Φεστιβάλ / Βραβεία

To Sundance Film Festival ξεκίνησε, και το Flix είναι εκεί! - Από τον καναπέ μας

στα 10

Οπως σχεδόν όλα τα φεστιβάλ του πλανήτη, εδώ και μήνες, έτσι και Sundance γίνεται φέτος online.

Flix Team
To Sundance Film Festival ξεκίνησε, και το Flix είναι εκεί! - Από τον καναπέ μας

Με την Ταμπίθα Τζάκσον να είναι η νέα διευθύντρια του φεστιβάλ και την Κιμ Γιουτάνι να έχει αναλάβει πλέον το πρόγραμμα, το Sundance βρέθηκε κι αυτό με την σειρά του αντιμέτωπο με το ίδιο πρόβλημα όλων μας, την πανδημία του κορονοϊού. Η λύση ήταν προφανώς μία, η μεταφορά όλων των δράσεών του online, αλλά και η οργάνωση κάποιων περιφερειακών προβολών σε πόλεις της Αμερικής των οποίων η επιδημιολογική κατάσταση δεν ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη, αλλά και που αυτές στις περισσότερες των περιπτώσεων λαμβάνουν χώρα σε ασφαλείς χώρους όπως για παράδειγμα drive in σινεμά.

sundance 2021 607

Η διευθύντρια του φεστιβάλ Ταμπίθα Τζάκσον, η επικεφαλής του οργανισμού Κέρι Πάτμαν και η διευθύντρια παραγωγής του φεστιβάλ Τζίνα Ντάνκαν στην συνέντευξη Τύπου την πρώτη μέρα του φεστιβάλ.

Sundance Film Festival Director Tabitha Jackson, Institute CEO Keri Putnam, and Producing Director Gina Duncan at the Day One press conference.Το πρόγραμμα είναι μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και περιλαμβάνει 71 μεγάλου μήκους και 50 μικρού, αλλά κι έργα που βρίσκονται μεταξύ του σινεμά, των νέων τεχνολογιών και των visual arts στο τμήμα New Frontier. Δείτε στο βίντεο το ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο υπάρχουν τα έργα του New Frontier.


Το Flix παρακολουθεί ήδη το πρόγραμμα του φεστιβάλ -από την άνεση των σπιτιών μας, κάτι που ελπίζουμε ότι θα τελειώσει γρήγορα και θα επιστρέψουμε στα φεστιβάλ με φυσική παρουσία- και θα σας μεταφέρει από εδώ κριτικές για τις ταινίες του προγράμματος, αλλά και νέα ή συνεντεύξεις. Μείνετε συντονισμένοι!

Τι βλέπουμε στο Sundance