Buzz

3ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

στα 10

Μετακομίζει στο Exile Room, εισάγει νέες ενότητες και φιλοδοξεί να μας γνωρίσει τον κόσμο με καθαρή, διερευνητική ματιά.

Flix Team
3ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το 3ο Φεστιβάλ εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, μπορεί να βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του βήματα, όμως αποτελεί μια κινηματογραφική εκδήλωση με έντονο κι όχι όσο «ειδικό» ενδιαφέρον θα πιστεύατε.

Οι προβολές του φεστιβάλ θα γίνουν φέτος στο Exile Room στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου και εκτός από τις γνωστές ενότητες των Φοιτητικών ταινιών και του Πανοράματος εισάγεται φέτος αυτή των ειδικών Προβολών θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ταινίες οι οποίες ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης ή αναδεικνύουν τις αρετές του εθνογραφικού κινηματογράφου χωρίς να ανήκουν τυπικά σε αυτόν.

Οσο για το αφιέρωμα του φεστιβάλ αυτό επικεντρώνεται φέτος στο εθνογραφικό σινεμά της Αργεντινής παρουσιάζοντας μερικές από τις ταινίες που θεωρούνται οι πιο αντιπροσωπευτικές των σύγχρονων τάσεων του.

Το αφιέρωμα εξετάζει την γεωγραφική και θεματική ποικιλία της τεράστιας αυτής χώρας, μέσα από τα μάτια τεσσάρων ανθρωπολόγων και κινηματογραφιστών, κορυφαίων εκπροσώπων του τομέα της οπτικής ανθρωπολογίας, των Σολεδάδ Τόρες Αγκουέρο, του Κάρλος Μασότα, του Πάουλο Καμπάνο και της Κάρμεν Γκουαρίνι. Κοινωνική και ιστορική μνήμη, ο χρόνος και η καταγραφή του, γηγενείς λαοί και γλώσσες υπό εξαφάνιση είναι τα κύρια θέματα πάνω στα οποία εστιάζουν τα ντοκιμαντέρ τους, που προσανατολίζονται προς κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα μέσα από τοπικές εθνογραφικές προσεγγίσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα, οι προβολές στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος Οροφος) θα ξεκινούν στις 5 το απόγευμα, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας. Περισσότερεςς λεπτομέρειες www.ethnofest.gr.

Tags: ethnofest