Φεστιβάλ / Βραβεία

Aegean Film Festival 2017: Με τα κινηματογραφικά βλέμματα στραμμένα στην Πάτμο

στα 10

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου το Aegean Film Festival στο νησί της Πάτμου με πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο για μέρες και νύχτες Αποκάλυψης.

Flix Team
Aegean Film Festival 2017: Με τα κινηματογραφικά βλέμματα στραμμένα στην Πάτμο

Από τις 25 μέχρι και τις 30 Ιουλίου στην Πάτμο υπάρχουν δύο κύρια μέρη συνάντησης: το δημοτικό σχολείο στη Σκαλα και το παλιό σχολείο στη Χώρα, δύο πανέμορφοι αυτοσχέδιοι κινηματογράφοι που θα φιλοξενήσουν το κυρίως πρόγραμμα του Aegean Film Festival, σε συνέχεια του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτμου που διεξάγεται στο νησί κάθε καλοκαίρι εδώ και επτά χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: To Φεστιβάλ της Πάτμου γίνεται Φεστιβάλ Αιγαίου και είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες

IFFP 2016

IFFP 2016

IFFP 2016

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελειται από ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο, το Aegean Film Festival δίνει έμφαση στο σύγχρονο κοινωνικό χάρτη, εντοπίζει ανεξερεύνητες εικόνες της Μεσογείου, επενδύει πάνω στην επιθυμία των κατοίκων της Πάτμου να δουν αλλά και να φτιάξουν σινεμά και οργανώνει νύχτες φτιαγμένες από εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει επίσημα στις 20:30 της Τρίτης 25 Ιουλίου στη Σκάλα με την προβολή της επανέκδοσης του «Απέραντου Γαλάζιου» του Λικ Μπεσόν και τη «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλα, ενώ οι προβολές ξεκινούν στη χώρα από νωρίς το απόγευμα.

Hunt for the Wilderpeople 607 Hunt for the Wilderpeople

Ma Vie de Courgette 607 My Life as a Zucchini

Ανάμεσα στις ταινίες μυθοπλασίες του προγράμματος του Aegean Film Festival ξεχωρίζουν το «Hunt for the Wilderpeople» του Τάικα Γουατίτι (είναι ο σκηνοθέτης του επερχόμενου «Thor: Ragnarök», το υποψήφιο για Οσκαρ animation για μεγάλους και μικρούς «My Life as a Zucchini» του Κλοντ Μπαράς, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου «Centaur» του Ακτάν Αρίμ Κουμπάτ, η πρεμιέρα του «A United Kingdom» της Αμα Ασάντε με τον Ντέιβιντ Ογιελόβο και την Ρόζαμουντ Πάικ.

Machines 607 2 Machines

Singal που είσαι 607 Πού Είσαι Σινγκάλ;

Το τμήμα ντοκιμαντέρ του Aegean Film Festival φτιάχνει από την αρχή το σύγχρονο χάρτη σε έναν ταραγμένο πλανήτη. Το εξαιρετικό «Μηχανές» του Ραχούλ Τζέιν για τις συνθήκες εργασίας στην Ινδία, τα βραβευμένα «Hell on Earth: the Fall of Syria and the Rise of ISIS» των Σεμπάστιαν Γιούνγκερ και Νικ Κουέστεντ και «Πού Είσαι Σινγκάλ;» του Αγγελου Ράλλη για τη φρίκη του ISIS, το «Φαντάσματα Πλανιούνται πάνω από την Ευρώπη» των Μαρίας Κουρκούτα και της Νίκης Γιάνναρη για το προσφυγικό, το «Guardians of the Aegean» του Ομηρου Ευαγγελινού για τις νομοθεσίες αλιείας στο Αιγαίο είναι μόνο μερικά δείγματα από ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Amalimbo Amalimbo

Στο τμήμα των ταινιών μικρού μήκους αναζητήστε βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ του Σάντανς, τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων δύο χρόνων, τρία προγράμματα επιλεγμένα από τους υπεύθυνους προγράμματος του Aegean Film Festival αλλά και ένα αφιέρωμα στη Σουηδία, με ταινίες μικρού μήκους από τη σκανδιναβική χώρα που ξεχώρισαν στα Φεστιβάλ του κόσμου.

Μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ η COSMOTE TV, το Sundance TV, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το National Geographic. Το φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO, την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης." Το αφιέρωμα «Echoes – Revelations of the ocean» υλοποιείται στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα του 2017 Aegean Film Festival

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Aegean Film Festival στο επίσημο site του και ακολουθήστε το Φεστιβάλ στο Facebook και στην επίσημη σελίδα του στο Instagram.

Aegean Film Festival Poster 2017