Buzz

Ο Μπεν Αφλεκ διασκευάζει Αγκάθα Κρίστι

στα 10

Ο ηθοποιός θα βγάλει για λίγο την κάπα του Batman για να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει σε μια κινηματογραφική μεταφορά του «Μάρτυρα Κατηγορίας».

Ο Μπεν Αφλεκ διασκευάζει Αγκάθα Κρίστι

Ολα δείχνουν ότι η Αγκάθα Κρίστι είναι η νέα μόδα στο Χόλιγουντ: Το «Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» ετοιμάζεται να ταξιδέψει και πάλι στη μεγάλη οθόνη, με τον Κένεθ Μπράνα στο τιμόνι, ενώ δύο βιογραφικές ταινίες για τη ζωή της Αγγλίδας βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Και η νέα, απρόσμενη μανία του Χόλιγουντ δεν σταματά εδώ. Μπορεί ο Μπεν Αφλεκ να είναι αρκετά απασχολημένος με το να παίζει τον Batman στις ταινίες της DC και να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες την επόμενη, μετά το «Argo», οσκαρικών προδιαγραφών σκηνοθετική προσπάθειά του, «Live by Night» (δράμα με φόντο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης), ενώ παράλληλα έχει συμφωνήσει να σκηνοθετήσει και μια σόλο ταινία για τον Ανθρωπο Νυχτερίδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει ήδη προγραμματίσει το επόμενο σχέδιό του.

Διαβάστε ακόμη: O Μπεν Αφλεκ αναζητά ήρωες στο πρώτο τρέιλερ του «Justice League»

Ben Affleck 607

Και δεν θα μπορούσε κανείς να τον κατηγορήσει, αν θέλει μια κάποια αλλαγή από τις –όχι και τόσο επιτυχημένες– υπερηρωικές ταινίες της DC. Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης βρίσκεται λοιπόν σε διαπραγματεύσεις με την 20th Century Fox για να αναλάβει τη σκηνοθεσία αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια κινηματογραφική διασκευή του διηγήματος της Αγκάθα Κρίστι, «Witness for the Prosecution» (ή «Μάρτυρας Κατηγορίας», όπως έχει μεταφραστεί το έργο στα ελληνικά).

Το δικαστικό δράμα της μεγάλης κυρίας της αστυνομικής λογοτεχνίας περιστρέφεται γύρω από τη δίκη ενός άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία μιας μεγαλύτερής του γυναίκας, η οποία τον έχει αφήσει μοναδικό κληρονόμο της περιουσίας της. Το σενάριο της νέας αυτή κινηματογραφικής διασκευής υπογράφει ο Κρίστοφερ Κέιζερ, δημιουργός του «Party of Five» και σεναριογράφος του τηλεοπτικού «Tyrant», ενώ ανάμεσα στους παραγωγούς βρίσκεται και ο κολλητός του Μπεν Αφλεκ, Ματ Ντέιμον.

Για την ιστορία, το διήγημα (το οποίο υπήρξε και εξαιρετικά επιτυχημένο θεατρικό) έχει μεταφερθεί στο σινεμά και από τον Μπίλι Γουάιλντερ, το 1957, με πρωταγωνιστές τους Τσαρλς Λότον, Μπάρλεν Ντίτριχ και Τάιρον Πάουερ, αποσπώντας έξι υποψηφιότητες για Οσκαρ.

Φυσικά, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για πιθανό καστ, πέρα από τον ίδιο τον Αφλεκ, ή για το πότε ακριβώς θα χωρέσει στο φορτωμένο του πρόγραμμα την ταινία.

Προς το παρόν, μπορείτε να δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας του 1957.


Διαβάστε ακόμη