Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 11 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 11 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

full time

Full Time (À Plein Temps) του Ερίκ Γκραβέλ

Μια γυναίκα έχει ξυπνήσει πριν ακόμη ξημερώσει και προσπαθεί να ετοιμάσει τα παιδιά της για το σχολείο. Οι κινήσεις της στο μπάνιο, την κουζίνα είναι μηχανικές, βιαστικές, αγχωμένες. Ταυτόχρονα προσπαθεί να είναι μια καλή μητέρα, ξέρει ότι μεταδίδει το άγχος της στα παιδιά της αλλά προσπαθεί συνεχώς να το κρύψει. Θα υποχρεωθεί ακόμη μια φορά στη γειτόνισσα της για να κρατήσει τα παιδιά μέχρι να γυρίσει το βράδυ και θα ξεκινήσει τη διαδρομή προς το Παρίσι, εκεί όπου εργάζεται ως καμαριέρα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του κέντρου.

Κοινωνικό σινεμά στη μορφή μιας καταιγιστικής περιπέτειας, ένα φιλμ που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα - και εξαιτίας της σαρωτικής, σωματικής ερμηνείας της Λορ Καλάμι. Βραβείο Σκηνοθεσίας και Γυναικείου Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο Κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο CINOBO

Charlie And The Chodolate Factory

Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας (Charlie And The Chodolate Factory) του Τιμ Μπάρτον

Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξαγάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα "χρυσά εισιτήρια" και μεταξύ αυτών ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα πρέπει όμως να περάσει τα τεστ που θα θέσει ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παραμυθένιου εργοστασίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

Florence Foster Jenkins

Florence: Φάλτσο Σοπράνο (Florence Foster Jenkins) του Στίβεν Φρίαρς

Η τρεις φορές βραβευμένη με Οσκαρ Μέριλ Στριπ ενσαρκώνει τη Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Η κοσμική Νεοϋορκέζα Μαντάμ Φλόρενς πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ, ένας Αγγλος αριστοκράτης και αποτυχημένος ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Οταν η Φλόρενς αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Κάρνεγκι Χολ το 1944, ο Σεντ Κλερ ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Η καλύτερη ηθοποιός του κόσμου υποδύεται τη χειρότερη τραγουδίστρια της ιστορίας, σε μια χαριτωμενη -αλλά ως εκεί- βιογραφία.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

drak wind

Σκοτεινός Ανεμος (The Dark Wind) του Ερολ Μόρις

Ο Τζιμ Τσι, ένας νεαρός αστυνομικός από τη φυλή των Νάβαχο στην αστυνομία του Νέου Μεξικού ερευνά μια σειρά από εγκλήματα και περιστατικά συμπεριλαμβανομένης της πτώσης ενός τουριστικού αεροσκάφους που μετέφερε ναρκωτικά. Μυείται στα τελετουργικά των προγόνων του προκειμένου να διεισδύσει καλύτερα στο πνεύμα των Νάβαχο. Στην πορεία του συναντά τον Τζέικ που φαινομενικά είναι ένας ειρηνιστής έμπορος σουβενίρ και εξοντώνει έναν διεφθαρμένο δικηγόρο που είναι διακινητής ναρκωτικών.

Ο σπουδαίος Ερολ Μόρις σε μια μυθοπλαστική απόπειρα με τον Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ3

stage beauty

To Ωραίο Φύλο (Stage Beauty) του Ρίτσαρντ Εϊρ

Στην Αγγλία του 1660, η Μαρία, ενδυματολόγος του Κίναστον, του διασημότερου ηθοποιού της εποχής ειδικευμένου σε γυναικείους ρόλους, ενσαρκώνει κρυφά τη Δεισδαιμόνα, κάτι που ο νόμος απαγορεύει. Όταν, όμως, ο βασιλιάς Κάρολος Β΄ επιτρέψει στις γυναίκες να παίξουν στη σκηνή, η δόξα του Κίναστον θα αρχίσει να φθίνει.

Ενδιαφέρουσα κωμωδία εποχής με την Κλερ Ντέινς και τον Μπίλι Κρούνταπ σε έναν από τους καλύτερους του ρόλους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΣΚΑΪ_

Στο Αεροδρόμιο

Μικρές Ιστορίες

Είναι οι μικρές σταγόνες δροσιάς που χρειαζόμαστε για να βγει το καλοκαίρι. Στην πλατφόρμα του Ertflix, στην κατηγορία «Μικρές Ιστορίες», σας περιμένει μια χρυσή εικοσάδα με κάποιες από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, για όσους δεν τις είδαν στο Φεστιβάλ Δράμας, στις Νύχτες Πρεμιέρας, ή στα φεστιβάλ του εξωτερικού όπου διακρίθηκαν.

Νέοι δημιουργοί δηλώνουν το παρών, δημιουργούν ρεύμα, διευρύνουν τη σκέψη και την αισθητική, αποκτούν fan base πριν καν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία. Κι αν μία από τις σημαντικές δυσκολίες στην αρχή αυτής της πορείας τους, είναι η περιορισμένη πρόσβαση του κοινού στις μικρού μήκους ταινίες τους, η πλατφόρμα του Ertflix βάζει τα δυνατά της για να βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Η ενότητα Μικρές Ιστορίες είναι διαθέσιμη στο ERTFlix ως τα τέλη Αυγούστου

Petite Maman

Μικρή Μαμά (Petite Maman) της Σελίν Σιαμά

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

H νέα ταινία της Σελίν Σιαμά μετά το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται», ένα καθηλωτικό παραμύθι για την απώλεια και την αναγέννηση, για μαμάδες και κόρες.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.