Buzz

7 ρόλοι που εξηγούν γιατί η Κλερ Φόι είναι το κορίτσι που αγαπάμε

στα 10

Από Ντίκενς ως... Στιγκ Λάρσον, η Κλερ Φόι μπορεί να κάνει τα πάντα καλύτερα απ' όλες!

7 ρόλοι που εξηγούν γιατί η Κλερ Φόι είναι το κορίτσι που αγαπάμε

Είναι 34 χρόνων, από το Στόκπορτ, λίγο έξω από το Μάντσεστερ, μαμά μιας κόρης και, παράλληλα, η ηθοποιός με την πιο συναρπαστική καριέρα των τελευταίων λίγων χρόνων, ακριβώς όπως έγινε στο παρελθόν με συναδέλφους της σαν την Τζέσικα Τσαστέιν ή τη Ρούνι Μάρα. Η Κλερ Φόι αίζει σε όλες τις ταινίες που θέλουμε να δούμε, ή μετατρέπει, μόνη της, αδιάφορα πρότζεκτ σε ταινίες που θέλουμε να δούμε.

Ετσι, πριν τη συναντήσουμε τη χρονιά που έρχεται σε τουλάχιστον δύο από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν, ρίχνουμε μια επιλεκτική ματιά στους ρόλους της Κλερ Φόι, στο πώς, κάποια στιγμή, ξέφυγε από το δράμα εποχής, στο πόσο ευμετάβλητη είναι και στο πόσο μαγικό είναι το ευθύ βλέμμα της και το διάφανο δέρμα της.

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Emmy 2018 | Προτάσεις γάμου, νέοι έρωτες και παλιές αγάπες

little dorrit 607

«Little Dorrit», 2008

Μίνι σειρά του BBC, όπου η Κλερ Φόι υποδύεται τη Μικρή Ντόριτ του τίτλου (και του μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς), που γεννιέται στις φυλακές του Λονδίνου του 1820 και αγωνίζεται, μέσα στη λάσπη και τη φτώχεια, να σώσει την ίδια και τον έγκλειστο πατέρα της. Δείτε το τρέιλερ του «Little Dorrit» εδώ.

season of the witch 607

«Season of the Witch», 2011

Ταινία του Ντόμινικ Σένα όπου, τουλάχιστον, η Κλερ Φόι έπαιξε παρέα με τον Νίκολας Κέιτζ! Δείτε το τρέιλερ του «Season of the Witch» εδώ.

breathe 607

«Breathe», 2017

Η Κλερ Φόι συμπρωταγωνίστησε δίπλα στον συμπατριώτη της, Αντριου Γκάρφιλντ, στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του άλλου συμπατριώτη της, Αντι Σέρκις και δεν άφησε μάτι στεγνό. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Breathe» εδώ.

the crown 607

«The Crown», 2016-2017

Οι δύο σεζόν της σειράς, όπου η Κλερ Φόι υποδύθηκε τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, τής χάρισαν μία Χρυσή Σφαίρα, ένα Emmy, ένα BAFTA, δύο SAG και την οριστική, βασιλική σφραγίδα της στην τηλεοπτική Ιστορία. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «The Crown» εδώ.

Unsane 607

«Unsane», 2018

Επειδή ο Στίβεν Σόντερμπεργκ είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος άνθρωπος, επέλεξε την Κλερ Φόι για το ταχύτατο, γυρισμένο με iphone, απολαυστικό, ενδεχομένως φεμινιστικό, θρίλερ του. Διαβάστε τη γνώμη του Flix και δείτε περισσότερα για το «Unsane» εδώ.

first man 607

«First Man», 2018

Στη νέα ταινία του Ντέιμιεν Σαζέλ, όπου ο Ράιαν Γκόσλινγκ κρατά, εξ ορισμού κι εκ φύσεως, τα πρωτεία, η Κλερ Φόι, ως σύζυγος του Νιλ Αρμοστρονγκ, Τζάνετ, είναι εκείνη που προσφέρει μικρά ψήγματα ευαισθησίας, ματιές στην προσωπική ζωή ενός ζευγαριού και στιγμές συγκίνησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix και δείτε περισσότερα για το «First Man».

the girl in the spider's web 607

«The Girl in the Spider's Web», 2018

Με σκηνοθέτη τον Φέντε Αλβαρεζ, το σίκουελ του «Κοριτσιού με το Τατουάζ», από εκεί που θα μας προκαλούσε παντελή αδιαφορία, γίνεται, σιγά-σιγά, μια ατμοσφαιρική πρόκληση, επειδή, μόνο, η Κλερ Φόι είναι η Λίζμπεθ Σαλάντερ. Δείτε και διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Girl in the Spider's Web».

Δείτε ακόμη: «Eνα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα». To νέο τρέιλερ του «First Man» μας πάει στο φεγγάρι