Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ενωση Κριτικών της Αμερικής ψήφισε τα «Παράσιτα» ως την καλύτερη ταινία του 2019

στα 10

Και η Ενωση Κριτικών Αμερικής ψηφίζει... ξενόγλωσσα, με τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο να κερδίζουν τα δυο από τα πιο σημαντικά βραβεία.

Η Ενωση Κριτικών της Αμερικής ψήφισε τα «Παράσιτα» ως την καλύτερη ταινία του 2019

Λίγες ώρες πριν τις Χρυσές Σφαίρες ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Ενωσης Κριτικών Αμερικής. Τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας αλλά και Σεναρίου, ενώ το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται» κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας.

Οσο αφορά τα βραβεία ερμηνείας, οι Καλύτεροι Α’ και Β’ Ανδρικοί Ρόλοι πήγαν στους Αντόνιο Μπαντέρας, για το «Πόνος και Δόξα» και στον Μπραντ Πιτ για το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» αντίστοιχα, ενώ οι Καλύτεροι Α’ και Β’ Γυναικείοι Ρόλοι πήγαν στις Μέρι Κέι Πλέις για το «Diane» και στην Λόρα Ντερν για το «Ιστορία Γάμου». Διαβάστε τους νικητές και τους επιλαχόντες (με σειρά προτίμησης) των βραβείων παρακάτω.


Καλύτερη Ταινία

«Παράσιτα» (επιλαχόντες: «Μικρές Κυρίες», «Κάποτε Στο… Χόλιγουντ»)

Καλύτερο Σενάριο

Μπονγκ Τζουν-χο και Χαν Τζιν-γουόν για τα «Παράσιτα» (επιλαχόντες: Κουέντιν Ταραντίνο για το «Κάποτε Στο… Χόλιγουντ» και Γκρέτα Γκέργουιγκ για τις «Μικρές Κυρίες»)

little women 607

Καλύτερη Φωτογραφία

Κλερ Μαθόν για το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται» (επιλαχόντες: Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον για το «Κάποτε Στο… Χόλιγουντ» και Γιόρικ Λε Σο για τις «Μικρές Κυρίες»)

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Μπραντ Πιτ για το «Κάποτε Στο… Χόλιγουντ» (επιλαχόντες: Τζο Πέσι για τον «Ιρλανδό», Γουέλσι Σνάιπς για το «Dolemite Is My Name» και Σονγκ Κανγκ-χο για τα «Παράσιτα»)

pain and glory 607

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Αντόνιο Μπαντέρας για το «Πόνος και Δόξα» (επιλαχόντες: Ανταμ Ντράιβερ για την «Ιστορία Γάμου» και Ανταμ Σάντλερ για το «Uncut Gems»)

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Λόρα Ντερν για την «Ιστορία Γάμου» (επιλαχόντες: Φλόρενς Πιού για τις «Μικρές Κυρίες» και Τζένιφερ Λόπεζ για τις «Επικίνδυνες Κυρίες»)

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Μέρι Κέι Πλέις για το «Diane» (επιλαχόντες: Ζάο Τάο για το «Ash Is The Purest White» και Φλόρενς Πιού για το «Μεσοκαλόκαιρο»)