Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



News of the World του Πολ Γκρίνγκρας

Βρισκόμαστε λίγα χρόνια μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου κι ο Κάπτεν Τζέφερσον Κάιλ Κιντ, ένας βετεράνος του εμφυλίου που πολέμησε από την πλευρά των νοτίων, διασχίζει μια βαθιά διχασμένη χώρα, όπου οι «γκρι» μισουν τους «μπλε» και όπου οι ιδέες της ισότητας, της συμμόρφωσης στην κεντρική εξουσία και της συνείδησης μιας κοινής αμερικανικής ταυτότητας πρέπει να επιβληθούν με την απειλή όπλων. Ο Κιντ είναι ένας άνθρωπος που όχι μόνο ξέρει ότι ο κόσμος αλλάζει, αλλά κατανοεί ότι οφείλει να αλλάξει, ένας στρατιώτης των Νοτίων που πολέμησε όχι από πίστη στις οπισθοδρομικές τους ιδέες, αλλά από μια δυνατή αίσθηση καθήκοντος. Αυτή η αίσθηση του καθήκοντος, είναι που θα τον «αναγκάσει» να πάρει από την προστασία του ένα μικρό κορίτσι το οποίο πριν από χρόνια είχε απαχθεί από ινδιάνους και το οποίο τώρα θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στα ζωντανά μέλη της οικογένειάς του, τετρακόσια χιλιόμετρα μακριά σε μια επικίνδυνη διαδρομή. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «News of the World».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix.


Τομάζο του Εϊμπελ Φεράρα

Ο Τομάζο είναι ένας αμερικάνος σκηνοθέτης που ζει στην Ρώμη με την νεότερη γυναίκα του Νίκι και την τρίχρονη κόρη του ΝτίΝτι, σε μια νέα αρχή από μια ζωή που είχε σημαδευτεί από τον εθισμό του στην ηρωίνη και το κρακ, τις κραιπάλες και το δημιουργικό τέλμα. Ο τομάσο του τώρα, ζει μια εκ πρώτης όψεως ευτυχισμένη ζωή, κάνει μαθήματα ιταλικών, παραδίδει ερμηνευτικά σεμινάρια, συντονίζει τις συναντήσεις μιας ομάδας πρώην ναρκομανών, κάνει γιόγκα και παθιασμένο έρωτα στη γυναίκα του, δουλεύει το σενάριο της επόμενης ταινίας του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Τομάζο».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου

Στο κοντινό μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ερωτικό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός. Ωστόσο, δεν αντέχει τη διαμονή στο Ξενοδοχείο αυτό και δραπετεύει. Πηγαίνει στο Δάσος και γίνεται μέλος των Μοναχικών, στους οποίους απαγορεύεται να έχουν ερωτικούς συντρόφους. Εκείνος όμως ερωτεύεται μια γυναίκα και οι δυο τους προσπαθούν να μη γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Αστακό».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.


Διχασμένος του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

O Κέβιν, ένας νεαρός πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Οταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Διχασμένο».

Η ταινία προβάλλεται 23.15 στο STAR.


Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Aλλαξε τον Κόσμο της Μαρζάν Σατραπί

Παρίσι, 1893. Η Μαρί γνωρίζει τον συνάδελφο επιστήμονα Πιερ Κιουρί, και η γνωριμία καταλήγει σε γάμο. Οι δυο τους μεγαλώνουν δύο κόρες, και ενώνουν τις γνώσεις τους, με κίνδυνο της ζωής τους, για να αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τη «Μαρία Κιουρί».

Η ταινία προβάλλεται στις 20.05 στο Nova Cinema 2 HD.


Οι Μητέρες Μας του Σεζάρ Ντίαζ

Ο 30χρονος Ερνέστο δουλεύει σε ένα εγκληματολογικό ινστιτούτο που προσπαθεί να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τους χιλιάδες αγνοούμενους της γενοκτονίας που έγινε στην Γουατεμάλα, γνωστή και ως Γενοκτονία των Μάγια ή «σιωπηλό ολοκαύτωμα», τα χρόνια από το 1981 μέχρι και το 1983. Ενα στοιχείο θα οδηγήσει τον Ερνέστο στο να υποψιαστεί πως ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ο πατέρας του, ένας αντάρτης που χάθηκε την ίδια περίοδο και για τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα. Ετσι ξεκινάει την αναζήτησή του, κρυφά από τη μητέρα του και το αφεντικό του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τις «Οι Μητέρες Μας».

Η ταινία προβάλλεται στις 15.20 στο Cosmote Cinema 1 HD.


Young Pope του Πάολο Σορεντίνο

Οι μηχανορραφίες μελών του Κονγκλαβίου με σκοπό να καταλάβουν θέσεις ισχύος αποτυγχάνουν παταγωδώς και ο νεαρός καρδινάλιος Λένι Μπελάρντο εκλέγεται Πάπας και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Επιλέγει το όνομα Πίος 13ος και ξεκινά μια προσπάθεια να αλλάξει παραδόσεις και πρακτικές που ίσχυαν έως τότε στο Βατικανό. Η αδελφή Μέρι, η μοναχή που τον μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο, εγκαθίσταται δίπλα του ως βοηθός και σύμβουλός του. Οδηγημένος από την επιθυμία να συγκρουστεί με τους γονείς του, που τον εγκατέλειψαν όταν ήταν παιδί, ο Λένι οδηγεί την Καθολική Εκκλησία σε μια νέα συντηρητική κατεύθυνση, προκαλώντας αναστάτωση εντός και εκτός των τειχών του Βατικανού.

Η σειρά προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς