Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


cast away

Ο Ναυαγός (Cast Away) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Ομως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θ' αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί - ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει... Ο Τομ Χανκς στο ρόλο που του έφερε, το 2001, την τελευταία του υποψηφιότητα για Οσκαρ, μέχρι το «A Beautiful Day in the Neighborhood», μια δεκαετία αργότερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο ΣΚΑΙ

toy story 3 main

Toy Story 3 του Λι Ανκριτς

Τα παιχνίδια δεν μεγαλώνουν. Αντίθετα από τους ανθρώπους καταλαβαίνουν τον χρόνο που περνάει μόνο από τη φυσική φθορά τους και κυρίως από εκείνη τη στιγμή όπου νιώθουν πως δεν είναι πλέον απαραίτητα. Ο,τι ακριβώς συμβαίνει στην αρχή της τρίτης συνέχειας του «Toy Story» στον Γούντι, τον Μπαζ, τον κύριο και την κυρία Πατατοκέφαλη και την υπόλοιπη παρέα των παιχνιδιών του Αντι, λίγο πριν αυτός φύγει για το κολέγιο. Η απόφαση έχει ληφθεί και η κούτα για το πατάρι είναι έτοιμη. Καταδικασμένα να αποσυρθούν για πάντα ως «άχρηστα παιδικά κειμήλια», τα παιχνίδια θα δεχτούν τη μοίρα τους με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι δέχονται τα γηρατειά. Μόνος επιζών, ο Γούντι, γίνεται ο «εκλεκτός» της καρδιάς του ιδιοκτήτη του. Πακεταρισμένος μαζί με τα πράγματα του κολεγίου, δέχεται κι αυτός τη μοίρα του να θυμίζει για πάντα στον Αντι τις μέρες που ήταν παιδί. Eνα αρχικά ευχάριστο γύρισμα της τύχης θα στείλει κατά λάθος τα παιχνίδια σε ένα παιδικό σταθμό, χαρίζοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία. Μόνο που εκεί, το «παιχνίδι» καθορίζεται από έναν σατανικό ροζ λούτρινο αρκούδο, τον Λότσο, ο οποίος βιώνει την δική του τραυματική εγκατάλειψη βασανίζοντας με τον χειρότερο τρόπο τους ήρωες.

Φτάνοντας την τέχνη του animation σε ύψη που κανείς δεν είχε φανταστεί μέχρι σήμερα, η Pixar παραδίδει μια από τις πιο σκοτεινές, σπαραξικάρδιες και αυτόματα κλασικές ιστορίες ενηλικίωσης του σύγχρονου σινεμά. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.00 στον Alpha

mother! 607

μητέρα! (mother!) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ενα ζευγάρι ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για κάτι πιο σκοτεινό από ένα μυστικό θαμμένο στο υπόγεια. Η γυναίκα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ! Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο ΣΚΑΙ

little women 607

Μικρές Κυρίες (Little Women) της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζ Μέι Αλκοτ (που κυκλοφορησε αρχικά σε δύο τόμους, το «Little Women» το 1868 και το «Good Wives» το 1869 και σε ένα τόμο ως «Little Women» το 1880) ήταν ήδη από την πρώτη του έκδοση ένα βιβλίο της εποχής του και την ίδια στιγμή ένα βιβλίο που κοιτούσε μπροστά από την εποχή του. Η εν μέρει αυτοβιογραφική ματιά της Αλκοτ πάνω στη ζωή και τις ερωτικές περιπέτειες των τεσσάρων κοριτσιών της οικογένειας Μαρτς δεν απείχε ιδιαίτερα από τα νεανικά και τα ρομαντικά αναγνώσματα της εποχής, αλλά ήταν μια άλλοτε αδιόρατη και άλλοτε υπογραμμισμένη διάθεση ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης που θα χάριζε για πάντα στη Μεγκ, τη Τζο, την Μπεθ και την Εϊμι μια όχι προκλητική ώς προς τα ήθη της εποχής αλλά ωστόσο σαφή επίστρωση χειραφέτησης: όλα να γίνουν όπως πρέπει και όπως αναλογούν στις επιταγές της κοινωνίας, με μοναδική προϋπόθεση να είναι όλα θέμα προσωπικής επιλογής.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Αλκοτ, «μεταφέροντας» τις προβληματικές του στο παρόν χωρίς να μετακινηθεί από το παρελθόν. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες και για Καλύτερη Ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Directions 607

Ιστορίες μιας Νύχτας (Directions) του Στέφαν Κομαντάρεφ

Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Ομως ο ίδιος θέλει να παραμείνει ένας έντιμος άνθρωπος. Το συμβούλιο δεοντολογίας που εξέτασε την καταγγελία του, δεν δείχνει να συμμερίζεται την εντιμότητά του και ζητά επίσης το δικό του μερίδιο στη δωροδοκία! Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα – κάθε διαδρομή με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός, μια νέα κατεύθυνση.

Πέντε νυχτερινές διαδρομές στη Βουλγαρία της κρίσης, της διαφθοράς, της πίστης, της ελπίδας. Επίσημη Συμμετοχή στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

californie

Διαγωνιστικό Τμήμα | Californie των Αλεσάντρο Κασιγκόλι και Κέισι Κάουφμαν

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Τζαμίλα και μελετά προσεκτικά τις ριζικές αλλαγές στο σώμα της, στις επιθυμίες και τους στόχους της. Γυρισμένο σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, το “Californie” είναι η ποιητική και συναρπαστική απεικόνιση του βαθμού στον οποίο φαινομενικά άσχετες αποφάσεις καθορίζουν το μέλλον ενός ατόμου που βρίσκεται ανάμεσα στο να πετύχει και να υποκύψει στις κακουχίες.

Η ταινία είναι προβάλλεται σήμερα στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

patchwork

Διαγωνιστικό Τμήμα | Patchwork του Πέτρου Χαραλάμπους

Για τη Χαρά η οικογένειά της είναι το παν. Μερικές φορές όμως φαντάζεται τον εαυτό της χωρίς αυτούς. Ανίκανη να μιλήσει σε οποιονδήποτε για αυτήν την εσωτερική της μάχη, κουβαλάει μόνη το βάρος της ενοχής και της σύγχυσης. Όταν γνωρίζει την ντροπαλή κόρη του αφεντικού της, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την υπαρξιακή της αγωνία και το οδυνηρό παρελθόν της.

Η ταινία είναι προβάλλεται σήμερα στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

honey cigar myfff

Honey Cigar (Cigar au miel) του Καρίμ Αϊνούζ

Παρίσι, 1993. Η 17χρονη Σέλμα μεγαλώνει σε μια ευκατάστατη, κοσμική οικογένεια Βερβέρων. Οταν γνωρίζει τον Ζουλιέν, έναν γοητευτικό νεαρό που την ελκύει, συνειδητοποιεί για πρώτη φορά πόσο περιοριστικοί είναι οι κανόνες της πατριαρχικής οικογένειάς της και πόσο την εμποδίζουν από το να εξελιχθεί. Καθώς ο ακραίος Ισλαμισμός μαίνεται στην Αλγερία, την πατρίδα της οικογένειάς της, η Σέλμα ανακαλύπτει τη δύναμη της δικής της επιθυμίας. Είναι αγωνίστρια. Αντλώντας δύναμη από τα κοντινά της πρόσωπα, ξεκινά την αποστολή της, να γίνει μια ελεύθερη γυναίκα και ν' ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι.

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς