Buzz

«Ο Λύκος της Wall Street»: αυτό είναι το viral video που έβλεπε ξανά και ξανά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την τριπαρισμένη του σκηνή

στα 10

Ο Μάρτιν Σκορσέζε επαινεί δημόσια τον πρωταγωνιστή του για την αλά Ζακ Τατί σωματικότητα του ταλέντου του. Ειδικά σε μία απαιτητική, τριπαρισμένη σκηνή. Ο Λεονάρντο σήμερα μας δείχνει το viral βίντεο από το οποίο εμπνεύστηκε την ερμηνεία του. Δείτε το...

«Ο Λύκος της Wall Street»: αυτό είναι το viral video που έβλεπε ξανά και ξανά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την τριπαρισμένη του σκηνή

Ο Μάρτιν Σκορσέζε δε φοβήθηκε ποτέ, ούτε έκανε πίσω μπροστά στην πρόκληση. Και η νέα ταινία του, «Ο Λύκος της Wall Street» έχει αρκετές σκηνές που ενέπνευσαν τον πρωταγωνιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο να τη χαρακτηρίσει «σύγχρονο Καλιγούλα» και για αυτό κρατούν ξάγρυπνους τα βράδια τους αμερικανούς λογοκριτές: γυναικείο full-frontal γυμνό, σεξουαλικά όργια, S&M και αρκετά ναρκωτικά ώστε ο «Σημαδεμένος» να μοιάζει με οικογενειακή δραμεντί.

Μία τέτοια σκηνή, όπου ο Ντι Κάπριο, ο οποίος ερμηνεύει τον πάλαι ποτέ δοξασμένο και διεφθαρμένο χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορτ (στου οποίου τα απομνημονεύματα βασίζεται η ταινία), καταναλώνει μαζί με τον κολλητό του (Τζόνα Χιλ) μία υπερβολική δόση αμφεταμίνης τον δείχνει να υποφέρει τις συνέπειες: ένα επεισόδιο ημι-παράλυσης ενώ είναι εκτός σπιτιού και τον αγώνα του όσο προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο του κορμιού του και να επιστρέψει.

Πρόσφατα ο Ντι Κάπριο ομολόγησε πόσο σημαντική ήταν για αυτόν αυτή η σκηνή. «Αυτό που θέλαμε ήταν ολόκληρη η ταινία να μοιάζει σαν παραισθησιογόνα βόλτα με τρενάκι του τρόμου» είπε. «Αυτή η σκηνή για μένα ήταν μία ταινία μέσα στην ταινία. Μία μέρα στη ζωή ενός τυχοδιώκτη που έχει πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών...»

2

Ο Ντι Κάπριο την ερμηνεύει σωματικά, σε ένα αποτέλεσμα που πατά στις τακτικές των μεγάλων σλάπστικ κωμικών - μπουσουλάει, κυλιέται, χάνει την ισορροπία του προσπαθώντας να σταθεί όρθιος. Ο Σκορσέζε μάλιστα, συνέκρινε το αποτέλεσμα με την ικανότητα του Ζακ Τατί αλλά και του Τζέρι Λούις στην σωματική κωμωδία. «Θα τοποθετούσα αυτή τη σκηνή μαζί με τις καλύτερες σλάπστικ σκηνές κωμωδίας που έχουν μείνει κλασικές στην ιστορία. Ο Λίο είναι ένας εξαιρετικός σωματικός ηθοποιός. Εξαιρετικός..»

Ο ίδιος ο Ντι Κάπριο αποκάλυψε τι τον βοήθησε να ερμηνεύσει έναν άνθρωπο σε αυτή την κατάσταση. Και δεν ήταν μόνο οι διηγήσεις του ίδιου του Μπέλφορτ, ο οποίος στεκόταν δίπλα του ως σύμβουλος στα γυρίσματα. Ηταν ένα βίντεο στο youtube. Ενα βίντεο από κάμερα ασφαλείας μίνι μάρκετ που είχε γίνει viral.

«Η έρευνά μου με οδήγησε στο βίντεο με τίτλο ''The Drunkest [Guy] in the World''. Ενας μεθυσμένος άντρας προσπαθεί να αγοράσει μία εξάδα μπύρες ακόμα και το σώμα του τον εγκαταλείπει μέσα στο μίνι μάρκετ. Κατέληξα να βλέπω το βίντεο σε λούπα. Ξανά και ξανά. Υπήρξε μεγάλη πηγή έμπνευσης για μένα...»

Το βρήκαμε κι εμείς λοιπόν και σας το παραθέτουμε - θυμίζοντας ότι «Ο Λύκος της Wall Street» θα κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα από τη Seven & Spentzos Films:

.

Περισσότερος Λύκος της Wall Street: