Buzz

«Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot»: Τρέιλερ για τη νέα ταινία του Γκας Βαν Σαντ

στα 10

Χοακίν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνεϊ Μάρα και Τζακ Μπλακ πρωταγωνιστούν στο φιλμ που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

«Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot»: Τρέιλερ για τη νέα ταινία του Γκας Βαν Σαντ

Θα μπορέσει η νέα ταινία του Γκας Βαν Σαντ να ξεπλύνει την πικρή γεύση που άφησε η προηγούμενη, «The Sea of Trees», η οποία γιουχαρίστηκε όσο λίγες στο Φεστιβάλ Καννών του 2015; Το καστ και το υλικό του «Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot» μας κάνουν να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, αν και ομολογουμένως ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει να παραδώσει κάτι πραγματικά σπουδαίο από την εποχή του «Milk», μια δεκαετία πριν.

Το καινούργιο φιλμ βασίζεται στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του καρτουνίστα και μουσικού Τζον Κάλαχαν, ο οποίος έγινε τετραπληγικός εξαιτίας ενός δυστυχήματος με το αυτοκίνητο που τον άφησε παράλυτο στα 21 του χρόνια. Ο Κάλαχαν μεγάλωσε στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, υιοθετημένος από μια οικογένεια με πέντε ακόμα παιδιά. Η παιδική του ηλικία ήταν σκληρή: στα οκτώ χρόνια του τον κακοποίησε σεξουαλικά δασκάλα στο σχολείο του, στα 12 χρόνια του ήταν ήδη αλκοολικός. Μετά το δυστύχημά του, ξεκίνησε να σχεδιάζει και βρήκε στα σκίτσα του ένα είδος ψυχανάλυσης και θεραπείας – στα 27 του, μάλιστα, έκανε κι αποτοξίνωση από το αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμη: Χριστέ μου! Τρέιλερ για τη «Μαρία Μαγδαληνή» με τη Ρούνι Μάρα και τον Χοακίν Φίνιξ

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot 607

Η δουλειά του, γεμάτη μαύρο χιούμορ και κυνισμό, συχνά καταπιάστηκε με θέματα ταμπού, όπως φυσικά η αναπηρία, και πολλές φορές τα έργα του απαγορεύτηκαν ή μποϋκοταρίστηκαν στο Πόρτλαντ. Ωστόσο ο Κάλαχαν συνεργάστηκε τακτικά και με τεράστια αναγνώριση με το New Yorker, το Penthouse και το Playboy ως το θάνατό του, το 2010.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κάλαχαν ερμηνεύει ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος επανασυνδέεται εδώ με τον Βαν Σαν 23 ολόκληρα χρόνια μετά το «To Die For», ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Τζόνα Χιλ, Ρούνεϊ Μάρα, Τζαν Μπλακ, Ούντο Κίερ, Μπεθ Ντίτο και Κιμ Γκόρντον.

Η ταινία είναι μια παραγωγή των Amazon Studios και αναμένεται στις (αμερικανικές) αίθουσες τον Μάιο, αφού πρώτα περάσει από το Φεστιβάλ του Σάντανς και το διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε, όπου θα διεκδικήσει τη Χρυσή Αρκτο.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ καθώς και τις αφίσες της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot poster 607

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot poster 607