Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


rocco

Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του του Λουκίνο Βισκόντι

Μετά τον θάνατο του πατέρα, η μητέρα Ροζάρια Παρόντι (Κατίνα Παξινού) φεύγει από την Καλαβρία με τους 4 γιους της και εγκαθίσταται στο Μιλάνο, για να ακολουθήσει τον μεγαλύτερο από τους 5 γιους, Βιντσέντσο (Σπύρος Φωκάς), ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με τη Τζινέτα (Κλαούντια Καρντινάλε). Η οικογένεια τελικά μένει σε ένα μικρό φτωχικό σπίτι. Ο καλόψυχος Ρόκο (Αλέν Ντελόν) δουλεύει σε καθαριστήριο ρούχων και θέλει να γίνει πυγμάχος, όπως ο σκληρός αδερφός του Σιμόνε (Ρενάτο Σαλβατόρι), ο Τσίρο εργάζεται σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ο Λούκα είναι ακόμη πολύ μικρός για να δουλέψει. Ο Σιμόνε γνωρίζει και ερωτεύεται την Νάντια (Ανί Ζιραρντό), που είναι πόρνη, η οποία στη συνέχεια διατηρεί σχέση με τον Ρόκο. Η σύγκρουση των δύο αδερφών θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

source code

Τα Τελευταία 8 Λεπτά (Source Code) του Ντάνκαν Τζόουνς

Ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς ξυπνά μέσα σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί. Μια γυναίκα του απευθύνει το λόγο, στην πραγματικότητα νομίζοντας πως είναι κάποιος άλλος και λίγο πριν το τρένο φτάσει στον προορισμό του μια βόμβα εκρήγνυται και τους σκοτώνει όλους. Τώρα ο Στίβενς πρέπει να επιστρέψει ξανά και ξανά προσπαθώντας μέσα στα 8 λεπτά πριν την έκρηξη να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή και να εμποδίσει την τραγωδία.

Ο σκηνοθέτης του «Moon» επιστρέφει με μια ακόμη σκεπτόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας που αποδεικνύει πως το mainstream σινεμά μπορεί να συνοδεύεται, εκτός από ποπ κορν, και με περίσσευμα καρδιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star

Finding Nemo

Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo) του Αντριου Στάντον

Εξαιτίας της επίθεσης ενός καρχαρία, στη γειτονιά όπου ζούσαν οι γονείς του κλοουνόψαρου Νέμο, το μόνο ψάρι που διασώζεται είναι ο πατέρας του, Μάρλιν, και το αυγό του Νέμο που ακόμη δεν έχει εκκολαφθεί. Η υπερπροστατευτικότητα του Μάρλιν στη μετέπειτα ζωή του μοναχογιού του, Νέμο, θα τον οδηγήσει σε μια επικίνδυνη πράξη, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απαγωγή του από δύτες. Ο πατέρας του, θα πρέπει να περάσει από χίλια κύματα για να τον σώσει και να τον ξαναφέρει κοντά του.

Παρόλο που σήμερα μοιάζει δύσκολο να ταξινομήσεις τα ουκ ολίγα «αριστουργήματα» της Pixar σε μια ιεραρχία που να τα δικαιώνει, ίσως αυτή να είναι η πιο τέλεια ταινία της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

rec

[Rec] των Χαουμέ Μπαλαγκερό και Πάκο Πλάθα

Δύο τηλεοπτικοί ρεπόρτερς ακολουθώντας μια πυροσβεστική μονάδα σε έκτακτη αποστολή μέσα σε ένα σκοτεινό κτήριο, θα βρεθούν παγιδευμένοι στο εσωτερικό του μαζί με κάτι τρομακτικό, που καμία κάμερα δεν θα μπορούσε ποτέ να καταγράψει.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

Being the Ricardos

Being the Ricardos του Ααρον Σόρκιν

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, από το διάβασμα του σεναρίου της εβδομάδας τη Δευτέρα μέχρι το γύρισμα μπροστά σε ζωντανό κοινό την Παρασκευή, η Λουσίλ Μπολ και ο Ντέζι Αρνάζ, πρωταγωνιστες του «I Love Lucy» και το πιο αγαπημένο ζευγάρι της Αμερικής τη δεκαετία του 50, αντιμετωπίζουν μια από τις πιο δύσκολες επαγγελματικές και προσωπικές κρίσεις της καριέρας και της ζωής τους.

Ο Ααρον Σόρκιν αφιερώνει στις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της αμερικανικής ποπ κουλτούρας, στους ρόλους που παίζουμε και αυτούς που μας επιβάλλουν, ισόποσα στο ταλέντο της Λουσίλ Μπολ και αυτό της Νικόλ Κίντμαν, με την πιο φιλόδοξη, ατελή, συναρπαστική από την αρχή μέχρι το τέλος ταινία της καριέρας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία προβάλλεται σε streaming στο Amazon Prime

l' enfer

Η Κόλαση του Aνρί-Ζορζ Κλουζό (L'enfer d'Henri-Georges Clouzot) των Σερζ Μπρόμπεργκ, Ρουξάντρα Μεντρέα

Ο ξενοδόχος Μαρσέλ (Σερζ Ρεζιανί) ζηλεύει παθολογικά τη γυναίκα του, Οντέτ (Ρόμι Σνάιντερ). Πάνω σ' αυτή την κεντρική ιδέα, εμπνευσμένη από τον Δάντη με απόηχο από Μαρσέλ Προυστ, ο Ανρί-Ζορζ Κλουζό έγραψε κι άρχισε να γυρίζει την ταινία του, «L' Enfer» - μόνο που το γύρισμα εξελίχθηκε σε αληθινή κόλαση και μετά από 20 ημέρες διακόπηκε, αφήνοντας την ταινία για ημιτελή (και αφορμή για να της δώσει δική του τροπή ο Κλοντ Σαμπρόλ το 1994). Οι Μπρόμπεργκ και Μεντρέα πήραν τις 185 μπομπίνες του υλικού, συνολικά 15 ώρες και μόνταραν ένα μείγμα πρωτότυπων σκηνών από το φιλμ και ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβάνοντας συνεντεύξεις αλλά και «συμπληρώνοντας» κομμάτια διαλόγου που δεν γυρίστηκαν, με ηθοποιούς την Μπερενίς Μπεζό και τον Ζακ Γκαμπλέν. Το υβριδικό, συναρπαστικό φιλμ, τιμήθηκε με το Σεζάρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς