Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 30 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


True Lies 607

Αληθινά Ψέματα (True Lies) του Τζέιμς Κάμερον

Ο Χάρι Τάσκερ είναι ένας κορυφαίος μυστικός πράκτορας που παριστάνει τον πωλητή υπολογιστών για να κρατά μυστική την ταυτότητά του. Ούτε καν η σύζυγός του δεν γνωρίζει για τη διπλή του ζωή. Σύντομα όμως ο Χάρι θα ανακαλύψει ότι ίσως και η σύζυγός του να έχει κάτι να κρύψει.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο ΣΚΑΙ.

Οι Αγνωστοι Αθηναίοι 607 6

Oι Αγνωστοι Αθηναίο της Αγγελικής Αντωνίου

Οποίος έχει περπατήσει στο κέντρο της Αθήνας, Ερμού, Αθηνάς, Μοναστηράκι, Θησείο, έχει δει σίγουρα τα αδέσποτα σκυλιά που δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού τριγώνου. Αν επιστρέφει συχνά εκεί τα θυμάται και να μεγαλώνουν, άλλοτε σε μεγαλύτερες παρέες ή να κρυώνουν τις μέρες του χειμώνα, να λείπουν από τη «βιογεωγραφία» της πόλης την εποχή που τα απομάκρυναν για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Αν είναι πιο τυχερός, μπορεί να έχει συνομιλήσει με κάποια από αυτά, να έχει περπατήσει μαζί του ένα ή δύο τετράγωνα την ώρα που ξημερώνει και ξεκινάει το hangover, να του έχει δώσει σήμα για να περπατήσει στη διάβαση όταν ανοίγει το πράσινο ή να το έχει σταματήσει όταν το φανάρι γίνεται απότομα κόκκινο. Κάποιο για λίγο μπορεί να σε έχει πάρει από πίσω, μέχρι το σημείο που αντιλαμβάνεται πως δεν είσαι ικανός να γίνεις «σπίτι» όπως ο δρόμος…

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνεις μια ταινία για τα αδέσποτα σκυλιά του κέντρου της Αθήνας και αυτόν ακολούθησε η έμπειρη στη μυθοπλασία («Δονούσα», «Χαμένες Νύχτες», «Eduart») Αγγελική Αντώνιου που άπλωσε την τεκμηρίωση της μέσα σε ένα διάστημα έξι χρόνων για να τα κινηματογραφήσει σε διάρκεια όπως θα το έκανε για ένα ολοκληρωμένο ανθρώπινο πορτρέτο. Τα τεκμήρια της είναι πορτρέτα. Πορτρέτα σκύλων, πορτρέτα των ανθρώπων που τα ταΐζουν, πορτρέτα σημείων στα σπλάχνα μιας πόλης που παραμένει παραδοσιακά εχθρική και φιλική την ίδια στιγμή για όποιον θα την επιλέξει για μόνιμη κατοικία, πορτρέτα «αδέσποτων» που και ετυμολογικά να το πάρεις αναφέρεται σε όποιον δεν έχει αφεντικό. Ελεύθερο ζώο, άνθρωπος ή φύση που όση ανεξαρτησία κερδίζει, πρέπει να την ανταλλάξει με έναν αγώνα επιβίωσης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2.

Saint Maud 607

Η Αγία Maud (Saint Maud) της Ρόουζ Γκλας

Το «Saint Maud» είναι μια ακατάτακτη ταινία ψυχολογικού τρόμου και θρησκευτικής παράνοιας με την ηρωίδα του -μια νεαρή νοσοκόμα με υπερβολικά βαθιά πίστη στο θεό κι ένα τραύμα που αρνείται να διαχειριστεί- να αναλαμβάνει μια καινούρια ασθενή καθηλωμένη σε ένα ερημικό σπίτι σε μια μελαγχολική παραθαλάσσια πόλη. Πεπεισμένη ότι μπορεί να την σώσει από την ηθική της κατάπτωση και να την οδηγήσει στον δρόμο του Θεού η Μοντ θα βρεθεί η ίδια σε ένα ψυχολογικό και θρησκευτικό αδιέξοδο και σε μια πορεία που την φέρνει στα όρια της τρέλας ή κοντά σε κάτι ακόμη πιο σκοτεινό. Δείτε το trailer και διαβάστε για την ταινία εδώ.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Nova Cinema 3.

Miss Violence

Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά

Μία πολυμελής οικογένεια ντυμένη γιορτινά. Ενα μεσοαστικό διαμέρισμα της σύγχρονης Αθήνας, με επίπλωση και ταπετσαρίες ξεχασμένα στα 70ς, μία polaroid κάμερα που καταγράφει την τούρτα που βγαίνει από την κουζίνα, ένα 11χρονο κοριτσάκι ντυμένο στα λευκά σκύβει και σβήνει τα κεριά του. Ο πατέρας πατάει το play και το, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα, σκοτεινό βαλς του Λέοναρντ Κοέν «Dance me to the end of love» στροβιλίζει τα μέλη της οικογένειας ανάμεσα στα τραπεζάκια με τα σεμέν και τα ράφια με τα μπιμπελό. Εκείνη τη στιγμή, η λευκοντυμένη εορτάζουσα ξεγλιστρά από την προσοχή, βγαίνει στο μπαλκόνι, σκαρφαλώνει το κάγκελο και πέφτει στο κενό. Ο,τι ακολουθεί είναι το τέλος της αγάπης.

Υποβλητική, υπαινικτική, νοσηρή ατμόσφαιρα. Κινηματογράφηση που απειλεί, τσιτώνει, καθηλώνει. Πειθαρχημένες ερμηνείες που ακροβατούν ανάμεσα στο συγκαλυμμένο και το αποκαλυπτικό. Το «Miss Violence» είναι ένας σκηνοθετικός θρίαμβος. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο τμήμα «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος» του ΕΡΤFlix.

Buena Vista Social Club 607

«Buena Vista Social Club», του Βιμ Βέντερς

Μια ξεσηκωτική γνωριμία με παλαίμαχους μουσικούς κουβανικής τζαζ, οι οποίοι ενώνουν της δυνάμεις τους με πρωτοβουλία του Ράι Κούντερ και ταξιδεύουν για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της χώρας τους, για συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Το συναρπαστικό, γεμάτο μουσική, χρώμα, δύναμη και νοσταλγία ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, που βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ και τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 1999.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma και το Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.