Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018 | Μέρα 8η | O Chewbacca φέρνει την παρέα του στο κόκκινο χαλί

στα 10

Ο,τι άλλο κι αν συνέβη την 8η μέρα του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, σταμάτησε με το βρυχηθμό του Chewbacca στα σκαλιά του Palais des Festivals στην λαμπερή πρεμιέρα του «Solo: A Star Wars Story».

Flix Team
Κάννες 2018 | Μέρα 8η | O Chewbacca φέρνει την παρέα του στο κόκκινο χαλί

Ο καιρός συνεχίζει να παίζει παιχνίδια, να γκριζάρει τον γαλανό ουρανό των Καννών και να ψυχραίνει απότομα την ατμόσφαιρα έξω από τις αίθουσες, όμως το Palais des Festivals μοιάζει να εκπέμπει τη δική του λάμψη και θερμοκρασία καθημερινά. Κανείς δεν καταλαβαίνει από το κόκκινο χαλί (εκτός αν οι σταρ αναγκαστούν να παρελάσουν με ομπρέλες) πόσο μάς τα έχουν χαλάσει φέτος οι καιρικές συνθήκες. Ειδικά, όταν η πρεμιέρα της μέρας είναι κάτι τόσο μεγαλειώδες, τόσο χολιγουντιανά επικό, ώστε οι προβολείς να φαίνονται κι από... ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά.

Κακά τα ψέματα. Ο,τι άλλο κι αν συνέβαινε χθες παράλληλα, πρωταγωνιστές της μέρας ήταν ο Χαν Σόλο, ο Chewbacca και η τεράστια, λαμπερή παρέα τους.

Το Photocall του «Solo: A Star Wars Story» σταμάτησε την κυκλοφορία γύρω από το Palais des Festivals, καθώς παρόλη την απειλή βροχής οι φανς είχαν πλημμυρίσει τους χώρους γύρω από την Κρουαζέτ και την μαρίνα πίσω από το κτίριο, όπου είχαν σκαρφαλώσει σε σκάλες, κάγκελα κι αυτοκίνητα για να κλέψουν μία ματιά από τον Ρον Χάουαρντ και το πολυπληθές καστ του.

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

Photocall SOLO 14

Photocall SOLO 1

Photocall SOLO 2

Photocall SOLO 3

Photocall SOLO 4

Photocall SOLO 5

Photocall SOLO 6

Photocall SOLO 7

Photocall SOLO 8

Photocall SOLO 9

Photocall SOLO 11

Photocall SOLO 12

Photocall SOLO 13

Photocall SOLO 10

Ο Solo πέταξε πυροτεχνήματα, ο Σπάικ Λι δυναμίτη

Μπορεί ο Χαν Σόλο να έφερε λάμψη μεγατόνων στην Κρουαζέτ, εκείνος όμως που φυτίλιασε την ατμόσφαιρα χθες το πρωί ήταν ο Σπάικ Λι με μία συνέντευξη Τύπου του «BlacKkKlansman» που έγινε αυτόματα viral. «Πρέπει να ξυπνήσουμε! Δε γίνεται να παραμείνουμε άλλο σιωπηλοί!» Μπορεί σ' ένα πρώτο επίπεδο η νέα ταινία του Λι να ξεγελά με τον απολαυστικό κωμικό της τόνο. Οσα αφηγείται όμως, συνδέουν μία αληθινή ιστορία του παρελθόντος (το πώς ο αφροαμερικανός αστυνομικός Ρον Στάλγουορθ κατάφερε να εισχωρήσει στη φασιστική οργάνωση των Κου Κλουξ Κλαν στα 70ς) με μία ανησυχητική πολιτική εξέλιξη του παρόντος (την άνοδο της αμερικανικής ακροδεξιάς και τη ρατσιστική διαδήλωση στο Σάρλτοσβιλ τον Αύγουστο του 2017, που κατέληξε σε τραγωδία).

Spike Lee 607 1

Spike Lee 607 1

Spike Lee 607 3

Ο Σπάικ Λι είπε πολλά κι έξω από τα δόντια. Οι επικεφαλίδες που έκαναν το γύρω του κόσμου όμως ήταν όταν αρνήθηκε να αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ με το όνομά του: «Μία εθνικιστική διαδήλωση ακροδεξιών φασιστών κατέληξε με τρεις νεκρούς. Τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν πάνω μας: τι επίσημη θέση θα πάρουμε, πώς θα τοποθετηθούμε. Αυτός ο motherfucker που είναι στο Λευκό Οίκο, αρνούμαι να πω το όνομά του, είχε την ευκαιρία να πει ότι καταδικάζει τα γεγονότα - γιατί η χώρα μας στέκεται στην πλευρά της αγάπης και της ενότητας κι όχι του μίσους. Κι αυτός ο motherfucker δεν καταδίκασε την Κου Κλουξ Κλαν. Δεν καταδίκασε την ακροδεξιά. Δεν καταδίκασε τους Ναζί...»

Διαβάστε περισσότερα: Κάννες 2018: Ο Σπάικ Λι αποκαλεί τον Nτόναλντ Τραμπ «That motherf–ker»

You're the one that we want - ooh ooh ooh honey

O Tζον Τραβόλτα έφερε το «Gotti» του Κέβιν Κόνολι στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. Φανερά ανανεωμένος, χάνοντας τα κιλά που είχε πάρει για το ρόλο και ηρεμώντας το πρόσωπό του από τις συνεχείς πλαστικές των τελευταίων χρόνων, ο Τραβόλτα έμοιαζε να διασκεδάζει με τους φωτογράφους του Palais στο παραδοσιακό photo call και να ποζάρει για οικογένειακές φωτογραφίες με την γυναίκα του Κέλι Πρέστον και τα παιδιά τους στο κόκκινο χαλί.

Travolta photocall 607 1

Travolta photocall 607 2

Travolta premiere 607 1

Travolta premiere 607 2

Travolta premiere 607 3

Travolta premiere 607 4

Travolta premiere 607 5

Eχουμε πόλεμο - κι ο Βενσάν Λιντόν πρωταγωνιστεί και πάλι!

Επίσημη πρεμιέρα χθες και για το «En Guerre» του Στεφάν Μπριζέ. Πρόκειται για την τέταρτη συνεργασία του Στεφάν Μπριζέ («Ο Νόμος της Αγοράς») με τον πρωταγωνιστή του Βενσάν Λεντόν (βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών), σε μία ακόμα πολιτική ταινία. Το «En Guere» / «Σε Πόλεμο» (προηγούμενος τίτλος "Another World") παρακολουθεί την ιστορία των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων Γάλλων εργατών όταν η βιομηχανική τους μονάδα απείλησε να κλείσει και να μεταφερθεί αλλού - παρόλο που οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει να δουλεύουν απάνθρωπες έξτρα βάρδιες για να εξασφαλίσουν τις δουλειές τους για 5 χρόνια ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα: Κάννες 2018: Ο Βενσάν Λεντόν πολεμά το Κεφάλαιο στο «En Guerre» του Στεφάν Μπριζέ

Brize premiere 607

Brize premiere 607 1

Brize premiere 607 2

Τα... vertigo του έρωτα στο «Asako I & II» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Πρεμιέρα και για τον Ιάπωνα σκηνοθέτη που με την νέα του ταινία, ένα ανατρεπτικά ρομαντικό φιλμ, θυμίζει τόσο Ερίκ Ρομέρ όσο και Αλφρεντ Χίτσκοκ διεκδικεί ήδη ένα μεγάλο βραβείο στο 71ο Φεστιβάλ Καννών.

Η Ασάκο γνωρίζει τον Μπακού σε μια έκθεση φωτογραφίας και αυτό είναι αρκετό για να ερωτευτούν παράφορα. Σαν να είναι οι μόνοι άνθρωποι που γνώρισαν ποτέ την έννοια του «κεραυνοβόλου έρωτα» θα αψηφήσουν τις πιθανότητες του «για πάντα» και θα ζήσουν σαν όλος ο κόσμος να υπάρχει για να χωρέσει τον έρωτά τους. Μέχρι τη στιγμή που ο Μπακού θα εγκαταλείψει την Ασάκο. Εξι χρόνια μετά, η Ασάκο θα πιστέψει ότι ξαναβρήκε τον Μπακού σε μια επιχείρηση με σάκε δίπλα στο καφέ όπου δουλεύει. Θα τον συναντήσει για να ανακαλύψει ότι το όνομά του είναι Ριοέι, θα τον φλερτάρει και θα ζήσει μαζί του χωρίς ποτέ να του αποκαλύψει την ομοιότητα με τον προηγούμενη εραστή της.

Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Asako I & II» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Asako I & II red carpet 1

Asako I & II red carpet 2

Asako I & II red carpet 3

Asako I & II red carpet 4

Το «Solo: A Star Wars Story» στο πιο διάσημο κόκκινο χαλί του κόσμου

Και η μέρα τελείωσε όπως ακριβώς ξεκίνησε: ο Ρον Χάουαρντ έφερε το καστ του «Solo: A Star Wars Story» στο κόκκινο χαλί του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και ο Τιερί Φρεμό φώτισε τον ουρανό της Κυανής Ακτής με ένα 10λεπτο εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων στην πιο εντυπωσιακή πρεμιέρα για φέτος.

Μεγαλύτερη λάμψη όμως: τα διαμάντια της Chopard που φόρεσαν και χθες το βράδυ λαμπεροί προσκλεκλημένοι. Οι Τζο Αλγουϊν κι Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι (τα νέα ταλέντα των Trophée Chopard) Σονάμ Καπούρ, Ιζαμπέλ Κουλάρ, Τατιάνα Νάβκα, Ρόι Γουάνγκ, Μινγκ Ξι, Λι Χόνγκι και Ντιάλα Μακί.

Χαζέψτε το πιο διάσημο κόκκινο χαλί του κόσμου:

Solo premiere 1

Solo premiere 607 1

Solo premiere 607 2

Solo premiere 607 3

Solo premiere 607 4

Solo premiere 607 5

Solo premiere 607 6

Solo premiere 607 7

Solo premiere 607 8

Solo premiere 607 9

red carpet 1

red carpet 2

red carpet 3

red carpet 17

red carpet 4

red carpet 5

red carpet 6

red carpet 7

red carpet 9

red carpet 8

red carpet 10

red carpet 11

red carpet 12

red carpet 13

red carpet 14

red carpet 15

red carpet 16

red carpet 18

red carpet 19

red carpet 20

red carpet 21

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

To 71o Φεστιβάλ Καννών σαν να ήσασταν εκεί: