Φεστιβάλ / Βραβεία

Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2017: Ταινίες μικρού μήκους φέρνουν ολόκληρο τον κόσμο στο νησί της Αποκάλυψης

στα 10

Για πρώτη χρονιά φέτος ξεκινά το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Αιγαίου με ταινίες μικρού μήκους από ολόκληρο τον κόσμο.

Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2017: Ταινίες μικρού μήκους φέρνουν ολόκληρο τον κόσμο στο νησί της Αποκάλυψης
Σκηνή από το «Balcony» του Τόμπι Φελ-Χόλντεν

Ξεκίνησε χτες στο μικρό θέατρο στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο στην Σκάλα της Πάτμου, για πρώτη χρονιά φέτος, το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Αιγαίου με το Aegean Shorts με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Μέσα από 2000 υποβολές ταινιών οι διοργανωτές του Φεστιβάλ επέλεξαν 20 από αυτές για να μεταφέρουν σε όλους όσους παραβρέθηκαν στις προβολές - ενδιαφέρουσες ιστορίες από όλο τον κόσμο μέσα από τα μάτια ταλαντούχων νέων σκηνοθετών.

Διαβάστε ακόμα: Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2017: Ανοίγοντας πανιά με φόντο το «Απέραντο Γαλάζιο» της Πάτμου

the chop Σκηνή από το «The Chop» του Λιούις Ρόουζ

modern housesΣκηνή από το «Modern Houses» του Μάθιου Ντιξον

Με πάντα ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το συγκεκριμένο τμήμα του Φεστιβάλ χωρίστηκε σε τρία μέρη και ξεκίνησε χτες με τις προβολές των δυο πρώτων από αυτών, για να μας ταξιδέψει από την Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στην Μεγάλη Βρετανία με τα υπέροχα «The Chop» του Λιούις Ρόουζ και «Balcony» του Τόμπι Φελ-Χόλντεν, μέχρι την Πορτογαλία με το πειραματικό «And Around… And Around» του Κάρλος Κοέλιο Κόστα και την Ασία με το θρίλερ «Killer Smile» της Καμίλ Μα αλλά και το «Peony Pavilion» του Σίντο Γιάο Λου από την Κίνα και πίσω στην Αμερική με το ψυχολογικό θρίλερ «Modern Houses» του Μάθιου Ντιξον και το «Virgin Land» του Τζιοβάνι Αλόι από το Περού.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα του 2017 Aegean Film Festival

Φυσικά από το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, δεν έλειψαν και οι ελληνικές παραγωγές, με τρεις ταινίες οι οποίες διαγωνίστηκαν και πέρσι στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Τις ελληνικές συμμετοχές άνοιξε το «Felicita» του Γιάννη Ζαφείρη, το οποίο είχε κερδίσει πέρσι εύφημο μνεία στην Δράμα, και ακολούθησαν «Ο Θεατής» του Θοδωρή Βουρνά μια ταινία για το πως νιώθουμε μερικές φορές σαν θεατές της ίδιας μας της ζωής, και το «Whale 52» του Θανάση Τρουμπούκη η οποία μας προσκαλεί να συναντήσουμε την φάλαινα της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα: Aegean Film Festival 2017: Με τα κινηματογραφικά βλέμματα στραμμένα στην Πάτμο

felicita Σκηνή από το «Felicita» του Γιάννη Ζαφείρη

spectator Σκηνή από τον «Θεατή» του Θοδωρή Βουρνά

whale 52 Σκηνή από το «Whale 52» του Θανάση Τρουμπούκη

Το διαγωνιστικό τμήμα θα ολοκληρωθεί απόψε στις 19.00 στο Πάτμιον Πολιτιστικό Κέντρο με το τρίτο μέρος των προβολών Aegean Shorts, με ελεύθερη είσοδο. Η κριτική επιτροπή φέτος αποτελείται από τον Κρίστοφερ Τίντμαν (ιδρυτής του G&T Content της Μεγάλης Βρετανίας και πρώην αντιπρόεδρος του Shorts International), τον Τέο Τσάπος (Project Manager στο Swedish Film Institute) και την Βασιλική Ματασόλγου (διευθύντρια προγράμματος του Balkan Beyond Borders Film Festival). To βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου θα συνοδεύεται από festival strategy και διανομή από την εταιρεία NewBorn Short Film Agency.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου (Aegean Film Festival) διεξάγεται στην Πάτμο από τις 25 μέχρι και τις 30 Ιουλίου. Μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ η COSMOTE TV, το Sundance TV, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το National Geographic. Το φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO, την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης." Το αφιέρωμα «Echoes – Revelations of the ocean» υλοποιείται στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του στο ίντερνετ και ακολουθήστε το στο Facebook και το Instagram.

Aegean Film Festival Poster 2017