Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the hunger games 607

Αγώνες Πείνας (Hunger Games) του Γκάρι Ρος

Σ’ ένα μέλλον που μοιάζει επικίνδυνα κοντινό, η πρώην Βόρεια Αμερική έχει διχαστεί από εμφύλιο πόλεμο κι έχει υποταχθεί σ’ ένα απολυταρχικό καθεστώς της φρίκης. Λέγεται Πάνεμ, κυβερνάται από τη λαμπερή πρωτεύουσα Κάπιτολ κι αποτελείται από δώδεκα Περιοχές που λειτουργούν ως τροφοδότες και υπηρετούν τον σαδιστή Πρόεδρο Σνόου. Σε ανάμνηση του εμφυλίου και σε ένδειξη υποταγής των πολιτών, κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Αγώνες Πείνας, όπου ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από την κάθε Περιοχή, από δώδεκα μέχρι δεκαοκτώ χρόνων, κληρώνονται για να συμμετάσχουν σ’ ένα μοιραίο παιχνίδι επιβίωσης, όπου υπάρχει μόνο ένας νικητής. Οι Αγώνες είναι το μεγάλο ετήσιο πανηγύρι της Πάνεμ, με ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση σαν ένα εξωφρενικά επιτυχημένο ριάλιτι. Για να διασώσει τη μικρή της αδελφή που κληρώνεται, η Κάτνις Εβερντιν, μια δυναμική, όμορφη κοπέλα με αντιδραστικό πνεύμα και ταλέντο στην τοξοβολία, προσφέρεται εθελοντικά να συμμετάσχει. Μαζί της, από την Περιοχή 12, κληρώνεται ο Πίτα, ο ζεστός και γλυκός γιος του φούρναρη. Τα δύο παιδιά γίνονται, ξαφνικά, σταρ, σε μια πορεία που έχει μία, μόνο, πιθανή κατάληξη: το θάνατο.

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του φουτουριστικού μυθιστορήματος της Σούζαν Κόλινς προσφέρει νόστιμο άρτο και θαυμάσια σκηνοθετημένα θεάματα, ενώ δεν προδίδει και την πίστη των fans. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alpha

la nuit du 12

Η Νύχτα της 12ης (La Nuit du 12) του Ντομινίκ Μολ

Ενα όμορφο, νεαρό, χαρούμενο, λαμπερό κορίτσι, δολοφονείται άγρια, μυστηριωδώς και μ' έναν τρόπο που θα μπορούσε να είναι συμβολικός. Ο νεαρός και φιλόδοξος αστυνομικός επιθεωρητής Βιβέ, που μόλις έχει αναλάβει το τοπικό τμήμα της Γκρενόμπλ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση: αλλά αυτή η υπόθεση δεν διαλευκάνεται. Οσο ο Βιβέ κι η ομάδα του ψάχνουν στοιχεία, όσο μιλούν με τους οικείους του θύματος, με τις φιλενάδες της, με τους άντρες με τους οποίους είχε σχέση, τόσο περισσότερα μαθαίνουν για τη ζωή της και τόσο λιγότερα για τον πιθανό δολοφόνο. Ο Βιβέ δεν σταματά, αυτή η υπόθεση χωρίς απάντηση γίνεται η εμμονή του.

Γαλλικό polar με ανανεωμένη όψη, ένα αστυνομικό θρίλερ μ' ένα επίκαιρο σχόλιο για τη γυναικοκτονία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

lacci 607

Τα Κορδόνια (Lacci) του Ντανιέλε Λουκέτι

Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα. Ο υπόκωφος θόρυβος που κάνει ένας γάμος όταν σπάει…

Βασισμένο στο ομότιτλο best-seller του Ντομένικο Σταρνόνε, το φιλμ του Ντανιέλε Λουκέτι για την ανατομία ενός γάμου που άνοιξε το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinema 2

benedetta

Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Κεντρική ηρωίδα είναι η Μπενεντέτα, την οποία, ως κοριτσάκι, ο κηδεμόνας της «πουλά» σε μια μονή γυναικών - τη διαπραγμάτευση κάνει η ηγουμένη τής Σαρλότ Ράμπλινγκ σ' έναν δεύτερο αλλά αριστοτεχνικά... διπρόσωπο ρόλο. Η Μπενεντέτα μεγαλώνει, γίνεται κοπέλα και ο σύνδεσμός της με την Παναγία, με την οποία μιλά τακτικά σαν να ήταν η μητέρα ή η κολλητή της φίλη, κάνει τη μονή και τη μικρή πόλη της Πέσκια να την αντιμετωπίζει ως θαυματοποιό. Η ζωή της Μπενεντέτα θ' αλλάξει όταν το μοναστήρι αναλάβει και την Μπαρτολομέα, ένα κολασμένο χαμίνι που έχει μάθει τα διαδικαστικά του σεξ από τον πατέρα και τους αδελφούς της, ένα κορίτσι με ζωική ενέργεια, ορμητικό κι αδίστακτο. Οσο η Μπενεντέτα εμφανίζει στίγματα κι έχει οράματα ερωτικού πάθους με τον Χριστό ως Ιππότη στο λευκό άλογο που τη σώζει από το κακό κραδαίνοντας χατζάρα, τόσο η Μπαρτολομέα τής μαθαίνει το πραγματικό ερωτικό πάθος, με τη βοήθεια ενός κατάλληλα σκαλισμένου ξύλινου αγαλματιδίου της Παναγίας. Οσο τα δυο κορίτσια βαδίζουν στο δρόμο της ηδονής, την περιοχή καλύπτει ο θανατηφόρος άνεμος της πανώλης.

H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Nova Cinema 2

ant-man paul rudd 607

Ant-Man του Πέιτον Ριντ

Οταν ο εφευρέτης Χανκ Πιμ κατασκεύασε, στα τέλη του ’80, μια στολή που μπορούσε να συρρικνώσει όποιον τη φορούσε σε μέγεθος μυρμηγκιού, αποφάσισε ότι η χρήση της θα ήταν καταστροφική και αποσύρθηκε. Σήμερα, ο «διάδοχός» του, Ντάρεν Κρος, έχει κατασκευάσει μια εφάμιλλη στολή και προσπαθεί να την τελειοποιήσει, όχι μόνο για να μπει στο μάτι του τέως μέντορά του, αλλά και για να λανσάρει τον πιο απαρατήρητο παντοδύναμο στρατιώτη. Παράλληλα, ο Πιμ, με τη βοήθεια της κόρης του που τον αγαπά αλλά και τον ανταγωνίζεται, θ’ αναθέσουν στον μόλις αποφυλακισμένο διαρρήκτη και νεαρό πατέρα Σκοτ Λανγκ να γίνει ο δικός τους Ant-Man, να αποτρέψει τα σχέδια του Κρος και να ξανακερδίσει και την κόρη του από την πρώην γυναίκα του.

Το πιο «μικροσκοπικό» πρότζεκτ της Marvel κάνει μια ηρωική προσπάθεια για κάτι το ολότελα διαφορετικό, κερδίζοντας πόντους από την αδέξια, ακαταμάχητη ακτινοβολία του Πολ Ραντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Punk Rock Vegan

Punk Rock Vegan του Moby

Η ταινία «Punk Rock Vegan» είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία και μουσική από τον Moby. Εξετάζει την εκπληκτική ιστορία του ακτιβισμού της πανκ ροκ για τα δικαιώματα των ζώων, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με δεκάδες θρύλους της πανκ ροκ, καθώς και καμέο από το bagel the dog, τον διάβολο (ναι, αυτόν διάβολο) και μια αίθουσα συνεδριάσεων με δαίμονες.

Η ταινία του Moby που ανοιξε το slamdance και παίζει τώρα δωρεάν στο σάιτ του.

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.