Buzz

Κάτι περίεργο συμβαίνει στα γυρίσματα της «Μικρής Αρκτου» της Ελισάβετ Χρονοπούλου

στα 10

Το Flix βρέθηκε στα γυρίσματα της «Μικρής Αρκτου», τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας της Ελισάβετ Χρονοπούλου, που ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Οι πρώτες εικόνες προδίδουν μόνο λίγα από τα μυστικά της.

Κάτι περίεργο συμβαίνει στα γυρίσματα της «Μικρής Αρκτου» της Ελισάβετ Χρονοπούλου

Στο lobby κεντρικού ξενοδοχείου, ένας νέος άντρας συλλαμβάνεται, ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό που διασχίζει την πολύβουη Αθήνα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών. Απ' την ανορθόδοξη γνωριμία του με την κοπέλα, στο ίδιο ξενοδοχείο, πέντε μήνες πριν, ως τη δραματική κατάληξη της σχέσης τους το ίδιο πρωί. Στο μεσοδιάστημα, η προσπάθεια δυο ανθρώπων ν' αγαπηθούν.

Η «Μικρή Αρκτος» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου μετά το «Ενα Τραγούδι δεν Φτάνει» του 2003 και το «Ο Ανίβας Προ των Πυλών» του 2011.

Μια ταινία με μηδαμινό προϋπολογισμό, αλλά τεράστια αποθέματα ανάγκης για να γίνει εδώ και τώρα, με οποιονδήποτε τρόπο, με δύο ηθοποιούς και στο κέντρο της ένα κινηματογραφικό πείραμα που ανέβασε το βαθμό δύσκολίας των γυρισμάτων μετατρέποντάς τα σε μια πραγματική εμπειρία.

Η κάμερα του Flix βρέθηκε στο Μοναστηράκι, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη και πήρε άδεια να κρυφοκοιτάξει όλα όσα συνέβησαν ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές της ταινίας - τη Σοφία Γεωργοβασίλη και τον Γιάννη Κοκιασμένο - υπό τις καλά μελετημένες «χορογραφίες» του διευθυντή φωτογράφιας, Χρήστου Αλεξανδρή και το άγρυπνο σκηνοθετικό βλέμμα της Ελισάβετ Χρονοπούλου.

Δείτε παρακάτω μερικές εικόνες από το γύρισμα και σε πολύ λίγο καιρό αναμείνατε ένα πλήρες making of της ταινίας.

2

2

2

2

2

2

(φωτογραφίες: Νίκος Πάστρας)

Μικρή Αρκτος / Παραγωγή: Ελισάβετ Χρονοπούλου, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Σενάριο, Σκηνοθεσία, Μοντάζ : Ελισάβετ Χρονοπούλου / Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Βούλγαρη / Διεύθυνση Παραγωγής: Μάνος Παπαδάκης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Αλεξανδρής / Ηχοληψία, Σχεδιασμός Ηχου : Στέφανος Ευθυμίου / Σύμβουλος Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Κατερίνα Σωτηρίου / Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου / Ηθοποιοί: Γιάννης Κοκιασμένος, Σοφία Γεωργοβασίλη, Διώνη Κουρτάκη

Διαβάστε ακόμη: