Φεστιβάλ / Βραβεία

BAFTA 2015: Και οι Βρετανοί δηλώνουν ανιδιοτελή αγάπη στο «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

στα 10

Η φετινή απονομή των βραβείων BAFTA είχε τα πάντα: έναν όπως πάντα καυστικό Στίβεν Φράι για οικοδεσπότη, βραβεία για Βρετανούς και Αμερικάνους και αρκετές συγκινητικές στιγμές.

Flix Team
BAFTA 2015: Και οι Βρετανοί δηλώνουν ανιδιοτελή αγάπη στο «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ο Στίβεν Φράι κράτησε το τέμπο της φετινής απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αν και ευχήθηκε να μην ξαναχρειαστεί να παρουσιάσει τελετή στο άμεσο μέλλον - πράγμα που θα στεναχωρούσε πολλούς από τους καλεσμένους στην Βασιλική Οπερα του Λονδίνου που γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν βραβείο, παραβρέθηκαν τουλάχιστον σίγουροι πως θα γελάσουν...

O Φράι συναγωνίστηκε σε ευφυία τον Στίβεν Χόκινγκ, τον πιο τιμητικό καλεσμένο της βραδιάς, αναφέρθηκε στη σοκαριστική χρονιά που βρήκε τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον ίδιο εκτός «αγοράς γάμου» (σ.σ ο Στίβεν Φράι παντρεύτηκε πριν από λίγες ημέρες τον συντροφό του) και φιλήθηκε κάπως έντονα με τους Εντουαρντ Νόρτον και Μάικλ Κίτον σε ένα από τα highlights της απονομής. Και ανάμεσα σε κάθε παρουσίαση και κάθε βραβείο, δοκίμασε τις αντοχές της Μ. Βρετανίας σε «κακές λέξεις», επιβεβαιώνοντας την αιρετική του περσόνα, είτε γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter είτε βρίσκεται live ως οικοδεσπότης σε ένα από τα πιο λαμπερά σόου της χρονιάς.

H τελετή απονομής των 86ων BAFTA μεταδόθηκε ζωντανά από τον OTE TV και σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου μπορείτε να τη δείτε ξανά με υπότιτλους στις 22.00 στο OTE CINEMA 2_

Bafta 2015 607

Στις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς συγκαταλέγονται η παρουσία του Στίβεν Χόκινγκ στη σκηνή μαζί με την «κινηματογραφική» του σύζυγο, Φελίσιτι Τζόουνς, το in memoriam αφιέρωμα σε όσους χάθηκαν τη χρονιά που πέρασε (από το οποίο έλειπε σκανδαλωδώς ο Μπομπ Χόσκινς) και η τιμητική βράβευση του Μάικ Λι, ο οποίος σνομπαρίστηκε από τις υποψηφιότητες, αλλά ανεβαίνοντας στη σκηνή δήλωσε πως όσοι περιμένουν από αυτόν να είναι γκρινιάρης θα απογοητευτούν.

BAFTA 2015 607

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που έφυγε με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για την Πατρίσια Αρκέτ, ο Εντι Ρεντμέιν κέρδισε το BAFTA Α' Ανδρικού Ρόλου για τη «Θεωρία των Πάντων», η Τζούλιαν Μουρ συνέχισε το σερί των βραβεύσεων με το BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Still Alice», ενώ ο Τζ. Κ. Σίμονς φεύγει από οποιαδήποτε απονομή με το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Χωρίς Μέτρο».

Το «Ξενοδοχείο Grand Budapest», με 11 υποψηφιότητες, έφυγε από την τελετή με 5 βραβεία (τα περισσότερα της βραδιάς) με μεγαλύτερο αυτό του πρωτότυπου σεναρίου, ενώ το «Παιχνίδι της Μίμησης», παρά τη βρετανική του καταγωγή και την παρουσία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς έφυγε με άδεια χέρια.

Bafta 2015 607

Αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν στην 68η Απονομή των βραβείων BAFTA:

Bafta 2015 607 Οι τέσσερις νικητές των βραβείων ερμηνείας

Bafta 2015 607 O Tζακ Ο' Κόνελ δαγκώνει από χαρά το BAFTA του

Bafta 2015 607 O Εντι Ρεντμέιν με τον Στίβεν Χόκιγνκ

Bafta 2015 607 Ο Μάικλ Κίτον με το βραβείο φωτογραφίας για το «Birdman»

Bafta 2015 607 H Τζούλιαν Μουρ με κόκκινο της φωτιάς

Bafta 2015 607 Ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς με τη συζυγό του

H τελετή απονομής των 86ων BAFTA μεταδόθηκε ζωντανά από τον OTE TV και σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου μπορείτε να τη δείτε ξανά με υπότιτλους στις 22.00 στο OTE CINEMA 2_

Διαβάστε ακόμη:

Tags: BAFTA 2015