Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Ιφιγένεια

Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογίαννη

Η ελληνική ταινία του 1977, σε σκηνοθεσία και σενάριο Μιχάλη Κακογιάννη. Η ταινία βασισμένη στο αρχαιοελληνικό μυθολογικό πρόσωπο Ιφιγένεια, την κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, οι οποίοι διατάχτηκαν από τη θεά Άρτεμη να τη θυσιάσουν. Και το σενάριο είναι για μία διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης δημιουργεί μία ταινία βασισμένη σε αρχαιοελληνική τραγωδία (Ηλέκτρα (1962), Τρωάδες (1971)). Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τατιάνα Παπαμόσχου, Ειρήνη Παππά και Κώστας Καζάκος.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Me Estas Matando Susana 607

Σουζάνα Με Σκοτώνεις (Me Estás Matando Susana) του Ρομπέρτο Σνάιντερ

Η ιστορία θέλει τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ να υποδύεται τον Ελίχιο, έναν ηθοποιό που το ταλέντο του εξαντλείται σε ρόλους καουμπόι κομπάρσου σε τηλεοπτικές σαπουνόπερες, λίγο όμορφο, λίγο πονηρό, λίγο γυναικά, λίγο σεξιστή, λίγο πιστό κατά τα πολύ άλλα στην Σουζάνα με την οποία είναι παντρεμένος και μοιράζεται τη ζωή του. Οταν αυτή θα εξαφανιστεί χωρίς καμία εξήγηση ένα πρώι σαν όλα τα άλλα, ο Ελίχιο θα αναγκαστεί να ταξιδέψει μέχρι την αμερικανική ενδοχώρα για να προσπαθήσει να ενσωματωθεί σε ένα κόσμο που δεν θα πίστευε ποτέ ότι μπορεί να ανήκει, να μάθει για πρώτη φορά τη συζυγό του και να τη διεκδικήσει από την αρχή.

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ αναζητά τη συζυγό του και την ταυτότητά του σε μια ταινία που αρέσκεται στην ιδέα του ταξιδιού αλλά δεν έχει την παραμικρή ιδέα ούτε για τον προορισμό της, ούτε και για το πώς θα φτάσει εκεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Jurassic World Fallen Kindgom

Jurassic World: Το Βασίλειο Επεσε (Jurassic World: Fallen Kingdom) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Eχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Oταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Oουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Oουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («The Impossible», «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα») συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Κόλιν Τρέβοροου, σε ένα χορταστικό blockbuster που μοιράζεται με αξιοθαύμαστη αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στο entertainment και το καλλιτεχνικό όραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

pari main

Pari του Σιαμάκ Ετεμάντι

Ενα ζευγάρι Ιρανών φτάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, μαθαίνουμε πως έχουν έρθει για να δουν το γιο τους που σπουδάζει στην Αθήνα. Μόνο που κανείς δεν τους περιμένει όταν περάσουν την πύλη, ο γιος τους δεν απαντάει στο τηλέφωνο και πρέπει να ξεκινήσουν μόνοι τους για να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Ο,τι ακολουθεί από εκείνη τη στιγμή και μετά περιγράφεται μόνο με το συναίσθημα της κομμένης ανάσας, αφού ο γιος τους είναι εξαφανισμένος, το σπίτι στο οποίο έμενε είναι εγκαταλελειμμένο, στο Πολυτεχνείο κανείς δεν μοιάζει να τον γνωρίζει και η Αθήνα μοιάζει με το εντελώς αντίθετο από τη Γη της Επαγγελίας που ονειρεύτηκαν για το παιδί τους.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Σιαμάκ Ετεμάντι - μια εκρηκτική επαναδιαπραγμάτευση πάνω στις έννοιες του «ξένου», της «πατρίδας», της «επανάστασης». Διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Who Framed Roger Rabbit

Ποιος Παγίδεψε Τον Ρότζερ Ράμπιτ (Who Framed Roger Rabbit) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Σε μια εναλλακτική Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ το 1947, τα καρτούν ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους ως κανονικοί πολίτες. Η συνοικία τους βρίσκεται στην Σχεδιούπολη, η οποία ανήκει στον Μάρβιν Άκμε, έναν μεγαλομεγιστάνα, τον οποίο παρακολουθεί ο ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ με στόχο να αποδείξει ότι φλερτάρει με τη Τζέσικα Ράμπιτ, την εντυπωσιακή σύζυγο του σούπερ σταρ των κινουμένων σχεδίων, Ρότζερ Ράμπιτ. Όταν όμως ο Άκμε δολοφονείται, όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του Ρότζερ, τον οποίο ο αυστηρός δικαστής Ντουμ θέλει να καταδικάσει με την εσχάτη των ποινών. Ο Ρότζερ ωστόσο ικετεύει τον Βάλιαντ να τον βοηθήσει να βρουν τον πραγματικό υπαίτιο.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς