Buzz

Η Εμα Τόμπσον αποκαλύπτει πού χρωστάει την ερμηνεία της στο ''Love, Actually": «Στον Κένεθ Μπράνα. Μου ράγισε την καρδιά...»

στα 10

Σε φιλανθρωπικό γκαλά για τη διάσωση ενός ιστορικού θεάτρου του Λονδίνου, η Εμα Τόμπσον μίλησε για όλους και για όλα. Κι έτσι αποκάλυψε την «πηγή έμπνευσης» μίας από τις πιο σπαραχτικές κινηματογραφικές της στιγμές.

Η Εμα Τόμπσον αποκαλύπτει πού χρωστάει την ερμηνεία της στο  ''Love, Actually": «Στον Κένεθ Μπράνα. Μου ράγισε την καρδιά...»

Αγάπη, Δεν Είναι να έχεις αγοράσει ένα ακριβό κόσμημα για την εν δυνάμει ερωμένη σου και να δίνεις στην επί χρόνια γυναίκα σου ένα cd. Οταν ο άπιστος Αλαν Ρίκμαν του «Αγάπη, Ειναι» χαρίζει στη σύζυγό του Εμα Τόμπσον μια συλλογή της Τζόνι Μίτσελ, ενώ εκείνη είχε βρει στην τσέπη του παλτού του το χρυσό μενταγιόν, η αγάπη κλονίζεται. Μαζί και η ηρωίδα της. Ο,τι ακολουθεί είναι ένας αυτοσχεδιασμός λίγων λεπτών, όπου μια προδομένη γυναίκα προσπαθεί να μη χαλάσει το χριστουγεννιάτικο κέφι των παιδιών της κι αποσύρεται στην κρεβατοκάμαρά της για να ανασυγκροτηθεί. Το «Both Sides Now» παίζει τόσο εύστοχα στο σάουντρακ, μιλώντας για τα όνειρα που είχες μικρή, πώς θεωρούσες τον έρωτα και πώς αυτός απομυθοποιήθηκε. Η Τόμπσον, κάθεται μόνη στο διπλό της κρεβάτι, κλαίει βουβά, διαλύεται σε χίλια κομμάτια, σκουπίζει τα μάτια της, ξαναϊσιώνει τις ζάρες στο κάλυμμα και κατεβαίνει ξανά στο σαλόνι για να συνεχίσουν τα οικογενειακά τους Χριστούγεννα.

Emma Tompson Love Actually GIF

«Αυτή η σκηνή, όπου η ηρωίδα μου κλαίει στο κρεβάτι άγγιξε πολλούς ανθρώπους γιατί... την ξέρουμε, την έχουμε ζήσει όλοι μια τέτοια στιγμή» είπε η Τόμπσον πριν από λίγες μέρες σε φιλανθρωπικό γκαλά που έγινε για να στηρίξει το Tricycle Theatre του Λονδίνου. «Εμένα ήταν το τέλος της σχέσης μου με τον Κένεθ Μπράνα...»

Διαβάστε κι αυτό: Το «Love Actually» σίκουελ θα γίνει, αλλά χωρίς την Εμα Τόμπσον

emma thompson keneth 607

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι δύο Βρετανοί πρωταγωνιστές γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν το 1987, όταν έπαιξαν μαζί στη δραματική σειρά του BBC «Fortunes Of War». Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν κι έγιναν το χρυσό ζευγάρι της αγγλικής και ευρωπαϊκή σκηνής. Στη Μ. Βρετανία ήταν ό,τι και οι «Μπραντζελίνα» - οι εφημερίδες τους αποκαλούσαν χαϊδευτικά «Ken and Em», ενώ οι ίδιοι έμοιαζαν να έχουν την τέλεια σχέση και τις ιδανικές συνεργασίες - σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, έγραφαν, σκηνοθετούσαν κι έπαιζαν συνέχεια μαζί («Peter’s Friends», «Dead Again», «Much Ado About Nothing»).

emma keneth 607 1

Μέχρι που το 1996, ο Μπράνα γνώρισε την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στα γυρίσματα του «Frankenstein». Την ερωτεύτηκε παράφορα και εγκατέλειψε το γάμο του.

«Ο Κεν μου ράγισε πολύ άσχημα την καρδιά μου. Ηξερα ακριβώς τι σημαίνει να βρίσκεις ένα κόσμημα στα πράγματα του άντρα σου, που δεν προορίζεται για σένα. Η δική μου περίπτωση δεν ήταν ακριβώς ίδια, αλλά πέρασα από κάτι παρόμοιο...»

Θυμηθείτε κι αυτό: To Flix συναντά την Εμα Τόμπσον και εκείνη στέλνει χαιρετισμούς στους κατοίκους της Λέσβου

keneth helena 607

«Εκείνη την περίοδο, χρειάστηκε να παίξω τόσο γαμημένο θέατρο στην καθημερινότητά μου - κλαίγοντας στην κρεβατοκάμαρά μου και μετά μαζεύοντας τα κομμάτια της καρδιάς μου και κλειδώνοντάς τα στο κομοδίνο, ώστε να βγω στον έξω κόσμο χαρούμενη και ευτυχισμένη...»

Σήμερα πάντως, διευκρινίζει, δεν κρατά κακία σε κανέναν. Ούτε στην Μπόναμ Κάρτερ που ήταν ζευγάρι με τον Μπράνα για μια 5ετία, πριν παντρευτεί τελικά τον Τιμ Μπάρτον. «Ολα αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Δεν μπορείς να κρατάς τέτοιες κακίες. Είναι ανώφελο. Δεν έχω την ενέργεια ούτε να ασχοληθώ. Με την Ελενα τα βρήκαμε πριν από χρόνια. Τη θεωρώ μία θαυμάσια γυναίκα....»

thompson bohnam carter 607

Διαβάστε περισσότερα: