Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Γιώργος του κέδρου 607

Ο Γιώργος του Κέδρου των Γιάννη και Γιώργου Κολόζη

Υπάρχει κάτι αφοπλιστικό, βαθιά συγκινητικό και τόσο ανεπιτήδευτο στον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Κολόζης «συνεχίζει» την καταγραφή του πατέρα του στο νησί της Δονούσας που ξεκίνησε πίσω το 1972, που κάνει τον «Γιώργο του Κέδρου» να μοιάζει σχεδόν με μια ταινία μυθοπλασίας. Μια αφήγηση δηλαδή που στις παρυφές της τεκμηρίωσης και του video diary αλλάζει τόσες φορές διάθεση και ένταση, χωρίς όμως ποτέ να χάνει την ευθεία γραμμή του βλέμματος της που μοιάζει καρφωμένο από δεκαετίες πάνω σε μια, πρωτίστως, ανάγκη: να παγιδέψει το πέρασμα του χρόνου και περισσότερο από ένα οδοιπορικό νοσταλγίας ή μνήμης να γίνει ένας χάρτης μιας άγνωστης «χώρας».

Eνα αφοπλιστικό, βαθιά συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τη ματιά δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 έως σήμερα. Υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ στα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 2

Expendables 3

Οι Αναλώσιμοι 3 (The Expendables 3) του Πάτρικ Χιουζ

Ο Μπάρνεϊ, ο Κρίστμας και οι υπόλοιποι της ομάδας έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κόνραντ Στόουνμπανκς, ο οποίος χρόνια πριν, συνίδρυσε τους Αναλώσιμους με τον Barney. Ο Στόουνμπανκς στη συνέχεια έγινε ένας αδίστακτος έμπορος όπλων και κάποιος που ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να σκοτώσει ... ή έτσι νόμιζε. Ο Στόουνμπανκς, ο οποίος απέφυγε τον θάνατο μία φορά στο παρελθόν, τώρα έχει βάλει στόχο να αποτελειώσει για πάντα τους Αναλώσιμους - όμως ο Μπάρνεϊ έχει άλλα σχέδια. Ο Μπάρνεϊ αποφασίζει ότι πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα της παλιάς φρουράς μαζί με νέο αίμα, φέρνοντας σε μια νέα εποχή τα μέλη των Αναλώσιμων. Έτσι προσλαμβάνονται άτομα που είναι νεότερα, πιο γρήγορα και πλήρως προσαρμοσμένα στον εξοπλισμό της προηγμένης τεχνολογίας. Η τελευταία αποστολή είναι στο στυλ μιας σύγκρουσης της κλασικής παλιάς σχολής απέναντι στην τεχνογνωσία της υψηλής τεχνολογίας στην πιο προσωπική μάχη των Αναλώσιμων που έγινε ποτέ.

Οι Αναλώσιμοι επιστρέφουν. Πιο γερασμένοι, πιο κουρασμένοι, πιο old school από ποτέ. Αλλά, με περισσότερα χρήματα στην τσέπη... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Σκάι

hive κυψέλη

Η Βασίλισσα της Κυψέλης (Hive) της Μπλέρτα Μπασόλι

Η «Βασίλισσα της Κυψέλης» διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό του Κοσόβου που, στη διάρκεια του πολέμου, υπέστη μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στη χώρα από τους Σέρβους. Δέκα χρόνια μετά, η Φάρι είναι μία μόνο από τις δεκάδες γυναίκες που περιμένουν ματαίως νέα για τους αγνοούμενους συζύγους τους, ζώντας μια ζωή καθηλωμένη στη θλίψη, την αβεβαιότητα και το παρελθόν.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μια συγκλονιστική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης που αποτέλεσε την πρόταση του Κοσόβου για τα φετινά Oσκαρ. Η πρώτη ταινία που κέρδισε στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα Contemporary World Cinema το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Κοινού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Bunuel en el Laberinto de las Tortugas 607

Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες (Buñuel en el Laberinto de las Tortugas) του Σαλβαδόρ Σιμό

Παρίσι, 1930. Ο Λουίς Μπουνιουέλ βρίσκεται στο στόχαστρο μπουρζουάδων, εκκολαπτόμενων φασιστών και ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μετά το σκάνδαλο που προκαλεί η σουρεαλιστική «Χρυσή Εποχή», η τελευταία του συνεργασία με τον Σαλβαδόρ Νταλί, με τον οποίο έχει ήδη ψυχραθεί. Αποκλεισμένος από χρηματοδότες για το επόμενο σχέδιό του, μια δική του διασκευή του μυθιστορήματος της Έμιλι Μπροντέ «Ανεμοδαρμένα Ύψη», αποφασίζει, με πηγή έμπνευσης ένα εθνογραφικό βιβλίο του Μορίς Λεζάντρ, να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στις Χούρδες, την φτωχότερη περιφέρεια της Ισπανίας. Τα γυρίσματα στον «λαβύρινθο με τις χελώνες» -αναφορά στις καβουκοειδείς πέτρινες σκεπές των χαμόσπιτων της περιοχής- θα ξεκινήσουν μόλις τρία χρόνια μετά, με χρήματα από ένα χριστουγεννιάτικο λαχείο που κερδίζει ο Ραμόν Ασίν, παιδικός φίλος του Λουίς από την Αραγονία και γνωστός αναρχικός, και συνεργείο, εκτός των δύο, τον βοηθό σκηνοθέτη Πιέρ Ουνίκ και τον οπερατέρ Ελί Λοτάρ.

Μια συναρπαστική animated βιογραφία που «σκιτσάρει» τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Μπουνιουέλ μέσα από την περιπέτεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Γη Χωρίς Ψωμί». Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Ανεσί 2019 και υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the selfish giant

Ο Εγωιστής Γίγαντας (The Selfish Giant) της Κλίο Μπάρναρτ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, το φιλμ της Κλιο Μπάρναρντ είναι ένα σπαρακτικό κομμάτι μεγάλου σινεμά. Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.