναι πολύ άρρωστη και πριν πεθάνει έχει κάτι σημαντικό να τους πει. Ο Ιζιντόρο, πωλητής μιας σπάνιας ποικιλίας κόκκινης πιπεριάς που ζει ακόμα στο πατρικό τους, η Κιάρα που μόλις χώρισε και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, και ο Μικελίνο που πουλάει πετρέλαιο στους Κινέζους, συναντιούνται για να επισκεφτούν στη συνέχεια την μητέρα τους που νοσηλεύεται εκεί κοντά. Μαζί τους είναι και η Μίριαμ, η νέα σύντροφος του Μικελίνο. Μαζί θα θυμηθούν την παιδική τους ηλικία και θα μιλήσουν για τη ζωή τους όπου η μητέρα τους έπαιξε βασικό ρόλο. Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου από τον ίδιο σκηνοθέτη και τους ίδιους συντελεστές. |

Η ταινία θα προβάλλεται από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου στο Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς