Buzz

«Baa Baa Land»: Μια ταινία-αντίδοτο στην αϋπνία, με πρωταγωνιστές… πρόβατα

στα 10

Το οκτάωρο βουκολικό έπος του Γκαρθ Τόμας είναι αλήθεια. Και υπόσχεται γαλήνιο ύπνο και μοναδική χαλάρωση από τα άγχη του σύγχρονου τρόπου ζωής.

«Baa Baa Land»: Μια ταινία-αντίδοτο στην αϋπνία, με πρωταγωνιστές… πρόβατα

Ξεχάστε το «La La Land», τώρα ήρθε το «Baa Baa Land»! Με το ιδιοφυές tagline «Here’s to the ones who dream… of sheep», το οκτάωρο φιλμ που σκηνοθέτησε ο Γκαρθ Τόμας για λογαριασμό της Calm, μιας εταιρείας αφιερωμένης στο διαλογισμό και τις μεθόδους χαλάρωσης, υπόσχεται να αποτελέσει το ιδανικό αντίδοτο για την αϋπνία.

Με το μότο «Η πιο βαρετή ταινία που έγινε ποτέ; Ετσι πιστεύουμε. Κι ελπίζουμε να το πιστέψετε κι εσείς» και ατάκες όπως «Δεν συμβαίνει τίποτα για οκτώ ώρες… Μεγαλειώδες!» να συνοδεύουν με περηφάνια την αφίσα και το προωθητικό υλικό της ταινίας, το φιλμ αποτελείται από μεγάλης διάρκειας πλάνα τα οποία δεν περιλαμβάνουν τίποτα άλλο πέρα από… πρόβατα να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να βόσκουν αμέριμνα σε ένα λιβάδι.

Διαβάστε ακόμη: Το «Spielberg» φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ – Δείτε το τρέιλερ

Baa Baa Land 607 Οι πρωταγωνιστές του «Baa Baa Land» κλέβουν την παράσταση στη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας

Ναι, καλά διαβάσατε, ούτε διάλογοι, ούτε ανθρώπινη παρουσία, ούτε πλοκή, ούτε voice over. Μόνο πρόβατα.

Η εταιρεία εγγυάται ότι η ταινία είναι «Καλύτερη από οποιοδήποτε υπνωτικό χάπι – η απόλυτη θεραπεία για την αϋπνία», όμως πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητές της, είναι απόλυτα σαφές ότι οι δημιουργοί της κλείνουν το μάτι στο σινεφιλικό κοινό με έναν βουκολικό φόρο τιμής σε πειραματικά φιλμ όπως ο «Υπνος» του Αντι Γουόρχολ και, κυρίως, στο αμφιλεγόμενο ρεύμα του «αργού σινεμά» στο οποίο διέπρεψαν auteurs όπως o Μπέλα Ταρ και η Σαντάλ Ακερμάν.

Πάνω απ’ όλα, όμως, δημιούργησαν το απόλυτο κινηματογραφικό ανάλογο της παραδοσιακής μεθόδου για να σε πάρει ο ύπνος: το μέτρημα προβάτων!

Baa Baa Land 607

Baa Baa Land 607

Baa Baa Land 607

Κι αν δεν πιστεύετε ότι το «Baa Baa Land» υπάρχει στ’ αλήθεια και δεν είναι απλά ένα αστείο, σας έχουμε μερικές φωτογραφίες από τη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας που έγινε πριν από μερικές μέρες στον κινηματογράφο Prince Charles του Λονδίνου, παρουσία των πρωταγωνιστών Ram Gosling, Emmmmmaaaaaa Stone και Ewe Grant, και με τους καλεσμένους να καταφτάνουν ντυμένοι με πιτζάμες και ρόμπες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ, καθώς και μια πεντάλεπτη βερσιόν της ταινίας. Για τις πιο βαριές περιπτώσεις αϋπνίας, ολόκληρο το director’s cut κυκλοφορεί online και μπορείτε να το βρείτε επίσης παρακάτω. Ονειρα γλυκά!




Διαβάστε ακόμη

Baa Baa Land poster 607