Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

H εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με το πάρτι για τα 3 χρόνια του Flix. Το hangover κρατάει ακόμη...

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Τρία χρόνια πέρασαν απ' όταν το Flix.gr βγήκε «στον αέρα» και ομολογούμε πως ένα πάρτι για να γιορτάσουμε κάτι που μας κάνει καθημερινά χαρούμενους είχε μάλλον καθυστερήσει. Ετσι την Δευτέρα 5 Μαΐου, στο Six D.O.G.S δοκιμάσαμε να ανακαλύψουμε πώς θα ήταν το Flix αν δεν ήταν κινηματογραφικό site, αλλά... πάρτι. Και ήταν γεμάτο αγάπη. Πλημμυρισμένο από φίλους, συναδέλφους, συνεργάτες, σκηνοθέτες και ηθοποιούς, αναγνώστες, ανθρώπους από κάθε πλευρά του σινεμά, όλους αυτούς που από πολύ νωρίς μας έδειξαν πως κάνουμε κάτι σωστά.

2

2

2

2

2

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα απ' όσα συνέβησαν στο πάρτι του Flix και απολαύστε ένα βίντεο με όσα κόπηκαν από τις συνεντεύξεις μας αυτά τα τρία χρόνια.

2

Η εβδομάδα που μας πέρασε όμως ήταν και η τελευταία πριν μπούμε και επίσημα στην εβδομάδα του 67ου Φεστιβάλ Καννών. Με τον πλανήτη (σινεμά) να ζει ήδη στους ρυθμούς του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου είδαμε νέα τρέιλερ, όπως αυτό για το «Le Meraviglie» της Αλίτσε Ρορβάκερ (δείτε το εδώ), το τρέιλερ του «Winter Sleep» (δείτε το εδώ), της καινούριας ταινίας του Νουρί Μπιλγκέ Τσειλάν και ένα ακόμη (δεύτερο κατά σειρά) για το «Maps to the Stars» (δείτε το εδώ) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Είδαμε, όμως, και νέες φωτογραφίες από το «Lost River», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράιαν Γκόσλινγκ (δείτε τις εδώ) και μάθαμε περισσότερους τίτλους ελληνικών μικρού μήκους ταινιών που θα συμμετάσχουν στο επαγγελματικό τμήμα του Short Film Corner.

Εχοντας ήδη δει αρκετό υλικό από τα γυρίσματα του «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου, αυτήν την εβδομάδα είδαμε και την πρώτη επίσημη φωτογραφία από την ταινία που σηματοδότησε και το τέλος των γυρισμάτων για τη διεθνή υπερπαραγωγή που βρίσκει το σκηνοθέτη του «Κυνόδοντα» και των «Αλπεων» στο ίδιο σετ με τον Κόλιν Φάρελ, τη Ρέιτσελ Βάις, τον Τζον Σ. Ράιλι και τον Μπεν Γουίσο. Δείτε εδώ την πρώτη φωτογραφία του «The Lobster» και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

2

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος μέτρησε πόσες καινούριες τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε κόμικς θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από την επόμενη σεζόν και τις παρουσιάζει μία-μία, προσπαθώντας να ανιχνεύσει ποιες από αυτές θα καταφέρουν να επιβιώσουν χάρη στις υπερηρωικές δυνάμεις τους. Διαβάστε εδώ αναλυτικά πόσο χάρτινο ήρωα θα δούμε από δω και στο εξής στις τηλεοράσεις μας.

Τα νέα για το ελληνικό σινεμά συνεχίζουν να είναι σπουδαία. Δύο ελληνικά πρότζεκτ - το «Cosmic Candy» των Ρηνιώ Δραγασάκη & Κατερίνα Κακλαμάνη και το «ι Χαζό Παιδί» του Αλέξανδρου Χαντζή - έγιναν δεκτά στο Sundance Istanbul Lab (διαβάστε περισσότερα εδώ), ενώ το «Park» της Σοφίας Εξάρχου συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία λίγο πριν ξεκινήσει τα γυρίσματά του με μια στάση στο ακριβοθώρητο Directors Lab του Sundance (διαβάστε περισσότερα εδώ).

2

Το Flix επισκέφθηκε τα γυρίσματα της «Μικρής Αρκτου», της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας της Ελισάβετ Χρονοπούλου και μίλησε με τους συντελεστές μιας σύγχρονης ιστορίας βίας και έρωτα στην Αθήνα του σήμερα. Είδαμε και μάθαμε περισσότερα απ' όσα μπορούμε να αποκαλύψουμε για την ώρα, αλλά οι πρώτες φωτογραφίες προϊδεάζουν και από μόνες τους για μια από τις επερχόμενες ελληνικές ταινίες που θα συζητηθούν. Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα της «Μικρής Αρκτου».

2

Αυτήν την εβδομάδα μάθαμε επίσης: