Buzz

Είδαμε το «The Wolf of Wall Street». Αυτά είναι τα 5 πράγματα που κρατήσαμε.

στα 10

Η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, η πέμπτη του συνεργασία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο έρχεται τα Χριστούγεννα στα σινεμά. Εμείς μόλις πήραμε την πρώτη δόση αδρεναλίνης.

Είδαμε το «The Wolf of Wall Street». Αυτά είναι τα 5 πράγματα που κρατήσαμε.

Το «The Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε παρακολουθεί την ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορτ, που ξεκίνησε την καριέρα του στη Wall Street τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987 και κατάφερε, από προσωπική φιλοδοξία και χάρισμα στις πωλήσεις, να γίνει ένας από τους πολυεκατομμυριούχους της φούσκας. Το φιλμ πέρασε δια πυρός και σιδήρου, λόγω της μεγάλης του διάρκειας (που ορίστηκε, πια, στις τρεις, γεμάτες ενέργεια, ώρες) και ξεκινά την πορεία του στην Αμερική μόλις τώρα, μαζεύοντας ενθουσιώδεις κριτικές και διακρίσεις για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Τζόνα Χιλ, από υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες μέχρι βραβεία των σωματείων κριτικών (διαβάστε εδώ όλα τα βραβεία στο δρόμο για τα Οσκαρ). Ο «Λύκος της Wall Street» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες ανήμερα τα Χριστούγεννα από τις Seven Films και Spentzos Film. Την αναλυτική γνώμη του Flix θα τη διαβάσετε τότε, αλλά προς το παρόν πάρτε μια πρώτη γεύση από τα 5 πράγματα που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

  • 1.Ο Μάρτιν Σκορσέζε κάνει ένα καινούριο «Goodfellas», από την άποψη της περιγραφής της δομής μιας κλειστής φατρίας λαμπερών και βρώμικων ανθρώπων που δουλεύουν στο περιθώριο του νόμου, με τη δική τους ιεραρχία, κερδίζοντας το glamour των σταρ.

  • 2Λεονάρντο Ντι Κάπριο δίνει μια ερμηνεία πιο δυνατή, λεπτοδουλεμένη, επική κατά στιγμές, γεμίζοντας την ταινία μ’ ένα μεγαλειώδη ήρωα, συναρπαστικό και γεμάτο τρωτά σημεία.

  • 3.Ο Τζόνα Χιλ προωθείται στην Αμερική για τα βραβεία β’ ανδρικού ρόλου κι είναι πράγματι απολαυστικός στην ερμηνεία του, ο ηθοποιός ωστόσο που έχει τη συγκλονιστικότερη σκηνή καρατερίστα είναι ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, ως psycho, κοκαϊνομανής χρηματιστής παλαιάς κοπής, με μάτι που γυαλίζει και τη θεϊκή ατάκα «let’s fuck»!

  • 4.Από τις καλύτερες στιγμές του φιλμ είναι το επαναλαμβανόμενο, χαρακτηριστικά Σκορσεζικό voice over του ήρωα, που περιγράφει το παρελθόν του κι αναπολεί, κοιτάζοντας σε τακτά διαστήματα και την κάμερα, μιλώντας απ’ ευθείας στο κοινό.

  • 5.Κανείς ως τώρα, σε ταινία των ‘80s ή του σήμερα, δεν έχει αποτυπώσει με τέτοια ακρίβεια, με σύνθετο θαυμασμό και αηδία, το πόσα πάρα πολλά ναρκωτικά, λεφτά και σεξ κυλίστηκαν στα πατώματα των χρηματιστών της εποχής, το πόσο τσιτώθηκαν τα όρια σαν παιδικό παιχνίδι και το πόσο μαγικό και καταστροφικό ήταν αυτό για το ανθρώπινο είδος, όσο ο Σκορσέζε σ’ αυτήν την ταινία.

Περισσότερα για το «The Wolf of Wall Street»: