Buzz

Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα μάς δείξει αυτό που ονειρευόταν πάντα: τα «Παράσιτα» ασπρόμαυρα

στα 10

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης δήλωσε ότι η ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας ήταν όνειρο καριέρας και τώρα έχει την ευκαιρία να το κάνει!

Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα μάς δείξει αυτό που ονειρευόταν πάντα: τα «Παράσιτα» ασπρόμαυρα

Με πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office, υποψηφιότητες, βραβεία και διακρίσεις (και, εκτός απροόπτου, σίγουρο το Οσκαρ), τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο δεν έγιναν μόνο ένας από τους πιο δημοφιλείς Χρυσούς Φοίνικες στην ιστορία του φεστιβάλ Καννών, αλλά μετατράπηκαν σε πολιτισμικό φαινόμενο που εξαπλώθηκε... παρασιτικά σε κάθε γωνιά της γης.

Φαίνεται όμως ότι ο Μπονγκ Τζουν-χο είναι έτοιμος για ακόμα μία πρόκληση. Σε έναν μήνα από τώρα, στο 49o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, o Koρεάτης σκηνοθέτης θα παρουσιάσει την ασπρόμαυρη εκδοχή των «Παράσιτων».

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μπονγκ Τζουν-χο αναλύει μια σκηνή από τα «Παράσιτα»

Parasite bw 607 1

Parasite bw 607 2

Ο Τζουν-χο δηλώνει ότι πάντα υπήρξε όνειρό του να γυρίσει ταινία σε αυτό το φορμά. Το 2013 είχε επιχειρήσει ξανά την ασπρόμαυρη επεξεργασία του «Mother» (2009). Αλλωστε, μεγάλη του αγάπη κι επιρροή αποτελεί το «Nosferatu» του Φ. Β. Μουρνάου, το οποίο ο Κορεάτης σκηνοθέτης θεωρεί «εξαγνιστική εμπειρία - σαν τους σολωμούς που ταξιδεύουν ανάποδα στο ποταμίσιο ρεύμα».

Τα «Παράσιτα» δεν είναι η πρώτη ταινία που ένας σκηνοθέτης θέλησε να παρουσιάσει (και) ασπρόμαυρα. Το έκανε κι ο Τζορτζ Μίλερ με το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» κι ο Τζέιμς Μάνγκολντ με το «Logan Noir», την ασπρόμαυρη εκδοχή του υπερήρωρα του Χιου Τζάκμαν. Οπως επίσης, κι ο Φρανκ Ντάραμποντ έχει κυκλοφορήσει το DVD της «Ομίχλης», της κινηματογραφικής διασκευής του best seller του Στίβεν Κινγκ, σε ασπρόμαυρη βερσιόν.

Θα συμπεριλαμβάνεται άραγε η ασπρόμαυρη κόπια των «Παράσιτων» στο Blu-ray της ταινίας που κυκλοφορεί στις 28 Ιανουαρίου - μια εβδομάδα πριν την τελετή των Οσκαρ 2020; Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: