Industry

To 6o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας περιμένει τις ταινίες σας!

στα 10

To 6o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας βρίσκεται προ των πυλών και σας καλεί να υποβάλετε τις δικές σας ταινίες.

Flix Team
To 6o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας περιμένει τις ταινίες σας!

Tο πρώτο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2010. Τα φεστιβαλικά του βήματα, όμως, ξεκίνησαν το 2008 ως ενότητα προβολών του καταξιωμένου Φεστιβάλ «Πλατφόρμα Βίντεο» με στόχο να συστήσει στο κοινό φοιτητικές εθνογραφικές ταινίες και ανοίξει έτσι έναν διάλογο γύρω από την θέση και προοπτική του φιλμικού αυτού «είδους» αλλά και του κλάδου της Ανθρωπολογίας και του χώρου που ονομάζουμε Οπτική Ανθρωπολογία. Από τότε και μέχρι σήμερα το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας φτάνει στην έκτη του χρονιά, ως ένα από τα πιο πολυσυλλεκτικά και αναζωογονητικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της πόλης, με επιλογές από ένα «διαφορετικό» σινεμά που φτάνει όσο πιο κοντά έφτασε ποτέ η τέχνη του κινηματογράφου στον άνθρωπο.

Για την έκτη του διοργάνωση, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας αναζητά ταινίες από ανθρωπολόγους (ή παρόμοιους χώρους), καθώς και φοιτητικές ταινίες, στο πλαίσιο διατριβής ή εργασιών.

Αναλυτικότερα, το Φεστιβάλ αναζητά:

  • φοιτητικές ταινίες από ανθρωπολόγους (ή συναφή ακαδημαϊκό πεδίο) οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ως διπλωματικές εργασίες ή ως μέρος τους.
  • ταινίες από ανθρωπολόγους (ή συναφή ακαδημαϊκό πεδίο) οι οποίοι συνεχίζουν την κινηματογραφική τους αναζήτηση μετά από το μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό τους επίπεδο.
  • ταινίες από επαγγελματίες κινηματογραφιστές ή φοιτητές από σχολές κινηματογράφου οι οποίοι συνεργάστηκαν με ανθρωπολόγους ή άλλους κοινωνικούς επιστήμονες κατά τη δημιουργία της ταινίας.

Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις για ταινίες που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 15 Ιουλίου 2015.

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής στο επίσημο site του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, ενώ μπορείτε να αποστείλετε τη συμπληρωμένη αίτηση στο info@ethnofest.gr, και ένα DVD της ταινίας σας στην εξής διεύθυνση:

Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας
Τ.Θ. 66009
15501 Χολαργός
Αθήνα

Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε ένα ιδιωτικό link για online screener της ταινίας, μαζί με την συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής, στο info@ethnofest.gr.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη: