Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Ισραηλινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στρέφει το βλέμμα στη γυναίκα

στα 10

Το Φθινοπωρινό Ισραηλινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκινά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, με θέμα γυναίκες συγγραφείς της εβραϊκής λογοτεχνίας.

Flix Team
Το Ισραηλινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στρέφει το βλέμμα στη γυναίκα

Διαδικτυακά, από τις 27 Νοεμβρίου και για τέσσερις εβδομάδες, το Ισραηλινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και στρέφει το βλέμμα στο σημαντικό ρόλο που παίζουν διαχρονικά οι γυναίκες σε μια κοινωνία, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε τέσσερις μεγάλες γυναικείες λογοτεχνικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη εβραϊκή λογοτεχνία και άφησαν το στίγμα τους στη σημερινή κοινωνία του Ισραήλ.

Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται μια ταινία, συνολικά τέσσερις, μέσω της σελίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για 10 ημέρες και για 1000 θεάσεις. Την ημέρα της προβολής της κάθε ταινίας θα αναρτάται ο σχετικός σύνδεσμος και κωδικός πρόσβασης στην επίσημη σελίδα της Ελλάδας στο Ισραήλ στο Facebook.

zelda

Μια Απλή Γυναίκα. Ζέλντα για την ποιήτρια Ζέλντα (1914-1984), μια χαμηλών τόνων θρησκευόμενη γυναίκα που δημοσίευσε ποιήματά της για πρώτη φορά σε ηλικία 53 ετών. Τα ποιήματά της χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη πνευματικότητα και αμεσότητα, και έγιναν αγαπητά σε όλο το φάσμα της ισραηλινής κοινωνίας. Η ίδια τιμήθηκε με τις υψηλότερες λογοτεχνικές διακρίσεις.

lea goldberg

Τα Πέντε σπίτια της Λέα Γκόλντμπεργκ για την ποιήτρια, συγγραφέα, θεατρική συγγραφέα, μεταφράστρια και ερευνήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας Λέα Γκόλντμπεργκ (1916-1970). Μια ιδιαίτερα ταλαντούχα λογοτέχνης που έγραψε ποίηση, θεατρικά έργα και παιδική λογοτεχνία. Τα γραπτά της θεωρούνται κλασικά της ισραηλινής λογοτεχνίας.

jacqueline

Λεβαντίνα. Ζακλίν Καχάνοφ για τη μυθιστοριογράφο, δοκιμιογράφο και δημοσιογράφο Ζακλίν Καχάνοφ (1917-1979). Στα κέιμενά της αναπτύσσεται η έννοια του «λεβεντινισμού», ένα πρότυπο πολιτιστικής συνύπαρξης των αξιών της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, η οποία επηρέασε αρκετούς Ισραηλινούς με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Yona

Τα Επτά Μονοπάτια για τη φεμινίστρια και μεταμοντέρνα ποιήτρια Γιόνα Βάλαχ (1944-1984). Η Βάλαχ ξεκίνησε να γράφει σε νεαρή ηλικία, πειραματίστηκε με υποκουλτούρες και μυστικισμό, ενώ το έργο της αναγνωρίστηκε από την κριτική και το κοινό στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Ισραήλ στην Ελλάδα στο Facebook.