Buzz

Ο Αλεκ Μπόλντγουϊν στο ρόλο του Τζακ Νίκολσον στο remake του «Ζήτημα Tιμής»

στα 10

Can you handle the truth? Ο Ααρον Σόρκιν διασκευάζει το «A Few Good Men» για την live τηλεοπτική του διασκευή στο NBC κι ο Αλεκ Μπόλντγουϊν αναλαμβάνει το ρόλο του συνταγματάρχη Tζέσεπ - ένα ρόλο που έκανε διάσημο ο Τζακ Νίκολσον.

Ο Αλεκ Μπόλντγουϊν στο ρόλο του Τζακ Νίκολσον στο remake του «Ζήτημα Tιμής»

Δε φοβάται τα live και το έχει αποδείξει. Με πρόσφατες τις δύο υποψήφιότητές του για ΕΜΜΥ (για το ρόλο του Προέδρου Τραμπ στο Saturday Night Live), ο Αλεκ Μπόλντγουϊν ξαναβγαίνει στην επικαιρότητα με μία ακόμα πρόκληση: να αναλάβει το ρόλο του Συνταγματάρχη Τζέσεπ στη live τηλεοπτική διασκευή του «Ζήτημα Τιμής» που ετοιμάζει ο Ααρον Σόρκιν για το NBC.

H υπόθεση ακολουθεί έναν άπειρο (και για αυτό αθώο και φιλόδοξο) στρατιωτικό δικηγόρο, ο οποίος αναλαμβάνει να υπερασπίσει δυο πεζοναύτες που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός συναδέλφου τους, και να ξεσκεπάσει τη σκληρότητα, το bullying και τα βασανιστήρια του αμερικανικού στρατού (με τις ευλογίες των ανωτέρων).

Διαβάστε κι αυτό: O Ααρον Σόρκιν ετοιμάζεται για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο σινεμά

A few good men GIF

Ο Ααρον Σόρκιν είχε γράψει το ομώνυμο θεατρικό έργο, αλλά την ομώνυμη ταινία που είχε σκηνοθετήσει ο Ρομπ Ράινερ το 1992, με πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ, Ντέμι Μουρ, Κέβιν Μπέικον και. στον εμβληματικό ρόλο του Συνταγματάρχη, τον Τζακ Νίκολσον. Η σκηνή που ως μάρτυρας ο Συνταγματάρχης Τζέσεπ παγιδεύεται και ομολογεί («you WANT me on that wall, you NEED me on that wall») έχει μείνει στην ιστορία του νεότερου σινεμά ως αξεπέραστη ποπ αναφορά - με τον Νίκολσον να κερδίζει υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου (μία από τις 4 υποψηφιότητες της ταινίας).

Το live remake της ταινίας (ή, για να είμαστε πιο σωστοί, του θεατρικού έργου - καθώς ως θεατρικό θα μαγνητοσκοπηθεί live) αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του NBC, Νιλ Μέρον και Κρεγκ Ζέινταν και υπολογίζουν ότι θα την πραγματοποιήσουν το φθινόπωρο του 2018.

Δείτε κι αυτό: Celebrity Roast: Η σατιρική τιμητική βραδιά του Αλεκ Μπόλντγουιν

alec baldwin 607

H επιλογή του Αλεκ Μπόλντγουϊν ήταν μία εύκολη απόφαση για το NBC. «O Αλεκ έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος του live στις πλάτες του» δήλωσε ο Πρόεδρος του NBC Ρόμπερτ Γκρίνπλατ. «Εχει θεατρική και τηλεοπτική εμπειρία και το φάσμα του ταλέντου του είναι μοναδικό. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσει το δικό του στίγμα στο ρόλο του Συνταγματάρχη Τζέσεπ, σ' ένα έργο που είναι ακόμα απίστευτα μοντέρνο και διαχρονικό, γραμμένο από τον πιο ταλαντούχο συγγραφέα της εποχής μας....»

«Ο Αλεκ είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς μας» συμπλήρωσε κι ο Σόρκιν. «Είναι όνειρο ζωής να τον έχουμε στην ομάδα μας, σε αυτό το live, σε αυτό το ρόλο. Αυτή θα είναι μία νέα ανάγνωση στον Νέιθαν Τζέσεπ και είμαι σίγουρος ότι η ερμηνεία του Αλεκ θα διαπεράσει τις μικρές οθόνες των σπιτιών και θα εισβάλει στα σαλόνια των θεατών...»

Ο Σόρκιν είχε γράψει πρώτα το θεατρικό, σε ηλικία 26 χρονών, το οποίο είχε κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το 1989, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Τρία χρόνια μετά το είχε διασκευάσει ως κινηματογραφικό σενάριο για να το δει να ποζάρει στην πεντάδα των οσκαρικών υποψηφιοτήτων για Καλύτερη Ταινία.

Διαβάστε περισσότερα: