Buzz

«L'Infini» δείτε ένα μικρού μήκους του Λούκας Ντοντ, σκηνοθέτη του συγκλονιστικού «Girl»

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Λούκας Ντοντ, εντυπωσίασε στις Κάννες και θα είναι το φιλμ που θα κλείσει το 59ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

«L'Infini» δείτε ένα μικρού μήκους του Λούκας Ντοντ, σκηνοθέτη του συγκλονιστικού «Girl»

Το «Κορίτσι» του μόλις 27χρονου Βέλγου Λούκας Ντοντ, η ιστορία μιας νεαρής μπαλαρίνας που θέλει να αφήσει πίσω της το αγόρι που είναι ακόμη, απέσπασε τέσσερα μεγάλα βραβεία (σκηνοθεσίας, ερμηνείας, Queer Palm και Fipresci) στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» στις Κάννες τον περασμένο Μάιο.

Η αγάπη του για τον κόσμο του χορού, την ευαίσθητη πλευρά της παιδικής ηλικίας ή της εφηβείας, ήταν σαφής από την αρχή αφού η πρώτη του μικρού μήκους «Corps Perdu» είχε ως ήρωα έναν νεαρό χορευτή, ενώ και το «L'Infini» είναι εμπνευσμένο από από την παράσταση χορού του Γιαν Μάρτενς «Victor».

Δείτε ακόμη: Κάννες 2018: Το «Girl» είναι η αποκάλυψη του φετινού Φεστιβάλ

L infini Lukas Dhont 607

Το φιλμ κοιτάζει μας ξεναγεί μέσα από τα μάτια του μικρού πρωταγωνιστή του, στην δομή μιας οικογένειας που αλλάζει όταν ο απών πατέρας του επιστρέφει μετά από χρόνια απουσίας και η σχέση του με την μητέρα του δεν θα είναι πια η ίδια.

L infini Lukas Dhont 607

Λυρική και βασισμένη στην κίνηση, με μια ρευστή αφηγηματική δομή και γοητευτικές εικόνες που συχνά μοιάζουν κρυπτικές, το «L'Infini» δείχνει το ταλέντο ενός δημιουργού σε εξέλιξη και μας προετοιμάζει για το θριαμβευτικό επόμενο βήμα του με το «Κορίτσι».

Δείτε το φιλμ στο βίντεο.


Δείτε επίσης: