Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.


levantine λεβαντίνα 607

«Λεβαντίνα. Ζακλίν Καχάνοφ» (Levantine. Jacqueline Kahanoff, 2019) του Ραφαέλ Μπαλούλου

Η Ζακλίν Καχάνοφ (1917-1979), έζησε στο Κάιρο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, αλλά πέθανε σε ένα γηροκομείο στο Ισραήλ. Ηταν όμορφη και τη θαύμαζαν, αλλά λίγοι τη γνώρισαν πραγματικά κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ μετά το θάνατό της σχεδόν ξεχάστηκε. Ηταν η πρώτη που ανέπτυξε στα κείμενά της την έννοια του «λεβαντινισμού», ένα πρότυπο πολιτισμικής συνύπαρξης των αξιών της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, η οποία επηρέασε αρκετούς Ισραηλινούς με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στο ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης Ραφαέλ Μπαλούλου ακολουθεί τα βήματά της, συναντώντας φίλους της στο Παρίσι και συζητώντας με κορυφαίους διανοούμενους και καλλιτέχνες στο Ισραήλ, για να συνθέσει το πορτρέτο μιας εντυπωσιακής διανοούμενης, όπου αναδεικνύεται η λεβαντίντικη ταυτότητα στο σημερινό Ισραήλ.

Η ταινία προβάλλεται στο Ισραηλινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 15.00 έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 23.59, για 1.000 θεάσεις. Διαβάστε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες εδώ.


«Η Κρυφή Ζωή των Βιβλιοπωλείων» (The Booksellers, 2019) του ΝΤ. Γ. Γιανγκ

Η συντήρηση σπάνιων βιβλίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ιστορίας. Ποιοι είναι όμως οι μυστηριώδεις χαρακτήρες που ασχολούνται με αυτό το ιδιόμορφο επάγγελμα; Οι Indiana Jones των βιβλιοπωλείων είναι εκκεντρικοί, ιδιαίτεροι και, πολύ συχνά, γυναίκες! Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις τρεις ατίθασες υπερήλικες αδελφές στην καρδιά της Νέας Υόρκης που αρνούνται να πουλήσουν το παλαιοβιβλιοπωλείο τους στους αδηφάγους Αμερικανούς κτηματομεσίτες.

Διαβάστε αναλυτικά για το Docs in Exile Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην πλατφόρμα του Docs in Exile Film Festival.

Despicable Me 3 607

«Εγώ ο Απαισιότατος 3» (Despicable Me 3, 2017) των Πιερ Κόφιν και Κάιλ Μπάλντα

Ο Γκρου συναντιέται, μετά από χρόνια, με τον δίδυμο αδελφό του, τον... Ντρου, ο οποίος όχι μόνο είναι πιο γοητευτικός, χαριτωμένος κι επιτυχημένος, αλλά επιπλέον θέλει να παρασύρει τον Γκρου σε μια τελευταία κομπίνα. Οχι η καλύτερη «Despicable» ταινία (διαβάστε εδώ την κριτική του Flix), αλλά η τέλεια επιλογή εάν σήμερα το μόνο που θέλετε να δείτε είναι... χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 21.00.


«Η Καλόγρια» (La Religieuse, 1966) του Ζακ Ριβέτ

Αναγκασμένη να μπει σε μοναστήρι, η Σουζάν αρνείται να δώσει τους όρκους της. Ελεύθερο πνεύμα που περιφρονεί όλες τις εξουσίες και με μόνη επιθυμία την επιστροφή της στην κοσμική ζωή, θα υποστεί τη σκληρότητα μιας σαδιστικής ηγουμένης η οποία είναι πεπεισμένη ότι τη Σουζάν έχει κυριεύσει ο διάβολος. Αθωωμένη, θα βρει καταφύγιο στο μοναστήρι του Αρπαζόν. Μα το φιλόξενο περιστύλιο όπου κυριαρχεί μια ατμόσφαιρα απόλυτης ελευθερίας κρύβει νέες παγίδες στις σκιές του. Η κλασική ταινία του Ζακ Ριβέτ, για χρόνια απαγορευμέη στην εποχή της, με την Ανα Καρίνα σε έναν από τους πιο εμβληματικούς της ρόλους.

«Η Καλόγρια» προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Ανα Καρίνα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


«Prom» του Ράιαν Μέρφι

Η Ντι Ντι Αλεν, ντίβα του μουσικού θεάτρου σε ελαφρά παρακμή κι ο σε οικονομική χρεοκοπία ηθοποιός Μπάρι Γκλίκμαν, βλέπουν την τελευταία τους παράσταση, ένα μιούζικαλ για την Ελινορ Ρούσβελτ, να σφαγιάζεται από τους κριτικούς, κι αποφασίζουν πως αυτό που χρειάζεται η καριέρα τους, είναι μια ένεση καλής δημοσιότητας, κάτι που θα αποδείξει ότι δεν είναι οι κενοί, εγωκεντρικοί σταρ που όλοι πιστεύουν ότι είναι. Και που φυσικά είναι. Μέριλ Στριπ, Τζέιμς Κόρντεν, Νικόλ Κίντμαν και λάμψη για όλους. Πιο cheesy από ένα ολόκληρο κεφάλι Monterey Jack, πολύχρωμο σε επιπεδο πρόκλησης επιληψίας, μα τελικά ενωτικό, αφοπλιστικό και με καλή καρδιά, το βασισμένο στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ φιλμ του Ράιαν Μέρφι, σε κερδίζει ακόμη κι αν είσαι αποφασισμένος να του αντισταθείς. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για την ταινία.

Το «Prom» προβάλλεται στο Netflix από τις 11 Δεκεμβριου με ελληνικούς υπότιτλους.


«Euphoria: Special Episode»

Ετοιμαστείτε να βρούμε τη Ρου, εκεί ακριβώς όπου την αφήσαμε: η Τζουλς μπήκε στο τρένο κι έφυγε από την πόλη και τη ζωή της. Την εγκατέλειψε μετά τον επίσημο χορό του σχολείου. Κι εκείνη καταρρέει. Πέφτει πάλι στα ναρκωτικά. Μέχρι που σ' ένα diner ξανασυναντά τον Αλι, τον τύπο που είχε γνωρίσει στους Ανώνυμους Ναρκωμανείς. Μπορεί ο 2ος κύκλος της αγαπημένης σειράς της ΗΒΟ να αργεί ακόμα, αλλά η Ρου και η παρέα της μάς κάνουν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Από τώρα.

Βλέπουμε το «Euphoria Special Episode» κάνοντας online εγγραφή στο vodafone.gr με πολύ απλά βήματα και χωρίς δέσμευση συμβολαίου, απολαμβάνοντας τον 1ο μήνα χρήσης δωρεάν.


«Το Παλατάκι των Αορίων» του Βασίλη Παναγιωτακόπουλου

Πώς η επίμονη προσπάθεια, η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση μπορούν να μεταμορφώσουν ένα χωριό φάντασμα σ’ ένα παραδοσιακό οικισμό; Ενα ντοκιμαντέρ για την Εθιά, ένα ξεχασμένο χωριό στα Αστερούσια Ορη που έρχεται πάλι στη ζωή, κάνει πρεμιέρα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Παναγιωτακόπουλου, «Το Παλατάκι των Αορίων», μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του στο 7ο Los Angeles Greek Film Festival, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών και το 14ο Festival du Film Insulaire de l' Ιlle de Croix (Βραβείο Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ) μεταξύ άλλων, κάνει ψηφιακή πρεμιέρα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Δείτε το όλόκληρο παραπάνω. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Παλατάκι των Αορίων».

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.