Buzz

What's in the box? Ή τι έχει το ψυγείο σου, Ντέιβιντ Φίντσερ;

στα 10

Ενα video essay που θα σας διασκεδάσει πολύ: δείτε πώς και πόσο χρησιμοποιεί ο Ντέιβιντ Φίντσερ τα ψυγεία ως κλου στις ταινίες του.

What's in the box? Ή τι έχει το ψυγείο σου, Ντέιβιντ Φίντσερ;

Δείξε μου τι έχει το ψυγείο σου, να σου πω ποιος είσαι λέει ο λαός (κι αν δεν το λέει, θα μπορούσε) και στο κινηματογραφικό σύμπαν του Ντέιβιντ Φίντσερ αυτό φαίνεται πώς είναι κυριολεκτικό. Ο σύγχρονος auteur του σασπένς και των ψυχολογικών θρίλερ χρησιμοποιεί αυτή τη λεπτομέρεια, αυτή συγκεκριμένα τη συσκευή, σε κάθε του ταινία. Και πάντα σ' ένα κομβικό σημείο - άρρηκτα συνδεδεμένο με την υπόθεση και τη διάσταση των χαρακτήρων.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ποιον σύγχρονο auteur έχει επηρεάσει, όσο δεν φαντάζεστε, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ; Τον Ντέιβιντ Φίντσερ!

Fridge Fincher 607 1 Fight Club

Στο «Παιχνίδι» ένα άδειο ψυγείο υποψιάζει τον Μάικλ Ντάγκλας ότι δε βρίσκεται σε κανονικό σπίτι, αλλά σκηνικό, οπότε και στο επίκεντρο μίας απάτης. Στο «Fight Club» το ψυγείο του Εντουαρντ Νόρτον είναι αυτό που ανατινάζεται, το διαμέρισμα παίρνει φωτιά, και η περιπέτειά του ξεκινά. Στο «Se7en» ο Μόργκαν Φρίμαν βρίσκει τις πρώτες ενδείξεις στα μαγνητάκια του ψυγείου. Και στην «Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», ένα καινούργιο που φέρνουν οι μεταφορείς στο διαμέρισμα του ζευγαριού, γίνεται σύμβολο της αρχής μίας ευτυχισμένης κανονικότητας και κοινής τους ζωής.

Fridge Fincher 607 2Se7en

Δείτε επίσης: Τα κοντινά του Αλφρεντ Χίτσκοκ γράφουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία

Μας αρέσουν αυτά τα video essays. Σε κουρδίζουν να παρατηρείς λεπτομέρειες του κινηματογραφικού σύμπαντος ενός σκηνοθέτη, από άλλη πόρτα. Ελπίζουμε να τα διασκεδάζετε κι εσείς.

Δείτε το:

.

Δείτε περισσότερα: