Buzz

Η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται 13 χαρακτήρες στο τρέιλερ του «Manifesto»

στα 10

Η ταινία του Γερμανού καλλιτέχνη Τζούλιαν Ρόζεφελντ ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς και μας επιφυλάσσει ένα ανεπανάληπτο ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Αυστραλής ηθοποιού.

Η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται 13 χαρακτήρες στο τρέιλερ του «Manifesto»

Μπορούν τα καλλιτεχνικά μανιφέστα της ιστορίας να εφαρμοστούν στη σύγχρονη κοινωνία; Ενας φόρος τιμής στις πιο παθιασμένες καταθέσεις και στους πρωτοπόρους της τέχνης του 20ού αιώνα, από τους Φουτουριστές και τους Ντανταϊστές στην Pop Art, το Fluxus, τον Λαρς φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, αυτή η σειρά από αναπαραστάσεις, ερμηνευμένες από την Κέιτ Μπλάνσετ, εξερευνά τα επιτελεστικά συστατικά και την πολιτική σημασία αυτών των διακηρύξεων.

Κάπως έτσι περιγράφει η επίσημη σύνοψη του Φεστιβάλ του Σάντανς το «Manifesto» του Γερμανού καλλιτέχνη Τζούλιαν Ρόζεφελντ. Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται ίσως υπερβολικά θεωρητικά, μάλλον είναι αρκετό να σας πούμε ότι η ασυναγώνιστη Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους ζωντανεύουν οι αρχές των σημαντικότερων καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ού αιώνα.

Διαβάστε ακόμη: Η Κέιτ Μπλάνσετ μεταμορφώνεται σε γυναίκα αράχνη στο απόκοσμο τρέιλερ του «Red»

Manifesto 607

Το πρότζεκτ ξεκίνησε έπειτα από μια συνάντηση των δύο καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το «Manifesto» ως ένα video installation που συνήθως προβάλλεται κατακερματισμένο σε οθόνες ισάριθμες με τους χαρακτήρες. Το έργο έχει μέχρι σήμερα παρουσιαστεί σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και γκαλερί στη Μελβούρνη, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ομως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Ρόζεφελντ και η Μπλάνσετ αποφάσισαν να επεκτείνουν την ιδέα του «Manifesto» σε μια μεγάλου μήκους ταινία, η οποία ετοιμάζεται να κάνει σε λίγες μέρες την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Και ίσως σε αυτή τη μορφή να έχουμε πλέον περισσότερες πιθανότητες να απολαύσουμε κάποια στιγμή κι εμείς την Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα ακόμα (πολλαπλό) ρεσιτάλ υποκριτικής. Προς το παρόν, δείτε το τρέιλερ παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Manifesto 607

Manifesto 607

Manifesto 607

Manifesto 607

Η ταινία θα βγεί στις αίθουσες την επόμενη σεζόν από τη Danaos Films