Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Only Lovers Left Alive 607

«Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» (Only Lovers Left Alive, 2013) του Τζιμ Τζάρμους

Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο ακόμα ερωτευμένα μεταξύ τους βαμπίρ. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά – εκείνος έχει καταφύγει στο μισοπεθαμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ όπου συνθέτει την μουσική του εμπνευσμένος από το vibe της τοπικής σκηνής, εκείνη στην μυστικιστική Ταγγέρη όπου συζητά για τέχνη με τον γέροντα βρικόλακα Κρίστοφερ Μάρλοου, τον ανώνυμο που έγραψε στην πραγματικότητα τα έργα του Σαίξπηρ. Η Εύα καταφέρνει να εκσυγχρονίζεται με την κάθε εποχή, να προσαρμόζεται και να εκτιμά την τεχνολογία, να ζει την κάθε νύχτα γαλήνια, συμφιλιωμένη με τις αλλαγές. Ο Αδάμ είναι καλλιτέχνης, πιο ευαίσθητος, ιδιοσυγκρασιακός, τον πληγώνει η ανεξέλεγκτη βία των πραγματικών ζόμπι (δηλαδή των ανθρώπων). Οι ίδιοι, αν και βαμπίρ, δεν αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους (άλλωστε αυτό θα ήταν «τόσο μπανάλ και 15ου αιώνα»). Ζουν μοναχικά, προμηθεύονται αίμα από νοσοκομεία και μεσάζοντες, σέβονται τη φύση κι όλα τα πλάσματα που την κατοικούν.


Οταν η κατάθλιψη του Αδάμ (έχει παραγγείλει μία ξύλινη σφαίρα για να βάλει τέλος στην αέναη ύπαρξή του) γίνει αντιληπτή από την Εύα, κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να τον βρει. Οσο είναι εκεί, η αγάπη της, η αισιοδοξία και το χιούμορ της θα ισορροπήσουν τον σύντροφό της, αλλά τους περιμένει μία έκπληξη: η μικρή της αδελφή, ένα άγριο νιάτο που εδώ και αιώνες αναστατώνει τις ζωές τους θα εμφανιστεί στο κατώφλι τους για να το κάνει άλλη μία φορά.

H υπέροχη ταινία του Τζιμ Τζάρμους, με τους Τίλντα Σουίντον, Τομ Χίντλστοουν και Τζον Χερτ, πατάει εξαιρετικά πάνω στην vampire genre μόδα, για να αφηγηθεί μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Μια ιστορία αγάπης, πίστης. Μία ιστορία νίκης του περιθωρίου της τέχνης και της γνώσης απέναντι στη mainstream σαχλαμάρα του σήμερα. Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» εδώ.

Προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

Cemetery of Splendour 607

«Cemetery of Splendour»» (2015) του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

Διαδραματίζεται στη μέση ενός δάσους στην πόλη Κον Καέν (γενέτειρα του Απιτσατπόνγκ), εκεί όπου βρίσκεται ένα νοσοκομείο με τραυματισμένους στρατιώτες οι οποίοι πάσχουν από ναρκοληψία. Μια μεσήλικη νοικοκυρά αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός από αυτούς, ενώ ένα μέντιουμ διαβάζει τις σκέψεις του την ώρα που κοιμάται.

Το «Cemetery of Splendουr» είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιδιοσυγκρασιακή φιλμογραφία του Απιτσατπονγκ Βιρασετάκουν, ένα ακόμη ακροβατικό πάνω στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα με τη φαντασία, το πολιτικό σινεμά με τα προσωπικά βιώματα, την παράδοση μιας ολόκληρης χώρας με έναν νέο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο. Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία εδώ.

Διαθέστιμο στην πλατφόρμα του Cinobo και μέρος του αφιερώματος στο νέο ασιατικό σινεμά.

yosep 607

«Γιοσέπ» (Josep, 2020) του Ορέλ

Φεβρουάριος 1939. Η Γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που αποδρούν από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι πρόσφυγες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτίσουν τους δικούς τους στρατώνες, να τρέφονται με τα άλογα που τους μετέφεραν έξω από τη χώρα τους, και να πεθάνουν ανά εκατοντάδες λόγω της έλλειψης υγιεινής και νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι μεταξύ τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπαρτολί, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.

H πρώτη ταινία του Ορέλ, του γνωστού κομίστα της Le Monde είναι ένα ενήλικο, ελπιδοφόρο, πολιτικό animation που επιλέχθηκε για το επίσημο πρόγραμμα του (ακυρωμενου) φεστιβάλ των Καννών 2020. Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία εδώ.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου.

The Flower of my Secret 607

«Το Μυστικό μου Λουλούδι» (La Flor de mi Secreto, 1995) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο κόσμος τη γνωρίζει ως Αμάντα Γκρις χωρίς να ξέρει ότι αυτό είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Λέο. Η διάσημη συγγραφέας ροζ μυθιστορημάτων με τη διπλή ταυτότητα δεν θέλει να παραδεχτεί ότι έχει τελειώσει ο γάμος της με τον Πάκο, αξιωματικό του ΝΑΤO που λείπει τον περισσότερο καιρό στις Βρυξέλλες. Η πραγματική κρίση όμως έχει ξεκινήσει λίγο καιρό πριν, όταν οι εκδότες της Λέο απορρίπτουν το πρόσφατο μυθιστόρημά της που στερείται ροζ ρομαντισμού, υπενθυμίζοντάς της τις υποχρεώσεις της βάσει ενός δεσμευτικού συμβολαίου. Θέλοντας αλλαγή, αποφασίζει ν’ ασχοληθεί με τη λογοτεχνική κριτική. Τότε γνωρίζεται με τον Άνχελ, έναν πολιτιστικό συντάκτη με σημαντική θέση στην εφημερίδα «El Pais», ο οποίος –χωρίς να γνωρίζει τα δύο πρόσωπά της- της προτείνει να γράψει για τον άλλο της εαυτό, την Αμάντα Γκρις.

Η Μαρίσα Περέδες, για άλλη μία φορά μούσα σε μελόδραμα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, γεμάτο συναίσθημα, μυστήριο, μυστικά, χρώμα και μουσικές. Υπάρχει τίποτα καλύτερο;

Προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 01.15

Wolverine 607

«X-Men Η Αρχή: Γούλβεριν» (X-Men Origins Wolverine, 2009) του Γκάβιν Χουντ

Ο Λόγκαν, ένας μεταλλαγμένος πρώην μισθοφόρος, έχει αποσυρθεί πλέον στα καναδικά βουνά. Η ήρεμη ζωή του όμως θα διαταραχτεί από την επίσκεψη του αδίστακτου και πολύ δυνατότερου αδερφού του Βίκτορ, ο οποίος έρχεται για να λύσει τις διαφορές του παρελθόντος.

Αν έχετε όρεξη για δράση, αυτή ήταν η αρχή της... μετάλλαξης του Χιου Τζάκμαν σ' έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας του.

Προβάλλεται απόψε στο STAR στις 23.15

lupin 607

«Lupin»

Κεντρικός ήρωας είναι ο Ασάν Ντιοπ, με την τεράστια, γοητευτική μορφή του Ομάρ Σι. Ο Ασάν μεγάλωσε με τον πατέρα του, μετανάστες από την Αφρική κι από εκείνον ρούφηξε το θαυμασμό για τον Αρσέν Λουπέν, που μπορούσε να μεταμορφώνεται σε οποιονδήποτε και να μην γίνεται ποτέ αντιληπτός και να πετυχαίνει, έτσι, τις μεγαλύτερες ληστείες, αλλά πάντα με μια απόχρωση ιδιοσυγκρασιακής δικαιοσύνης. Ο Ασάν είναι τώρα άνεργος, πατέρας ενός μικρού γιου, σε διάσταση (αλλά με αγάπη) από την πρώην γυναίκα του που υποδύεται γλυκύτατα η Λιντιβίν Σανιέ. Ομως ο Ασάν γνωρίζει ότι η πλούσια οικογένεια στην υπηρεσία της οποίας δούλευε ο πατέρας του, τον ενέπλεξε σ' ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει και που κόστισε τη ζωή του. Ο Ασάν, τώρα, είναι όχι μόνο αποφασισμένος, αλλά κι έτοιμος να εκδικηθεί.

Παλιά και νέα εγκλήματα αναζητούν ενόχους στο «Lupin» (διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix), τη γαλλική μίνι σειρά πέντε επεισοδίων που έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Netflix.

Διαθέσιμο στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς