Buzz

In Short: To «Age of Sail» φιλοδοξεί να σαλπάρει ως το Οσκαρ κινουμενων σχεδίων

στα 10

Δείτε ολόκληρη την Virtual Reality ταινία του (ήδη βραβευμένου με Οσκαρ) Τζον Καρς.

In Short: To «Age of Sail» φιλοδοξεί να σαλπάρει ως το Οσκαρ κινουμενων σχεδίων

Η πρώτη του μικρού μήκους του Τζον Καρς ως σκηνοθέτη, μετά από την δουλειά του στο animation τμήμα της Disney, το «Paperman», ένα υπέροχο ασπρόμαυρο ρομάντζο κινουμένων σχεδίων του έφερε και το πρώτο του Οσκαρ.

Και τώρα η τρίτη του μικρού μήκους «Age of Sail», γυρισμένη για το Google Spotlight, φιλοδοξεί να επαναλάβει εκείνη την επιτυχία μετά την προβολή της στο VR τμήμα του φεστιβάλ της Βενετίας.

Δείτε ολόκληρο το «Bao» της Pixar online

age of sail 607

Το «Age of Sail» είναι η ιστορία ενός μοναχικού βαρκάρη που σώζει την ζωή ενός κοριτσιού που πέφτει στην θάλασσα από ένα πλοίο κι ο χρόνος που θα περάσουν μαζί στην βάρκα του μέχρι να φτάσουν στην στεριά, θα του αλλάξει την ζωή.

Ο Τζον Καρςμετρά ανάμεσα στις αναφορές του για την ταινία το «Μαχαίρι στο Νερό», τους «Δώδεκα Ενοσκους», αλλα και το «Καράτε Κιντ» και λέει πως ήθελε να δείξει στην οθόνη το μέγεθος αλλά και την κλειστοφοβική ποιότητα του ωκεανού σε μια ταινία που δεν θα κάνει την θάλασσα να δείχνει ψεύτικη.

age of sail 607

Δείτε πιο κάτω την ταινία ( για την VR εκδοχή της θα πρέπει να κατεβάσετε το app του Google Spotlight Stories) αλλά κι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον making of της.

Δείτε ακόμη: