Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018 | Μέρα 2η | Τόπο στα κορίτσια! Και στον Μάρτιν Σκορσέζε...

στα 10

Οπου γεμίσαμε ενέργεια από τα κορίτσια του «Rafiki», απολαύσαμε 2 ώρες τον Μάρτιν Σκορσέζε να μιλάει και χαζέψαμε με την κομψότητα της Τζούλιαν Μουρ στο κόκκινο χαλί.

Flix Team
Κάννες 2018 | Μέρα 2η | Τόπο στα κορίτσια! Και στον Μάρτιν Σκορσέζε...

Η δεύτερη μέρα του 71ου Φεστιβάλ Καννών ξεκίνησε με δροσιά. Τόσο κυριολεκτικά - θα βρέξει, δεν θα βρέξει - όσο και μεταφορικά, χάρη στην ταινία της Γουανούρι Καχίου, «Rafiki», πρώτη ταινία από την Κένυα που συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ήδη απαγορευμένη στη χώρα της.

Μια ταινία-τσιχλόφουσκα, με κοινωνικοπολιτικό εκτόπισμα, ένα κοριτσίστικο ρομάντζο με γεύση γρανίτα από λεμόνι και ακτιβισμό, η ιστορία της Κένα και της Ζίκι ήταν η πινελιά από εκατομμύρια χρώματα που χρειαζόταν η μέρα για ν' ανέβει. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το photocall της ταινίας κι από τη βραδινή εμφάνιση των συντελεστών.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix: Κάννες 2018 | «Rafiki» σημαίνει φίλη, ή κοριτσίστικο ρομάντζο με γεύση γρανίτα από λεμόνι και ακτιβισμό

rafiki 607

rafiki 607

rafiki 607

rafiki 607

rafiki 607

Η επίσημη πρεμιέρα του «Leto», του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, έφερε τους συντελεστές της ταινίας στις Κάννες, αλλά όχι και τον σκηνοθέτη της, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό από την κυβέρνηση Πούτιν. Οι συνεργάτες του, φυσικά, φρόντισαν η απουσία του να γίνει αισθητή...

leto 607

leto 607

Ο Ασγκάρ Φαραντί, έχοντας ξεμπερδέψει την προηγούμενη μέρα του Φεστιβάλ με τις... λαμπερές υποχρεώσεις του, μίλησε στους δημοσιογράφους για το «Everybody Knows», μαζί με τους πρωταγωνιστές του, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ και Ρικάρντο Νταρίν.

Διαβάστε εδώ *: Κάννες 2018 | Η Πενέλοπε μιλά για τον Χαβιέρ κι ο Φαραντί για τον Παναχί, στη συνέντευξη Τύπου του «Everybody Knows»*

everybody knows 607

Το «Donbass», η ταινία του Σεργκέι Λόζνιτσα, μια βίαιη, γκροτέσκα, καθηλωτική ματιά στον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, άνοιξε επίσημα το τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα, παρουσία και της Κριτικής Επιτροπής του, με πρόεδρο τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο.

donbass 607

donbass 607

donbass 607

Αυτή ήταν και η ημέρα όπου ξεκίνησε τις προβολές του το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, με επίσημο άνοιγμα τα «Αποδημητικά Πουλιά» του Σίρο Γκέρα, του Κολομβιανού σκηνοθέτη του «Στην Αγκαλιά του Φιδιού».

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix: Κάννες 2018 | Τα «Αποδημητικά Πουλιά» του Σίρο Γκέρα είναι μια ταινία που (δεν) έχεις ξαναδεί

Birds of Passage

Το ντεμπούτο το στη μεγάλου μήκους μυθοπλασία έκανε, στο Διαγωνιστικό Τμήμα, ο Αμπού Μπακρ Σόκι, με το «Yomeddine», ένα ναΐφ road movie ενός θεραπευμένου λεπρού, παρέα με τον γάιδαρό του κι ένα ορφανό αγόρι, σε αναζήτηση οικογένειας και αποδοχής. Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ωστόσο, απουσίασε από το κόκκινο χαλί.

yomeddine 607

yomeddine 607

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix: Κάννες 2018 | «Yomeddine»: Χωράει ευτυχία και στην αποικία των λεπρών (και των Καννών)

Η αληθινή απόλαυση της ημέρας, ωστόσο, βρέθηκε όχι σε ταινία, αλλά σε... συζήτηση!

Scorsese Masteclass Cannes 607 4

Scorsese Award Cannes71 607 2

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον μεγαλύτερο εν ζωή Αμερικανό σκηνοθέτη, Μάρτιν Σκορσέζε. Το Flix βρέθηκε στην ειδική προβολή των «Κακόφημων Δρόμων», το 2ωρο masterclass και τη βράβευσή του με το τιμητικό βραβείο Carrosse d'Or.

Διαβάστε εδώ και δείτε βίντεο από όσα, σοφά και χαριτωμένα, είπε: Κάννες 2018 | Το Flix περνά 4 ώρες με τον Μάρτιν Σκορσέζε

Στο λαμπερότερο κόκκινο χαλί της ημέρας, οι παρουσίες που ξεχώρισαν, αναδεικνύοντας τα κοσμήματα Chopard που φόρεσαν, ήταν η Τζούλιαν Μουρ και ο Κριστόφ Βαλτς, συνοδευόμενος από την Καρολίν Σέφελε, καλλιτεχνική διευθύντρια και Πρόεδρο της Chopard. Χαζέψτε παρακάτω.

cannes red carpet 607

cannes day 2 607

cannes day 2 607

cannes day 2 607

cannes day 2 607

cannes day 2 607

cannes day 2 607

cannes day 2 607

Δείτε ακόμη:

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

Διαβάστε ακόμη: