Buzz

Κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε στα γυρίσματα του «A Dog’s Purpose» σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητης αρχής

στα 10

Έρευνα ανεξάρτητης αρχής δίνει ένα τέλος σε όλο αυτό τον πανικό και τις εικασίες που προέκυψαν στο διάστημα αυτό.

Κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε στα γυρίσματα του «A Dog’s Purpose» σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητης αρχής

Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που το αμφιλεγόμενο βίντεο που απεικόνειζε το συνεργείο της ταινίας «A Dog’s Purpose», του Λάσε Χάλστρομ, να πιέζει ένα από τα πέντε τσοπανόσκυλα που πρωταγωνίστησαν στην ταινία να μπει μέσα στο νερό, ενώ είναι ολοφάνερο ότι το σκυλί είναι τρομαγμένο και δεν θέλει. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εταιρεία διανομής να σκεφτεί την αναβολή της ταινίας, μιας και πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων, ανάμεσά τους και η PETA, κατέκριναν τα γεγονότα αυτά και προέτρεπαν τον κόσμο να μποϊκοτάρει την ταινία.

Μέσα σε αυτόν τον μήνα μια έρευνα ξεκίνησε από μια ανεξάρτητη αρχή για να εξακριβώσει το τι πραγματικά συνέβη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής βγήκαν πρόσφατα και όλα δείχνουν πως κανένα από τα ζώα δεν τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και πως το συγκεκριμένο βίντεο μονταρίστικε σκόπιμα για να δόλο, δίνοντας ένα τέλος σε όλο αυτό τον πανικό και τις εικασίες που προέκυψαν στο διάστημα αυτό.

Διαβάστε ακόμα: O Γουές Αντερσον παρουσιάζει αυτοπροσώπως τη νέα του ταινία με τίτλο «Isle of Dogs»

dog2

H American Humane (η οργάνωση που ελέγχει για την προστασία των ζώων στα γυρίσματα ταινιών) είπε σε δήλωσή της: «έρευνα από μια ανεξάρτητη αρχή, με την βοήθεια ενός ειδικευμένου στην κακοποίηση των ζώων για την μεταχείριση τους στα γυρίσματα του «A Dog’s Purpose», συμπέρανε πως ένα μονταρισμένο βίντεο δόθηκε στο κανάλι ΤΜΖ με λανθασμένα γεγονότα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Η απόφαση εκείνων που γύρισαν και εσκεμμένα μόνταραν το υλικό αυτό, και μετά περίμεναν παραπάνω από 15 μήνες για να δώσουν στην δημοσιότητα το βίντεο αυτό, λίγες μόλις μέρες πριν την πρεμιέρα της ταινίας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα κίνητρά και την ηθική τους.»

Ακόμα και ο συγγραφέας του βιβλίου, Μπρους Κάμερον, είχε υπερασπιστεί την ταινία λέγοντας πως δεν δείχνουν όλα όπως φαίνονται. Τέλος καλό, όλα καλά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κρίμα μόνο που η ταινία δεν αποδείχθηκε το ίδιο ενδιαφέρουσα…

dog1

Διαβάστε ακόμη