Industry

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ. δημοσιοποιεί τη θέση της για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

στα 10

Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου – Τηλεόρασης για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δημοσιοποιεί και τη δική της θέση για τη διαδικασία διορισμού του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ.

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ. δημοσιοποιεί τη θέση της για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Υπέρ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της επιλογής του για την πρόταση του Χάρη Παπαδόπουλου ως κατάλληλο για το διορισμό, από τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., τάσσεται η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΤΕΚΤ) και δημοσιοποιεί την άποψή της με ανοιχτή επιστολή. Ετσι, συνεχίζουμε να μετράμε απόψεις και πλευρές σε μια σεκάνς πιέσεων, από τη μια ή την άλλη πλευρά, προς τον Υπουργό που κρατά σιωπή ιχθύος. Διαβάστε την επιστολή αυτούσια παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη:


Η θέση της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ. για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Η πρόταση του Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου προς τον Υπουργό για την ανάδειξη του νέου Γενικού Διευθυντή , βασισμένη σε διαδικασίες με βάση το καταστατικό του, είναι κάτι που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί ή να αφήσει κενά για περαιτέρω σχόλια επί της διαδικασίας.

Οι όποιες διαφωνίες στα πρόσωπα χωρίς ουσιαστική κριτική επί του έργου τους στη συγκεκριμένη θέση, απλώς υποσκάπτουν τον θεσμό και καταστούν το Κέντρο Κινηματογράφου, έρμαιο των προσωπικών διαφωνιών μεταξύ ομάδων, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο που καλείται να πράξει για την προώθηση του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ. στηρίζει τους θεσμούς της Κινηματογραφικής κοινότητας και στέκεται πάντα κριτικά απέναντί τους με βάση το παραγόμενο έργου τους.

Με αυτή την διάθεση θα σταθεί και πάλι στο πλάι του Ε.Κ.Κ. ελπίζοντας και απαιτώντας πιο δίκαιη και αξιοκρατική διανομή του δημόσιου χρήματος που διαχειρίζεται από ότι τα προηγούμενα χρόνια .

Με εκτίμηση, Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.T.