Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


the high note 607

Ονειρα στην Καλιφόρνια (The High Note) της Νίσα Γκανάτρα

Η Μάγκι (Ντακότα Τζόνσον) είναι μια νεαρή κοπέλα, φιλόδοξη και επαγγελματίας. Είναι ταλαντούχα μουσικός παραγωγός, αλλά πρέπει να της δοθεί η ευκαιρία για να το αποδείξει. Μέχρι τότε… εργάζεται ως προσωπική βοηθός της σούπερ σταρ Γκρέις Ντέιβις (η Τρέισι Ελις Ρος, κόρη της Νταϊάνα Ρος) που της κάνει τη ζωή δύσκολη με τις υψηλές απαιτήσεις και τον υπέρμετρο εγωισμό της να έχουν φτάσει στα ύψη.
Σαν μια υπερβολικά γνώριμη μελωδία, αυτή η, τοποθετημένη στη μουσική βιομηχανία, ρομαντική κομεντί διασκεδάζει κι ακόμη κι αν δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη, είναι αναμφίβολα κατάληλη για μια Κυριακή βράδυ στο σπίτι. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στο Cosmote Cinema 2

songs my brothers taught me 607

Songs my Brothers Taught me της Κλόι Ζάο

Δύο αδέρφια, ο Τζόνι και η 11χρονη Τζασόν ζουν με την μητέρα τους Λίζα σε έναν καταυλισμό στη Νότια Ντακότα. Έχουν κι έναν μεγαλύτερο αδερφό στη φυλακή, όπως και πολλά άλλα αδέρφια από έναν πατέρα που δεν γνώρισαν ποτέ, έναν καουμπόι σε ροντέο που έκανε τουλάχιστον 25 παιδιά από πολλές διαφορετικές γυναίκες.
Ο Τζόνι βγάζει χρήματα παράνομα, παραδίδοντας αλκοόλ κατ’οίκον σε έναν ντόπιο επιχειρηματία, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του πέθανε, μεθυσμένος, σε ένα ατύχημα. Αποφασίζει να συγκεντρώσει χρήματα για να ακολουθήσει την κοπέλα του όταν αυτή πάει να σπουδάσει στο Λος Άντζελες. Η μικρή αδερφή του, μαθαίνοντας τα σχέδιά του, και μη θέλοντας να μείνει μόνη με την αλκολική μητέρα της αρχίζει μόνη της να αναζητεί ένα καλύτερο μέλλον, και γίνεται βοηθός ενός ντόπιου τατουατζή. Ο Τράβις όμως δεν είναι ακριβώς μια πατρική φιγούρα, καθώς έχει κι ο ίδιος ανάγκη βοήθειας όσο κι η 11χρονη νέα βοηθός του.Η πρώτη μεγάλου μήκους της Κλόι Ζάο, του «Nomadland», ξεχώρισε στο Σάντανς χάρη και στις ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστών του, ενώ φέρνει στο νου τις πρώιμες ταινίες του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν και τον λυρισμό του Τέρενς Μάλικ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Μubi

thalasso 607

Θαλασσοθεραπεία (Thalasso) του Γκιγιόμ Νικλού

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την Απαγωγή του Μισέλ Ουελμπέκ. Ο Michel συναντά ξανά τον Gérard Depardieu στα θεραπευτικά λουτρά του Cabourg. Προσπαθούν μαζί να επιβιώσουν στο πρόγραμμα υγείας που σκοπεύει να τους επιβάλλει το θεραπευτικό κέντρο. Ενώ ο Michel βρίσκεται πάντοτε σε επαφή με τους πρώην απαγωγείς του, μια σειρά απρόοπτων γεγονότων θα έρθει να διαταράξει το πρόγραμμα τους…

Η ταινία προβάλλεται στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Κλείστε εισιτήριο εδώ

Djam 607

Μποέμικη Ψυχή (Djam) του Τόνι Γκάτλιφ

Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας είναι το όνομα της ηρωίδας: η Ντζαμ (υποδύεται μαγνητικά η Δάφνη Πατακιά), είναι μια 25χρονη κοπέλα που ζει στη Λέσβο, μαζί με τον Κακούργο (ο θαυμάσιος Σιμόν Αμπκαριάν στο ρόλο), το σύντροφο της μητέρας της που έχει πεθάνει. Η Ντζαμ είναι ελεύθερο πνεύμα, αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί ως επί το πλείστον δεν φοράει βρακί κι επίσης συχνά-πυκνά ακούει στο μυαλό της μουσική και χορεύει. Ο Κακούργος έχει μια βάρκα, ένα παλιό σκαρί, που χρειάζεται ανταλλακτικό για τη μηχανή του. Θα στείλει την Ντζαμ να το βρει στην Κωνσταντινούπολη και το κορίτσι θα διανύσει τη διαδρομή από το νησί στην Τουρκία και πίσω, μέσω Καβάλας και Κομοτηνής, παρέα με την καινούρια της φίλη, την Αβρίλ, αποτυπώνοντας τη σημερινή Ελλάδα, το στίγμα του τόπου, αλλά φυσικά, μέσα από τα μάτια του Γκατλίφ.
Εάν κάτι χαρακτηρίζει όλες τις ταινίες του Τονί Γκατλίφ, είναι αυτή η ανεβαστική ενέργεια, μια αγάπη για τη ζωή και τη χαρά, ακόμα και στις αντίξοες συνθήκες. Κι αυτό το στοιχείο διαποτίζει και το «Djam», αν και ο βασικό λόγος για να δείτε την ταινία είναι η ερμηνεία της εξαιρετικής Δάφνης Πατακιά. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για την ταινία

Η ταινία προβάλλεται στις 23:45 στην EΡΤ2

Ardennes

Αρδέννες (The Ardennes | D' Ardennen) του Ρόμπιν Προντ

Τα αδέρφια Ντέιβ και Κένι ξανασμίγουν μετά την αποφυλάκιση του Κένι τέσσερα χρόνια έπειτα από μια αποτυχημένη ληστεία. Ενώ ο απροσάρμοστος Κένι είναι έτοιμος να μπλέξει και πάλι με τα ναρκωτικά, ο Ντέιβ και η Συλβί, το κορίτσι που άφησε πίσω ο Κένι, έχουν υιοθετήσει μαζί ένα πιο καθαρό τρόπο ζωής. Τίποτε όμως δεν θα είναι ίδιο ανάμεσα στα αδέρφια καθώς ξεδιπλώνονται μια σειρά από αποκαλύψεις και το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους σε ένα αναπάντεχο θρίλερ, η τελευταία πράξη του οποίου λαμβάνει χώρα στις περίφημες Αρδέννες του Βελγίου.
Μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης και μάταιης βίας σε ένα μοντέρνο νουάρ από το Βέλγιο, βουτηγμένο στο αίμα και μια οικογενειακή τραγωδία, τοποθετημένη σε μια αδιέξοδη Ευρώπη της ξενοφοβίας. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

tesis 607

Tesis του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ είναι ένα θρίλερ που τον καθιέρωσε αυτοστιγμή ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ευρωπαϊκου σινεμά. Η Άνχελα είναι φοιτήτρια στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Μαδρίτης. Στην έρευνά της για να συγκεντρώσει υλικό για τη διπλωματική της με θέμα τη βία στο σινεμά, βρίσκει τον καθηγητή της νεκρό, σε μια αίθουσα προβολής, και θα κλέψει την ταινία που αυτός παρακολουθούσε, η οποία καταγράφει ένα απεχθές έγκλημα. Σταδιακά κυκλώνεται επικίνδυνα από ανθρώπους εθισμένους στην ακραία βία. Συνεργάζεται με τον Τσέμα, ένα συμφοιτητή της, ο οποίος διατηρεί μία συλλογή από ταινίες βίας και πορνογραφίας. Καθώς βλέπει την ταινία με τον Τσέμα, ανακαλύπτει ότι πρόκειται για ένα “snuff film” (ερασιτεχνική ταινία με ζωντανή καταγραφή δολοφονίας) με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια, που είχε δεσμό με τον συμφοιτητή τους Μπόσκο. Αναζητώντας την προέλευση της κασέτας, η Άνχελα και ο Τσέμα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε έναν επικίνδυνο κύκλο μυστηρίου και αίματος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην iPlatforma

Pan's Labyrinth 607

Ο Λαβύρινθος του Πάνα (Pan’s Labyrinth) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει με τη μητέρα του στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατιωτικό, σαδιστή πατριό του. Έχοντας δημιουργήσει έναν φανταστικό, παραμυθένιο, κόσμο, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη μεταπολεμική πραγματικότητα. Έτσι, απέναντι στο φασιστικό καθεστώς, κρύβεται στον δικό της, άλλοτε τρομαχτικό και άλλοτε τρυφερό, μύθο.

Το φιλμ είχε προταθεί για έξι Όσκαρ ενώ απέσπασε τρία από αυτά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς