Industry

Ολες οι πρόσφατες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που πρέπει να γνωρίσεις, σε περιμένουν στο Ertflix

στα 10

Το Ertflix διαθέτει στην πλατφόρμα του μια ζηλευτή επιλογή, ως τα τέλη Αυγούστου.

Flix Team
Ολες οι πρόσφατες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που πρέπει να γνωρίσεις, σε περιμένουν στο Ertflix

Είναι οι μικρές σταγόνες δροσιάς που χρειαζόμαστε για να βγει το καλοκαίρι. Στην πλατφόρμα του Ertflix, στην κατηγορία «Μικρές Ιστορίες», σε περιμένει μια χρυσή εικοσάδα με κάποιες από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, για όσους δεν τις είδαν στο Φεστιβάλ Δράμας, στις Νύχτες Πρεμιέρας, ή στα φεστιβάλ του εξωτερικού όπου διακρίθηκαν.

Νέοι δημιουργοί δηλώνουν το παρών, δημιουργούν ρεύμα, διευρύνουν τη σκέψη και την αισθητική, αποκτούν fan base πριν καν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία. Κι αν μία από τις σημαντικές δυσκολίες στην αρχή αυτής της πορείας τους, είναι η περιορισμένη πρόσβαση του κοινού στις μικρού μήκους ταινίες τους, η πλατφόρμα του Ertflix βάζει τα δυνατά της για να βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Δες παρακάτω ποιες είναι οι διαθέσιμες ταινίες στην ενότητα «Μικρές Ιστορίες» και διάβασε περισσότερα γι' αυτές, κλικάροντας στον κάθε τίτλο. Οι ταινίες προβάλλονται στο Ertflix χωρίς συνδρομή, ως τα τέλη Αυγούστου.

Every Sunday

«Every Sunday» της Καίτης Παπαδήμα | Μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο προετοιμάζεται για έναν διαγωνισμό ομορφιάς, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση τους στην κυπριακή κοινωνία. Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της δράσης ενός κατά συρροή δολοφόνου με θύματα ξένες εργάτριες προκαλεί τις αντιδράσεις της φιλιππινέζικης κοινότητας. Δες το «Every Sunday» εδώ.

Φυσαρμόνικα Μαν

«Φυσαρμόνικα Μαν» του Αλέξανδρου Σκούρα | Ενας πατέρας έχει απαγάγει την κόρη του. Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο και χωρίς αρκετά χρήματα, προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. [Δες το «Φυσαρμόνικα Μαν» εδώ](https://www.ertflix.gr/en/vod/vod.198805-every-sunday.

Bella 607 1

«Bella» της Θέλγιας Πετράκη | Ελλάδα 1986-1987 λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου. Στα μάτια της Ανθης η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός. Ένας συναρπαστικός μονόλογος της Ελένης Τοπαλίδου, βραβευμένος στο περίοπτο Visions du Réel, στο Φεστιβάλ Δράμας, στις Νύχτες Πρεμιέρας, στα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και υποψήφια στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Δες το «Bella» εδώ.

Δες ακόμα τη βιντεοσυνέντευξη: To Flix ερωτεύεται την μαγνητική Ελενα Τοπαλίδου

Χρυσόψαρο 607

«Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου | Ο εφτάχρονος Στρατής είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του κι αυτό είναι κάτι που ανησυχεί τον πατέρα του. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο, όταν αποκαλυφτεί ότι το δώρο γενεθλίων του Στρατή, δεν είναι ένα συνηθισμένο χρυσόψαρο σαν όλα τ’ άλλα...Το «Χρυσόψαρο» είναι η πρώτη ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Αγγελόπουλου. Εχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε πάνω από 60 διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχει κερδίσει 13 βραβεία, καθώς και πολλές τιμητικές διακρίσεις. Δες το «Χρυσόψαρο» εδώ.

apallou main 02

«Apallou» του Νίκου Αυγουστίδη | Ενας εγγονός που επιστρέφει στο χωριό των προγόνων του για να ξεχειμωνιάσει.Ενας παππούς που επιστρέφει από το θάνατο για να δει για μια τελευταία φορά τον εγγονό του. Ενα χωριό ανήμπορο να διαχειριστεί επιστροφές που έγιναν από αγάπη. Ενα ξεχωριστό folk θρίλερ από τον σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου «Ummi». Δες το «Apallou» εδώ.

βήματα της

«Στα Βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη | Η Λένα προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μέσα από την καινούρια της δουλειά αποκτά πρόσβαση σε αγροτική φυλακή ανηλίκων όπου θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο. Δες το «Στα Βήματά της» εδώ.

βούτα

«Βούτα» τoυ Δημήτρη Ζάχου | Η Βούτα είναι ένα είδος περιστεριού που πετάει μέχρι τα σύννεφα και μετά πέφτει με ταχύτητες που φτάνουν τα 230 χλμ/ώρα και επιβραδύνει λίγα μέτρα πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Ο Χρήστος, όπως ακριβώς και τα αγαπημένα του περιστέρια, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση, όταν ο πατέρας του επιστρέφει από τη φυλακή. Βραβευμένη στη Δράμα και στο LAGFF. Δες τη «Βούτα» εδώ.

Το Δάσος 607

«Το Δάσος» της Λίας Τσάλτα | Σε έναν κόσμο χωρίς φύση, υπάρχει ένα θεματικό πάρκο με λίγα εναπομείναντα φυτά. Μία ξεναγός καθοδηγεί ένα γκρουπ τουριστών στη λιγοστή βιοποικιλότητα που εκτίθεται σε γκαλερί, σε εμπορικά κέντρα και υπό κατασκευή βουνά, αλλά και στο μοναδικό δάσος που έχουν δει ποτέ στη ζωή τους. Τι θα συναντήσουν εκεί; Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και βραβείο στις Νύχτες Πρεμιέρας. Δες το «Δάσος» εδώ.

το νόημα του αυγούστου 607

«Το Νόημα του Αυγούστου» του Μάνου Παπαδάκη | Ο Αντρέας πρέπει να προσέχει το σπίτι και το σκύλο του αφεντικού. Το σκυλί είναι άγριο. Το σπίτι πολυτελές. Οι συνάδελφοι από το εργοστάσιο ζηλεύουν. Ο γείτονας από δίπλα παραμονεύει. Το σκυλί λέγεται Λέμπεν. Το σκυλί έχει τα δικά του σχέδια. Η ταινία που υπογραμμίζει το ταλέντο του πρωταγωνιστή της, Παύλου Ιορδανόπουλου. Δες το «Νόημα του Αυγούστου» εδώ.

Ave Eva 607

«Ave Eva» της Ολίβια Τβαρντόβσκα | Η επτάχρονη Εύα ζει μαζί με τους γονείς της και τον μικρότερο αδελφό της. Η ζωή της αποτελείται από στιγμές παιχνιδιού και παρατήρηση της φύσης. Ολα κυλάνε ομαλά μέχρι τη στιγμή που η Εύα πετυχαίνει τους γονείς της να κάνουν έρωτα. Το θέαμα αυτό, δυσβάσταχτα άγνωστο, μυστήριο και βίαιο, της προκαλεί τρόμο και περιέργεια ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, μαθαίνει από τα μεγαλύτερα κορίτσια του κολυμβητηρίου πως η συνέπεια αυτής της πράξης (που ως πράξη παραμένει αινιγματική ως το τέλος) είναι ο ερχομός ενός νέου παιδιού στην οικογένεια. Δες το, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Δράμας, «Ave Eva» εδώ.

Postcards

«Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου | Η Δήμητρα και ο Δημήτρης είναι καταδικασμένοι σε μία βδομάδα οικογενειακών διακοπών μαζί με τις κόρες τους. Εντελώς συμπτωματικά, οι διακοπές τους θα συμπέσουν με το τέλος του κόσμου. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, βραβείο στις Νύχτες Πρεμιέρας. Δες το «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» εδώ.

Λεωφόρος Πατησίων 607

«Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου | Στο πολυβραβευμένο μονοπλάνο του Θανάση Νεοφώτιστου που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, μία γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα διλήμματα της ζωής της. Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μια από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της. Πέντε μεγάλα βραβεία, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και πάνω από 100 διαγωνιστικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, βραβείο στο περίοπτο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν. Δες τη «Λεωφόρο Πατησίων» εδώ.

Στο Αεροδρόμιο

«Στο Αεροδρόμιο» του Μιχάλη Μαθιουδάκη | Η ταινία τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία παλαιάς κοπής. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλουν την ιστορία του Προκόπη, ενός υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, σκιαγραφώντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις του με τους ντόπιους. Απολαυστικές ερμηνείες από τη Λυδία Φωτοπούλου και τον Μανώλη Μαυρομματάκη. Δες το «Στο Αεροδρόμιο» εδώ.

Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν 607

«Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου | Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ενα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Επειτα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάστασή του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του. Επίσημη συμμετοχή στο Λοκάρνο και στο Σάντανς, βραβεία στη Δράμα και στις Νύχτες Πρεμιέρες, ένα χρόνο πριν ο Βασίλης Κεκάτος κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα με την «Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». Δες το «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» εδώ.

Ανάπαυσις 607

«Ανάπαυσις» του Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου | Kάπου στα μακεδονικά βουνά, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου, μιαμικρή ομάδα στρατιωτών βγαίνει από τα χαρακώματα. Μέχρι να έρθει πάλι η νύχτα και ημάχη, οι στρατιώτες έχουν στη διάθεση τους μια ανάπαυλα από τον καθηλωτικό τρόμο τηςοβίδας και υπνωτισμένοι από τον φυσικό πλούτο του δάσους θα παλινδρομήσουν μεταξύ βίας και συναδέλφωσης. Δες το «Ανάπαυσις» εδώ.

κατάψυξη δράμα 2017 607

«Κατάψυξη» του Δημήτρη Νάκου | Ο Τάσος, ένας άντρας λίγο πάνω από τα 50 με καριέρα στην εμπορική διεύθυνση και το marketing μεγάλων εταιριών, βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια άνεργος. Μεγάλος για μια νέα αρχή, αλλά και νέος για να παραιτηθεί. Οι σχέσεις του με τους κοντινούς του ανθρώπους δοκιμάζονται, ενώ η ψυχολογική του κατάσταση είναι οριακή. Ο στόχος του είναι ένας: να βγει από την «κατάψυξη». Πρωταγωνιστούν ο Ακύλας Καραζήσης, η Μαρία Σκουλά κι η Ξένια Καλογεροπούλου. Δες την «Κατάψυξη» εδώ.

Souls all Unaccompanied

«Souls all Unaccompanied» του Γιώργου Τελτζίδη | Ο Μπαχάρ είναι ένας δωδεκάχρονος που φιλοξενείται σε έναν ξενώνα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Η Κάτια, μια πρώην κατάδικος που προσπαθεί να βάλει την ζωή της σε τάξη, εργάζεται εκεί ως φροντιστής. Όταν τα πράγματα ζορίσουν για τον Μπαχάρ, η Κάτια θα είναι δίπλα του. Μια ταινία επίκαιρη και αιχμηρή, από τον δημιουργό του «Φράγματος». Δες το «Souls all Unaccompanied» εδώ.

Αμυγδαλή

«Αμυγδαλή» της Μαρίας Χατζάκου | Δύο αδερφές, η Αννα και η Μελίνα, περνούν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού στο εξοχικό τους, στη Νέα Μάκρη. Η Άννα κάνει πάρτυ για την ενηλικίωση της και το μόνο που θέλει είναι να περάσει την μέρα της με την Μαρία, το καλοκαιρινό της φλερτ. Η Μελίνα αγαπάει εμμονικά την Άννα και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν είναι καλεσμένη στο πάρτυ. Ξέρει όμως ότι ως party crasher μπορεί να κάνει αυτό το βράδυ αξέχαστο για την μεγάλη της αδερφή. Βραβείο Μουσικής στη Δράμα (για τη Μαριλένα Ορφανού), Επίσημη Συμμετοχή στο περίοπτο Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς. Δες την «Αμυγδαλή» εδώ.

το βανκούβερ

«To Βανκούβερ» της Αρτεμις Αναστασιάδου | Δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό. Το βανκούβερ, μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης, θα γίνει το χρονικό μιας εξαφάνισης. Βραβείο στην Berlinale. Δες το «Βανκούβερ» εδώ.

Οι ταινίες της κατηγορίας «Μικρές Ιστορίες» προβάλλονται στο Ertflix χωρίς συνδρομή, ως τα τέλη Αυγούστου.